Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. To doskonała propozycja na świąteczny obiad lub rodzinną uroczystość. Składniki 1 kurczak około 1,5 kg 500 g mielonej wieprzowiny sól pieprz 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżeczka papryka słodkiej w proszku 2 łyżki oleju 1 łyżka przyprawy do kurczaka 1. Kurczaka dobrze oczyszczamy i płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Za pomocą ostrego noża odcinamy końce skrzydełek. Robimy nacięcie wzdłuż grzbietu i ostrożnie luzujemy aby nie przedziurawić skórki. ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...