mieso w sloikach - 3202 przepisów (strona:3/214)

Kurczak w galarecie 75

Mięso z kurczaka w słoiku w galarecie Kurczak w galarecie w słoiku, sprawdzony przepis na pyszną drobiową konserwę. Kurczak konserwowy w słoiku zrobiony dziś na jutro i później. Jak zrobić mięso z kurczaka w słoiku? Taka domowa konserw to znakomity pomysł na szybki obiad na ciepło lub na zimno na kanapki. Konserwa z kurczaka w słoiku to pomysł na każde(...)słoiku? Soczysty kurczak ze słoika Kurczak w galarecie sprawdzony przepis na idealne połączenie, delikatny soczysty kurczak, galaretka drobiowa i warzywa. Kurczak w słoiku na wyjazd, na szybki obiad czy na przekąskę. Jak zrobić konserwę drobiową aby smakowała tak dzieciom jak i dorosłym? Konserwa z kurczaka w słoiku, należy pasteryzować jak każdą inną konserwę mięsną. Długość pasteryzacji zależy jakiego mięsa użyjesz

Dieta moja pasja
Domowa mielonka w słoiku 642

Domowa mielonka w słoiku Przepis na pyszną domową konserwę w słoikach z galaretką na kanapki oraz na obiad. Mięso mielone w przyprawach można przygotować także jako domową kiełbasę w słoikach. Można także mięso z przyprawami umieścić w jelitach i zrobić białą kiełbasę. Taka domowa konserwa, albo jak kto woli domowa mielonka to idealna wędlina(...)kanapki oraz na szybki obiad. Weki dla kierowcy lub obiad w słoiku ? Domowa mielonka w słoiku idealnie nadaje się w podróż lub w plener. Jak zrobić domową mielonkę w słoiku z galaretką? Zapraszam na ciąg dalszy. Domowa mielonka ze słoika Domowa mielonka w słoiku to nic więcej jak mięso mielone gotowane w słoiku. Brzmi prosto, prawda? I taki też jest

Dieta moja pasja
Schab ze słoika 192

pojemności ok 1700 ml z szerokim otworem) i dokładnie zamknąć. Słoik wstawić do wysokiego garnka i zalać zimną wodą, tak aby sięgała co najmniej do 3/4 wysokości słoika.Mięso w słoiku gotować 3 godziny od momentu zagotowania się wody w garnku. W razie potrzeby należy ją uzupełnić. Po tym czasie wyłączyć źródło ciepła i zostawić słoik w garnku do całkowitego(...)problemu. Galaretka niestetu wyszła mi za słona a poza tym, nie za bardzo się ścięła, ale w końcu nie o galaretkę mi chodziło. Słoik musi mieć naprawdę szeroki wlot! Mój niby taki był, mięso włożyłam bez najmniejszego problemu, ale już wydłubanie go ze środka wymagało różnych zabiegów! Skończyło się na lekkim odcięciu

Stare Gary
domowa wieprzowa mielonka słoikowa... 147

przyprawa do wieprzowiny 3 łyżki, sól peklowa 1 łyżeczka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, majeranek 2 łyżki, woda zimna 3/4 szklanki, smalec po 1 łyżce do słoika Mięsa pokroić na kawałki, zmielić w maszynce do mięsa na sitku większe oczka do miski. Do zmielonego mięsa dodać wszystkie przyprawy, sól, wodę i ręką dokładnie z 5 minut wyrabiać(...)miskę nakryć talerzem i schować do lodówki na całą noc. Do czystych słoików (np. po dżemach) nakładać mięso -zostawić 3 cm wolne od nakrętki, dobrze je w słoiku ugnieść, na wierzch mięsa położyć kawałek smalcu, mocno zakręcić słoiki. W garnku z szerokim dnem na dnie położyć ręcznik kuchenny, postawić słoiki, wlać wodę do 3/4 wysokości słoików, po zagotowaniu pod przykryciem

W Mojej Kuchni Lubię
Schab ze słoika 333

jagody jałowca tłuczemy w moździerzu, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe przyprawy, dokładnie je mieszamy, po czym nacieramy nimi mięso. Mięso zostawiamy w temperaturze pokojowej na 2- 3 godziny, a następnie wkładamy je do wyparzonego słoika(...)mnie o pojemności 1700 ml z szerokim otworem) i dokładnie zamykamy. Słoik wstawiamy do wysokiego garnka i zalewamy zimną wodą, tak aby sięgała co najmniej do 3/4 wysokości słoika. Mięso w słoiku gotujemy 3 godziny od momentu zagotowania się wody w garnku. W razie potrzeby należy ją uzupełnić. Po tym czasie wyłączamy źródło ciepła i zostawiamy słoik w garnku

Kulinarne przygody Gatity
domowe mięsiwo w słoikach 96

każdego słoika: 1 liść laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego 2 owoce jałowca wykonanie: Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Dodajemy przyprawy, czosnek, wodę i wszytko dokładnie mieszamy. Tak przygotowane mięso odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 12 godz. (najlepiej na noc). Następnie przekładamy do słoików (ok. 500 ml), do 3/4 wysokości dobrze ugniatając. Na wierzch każdego mięsa w słoiku dajemy

Domowy Smak Jedzenia
Mięso w słoikach 167

Przepis na pyszne mięso w słoikach, które można zrobić w zaciszu swojej kuchni. Wiadomo, domowe najsmaczniejsze! Artykuł Mięso w słoikach pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Wędlina drobiowa ze słoika 2143

przygotować wędlinę drobiową nie jest potrzebny szynkowar, wystarczy słoik, mięso i przyprawy, utrwala się wędlinę poprzez pasteryzowanie słoików. Wędlina ze słoika przygotowana tym sposobem jest pyszna, bez konserwantów, wspomagaczy. Często robię kiełbasę słoikową przy okazji przygotowywania domowej białej kiełbasy, albo pasztet do słoika.  Ale ostatnio wymyśliłam sobie, że przygotuję w podobny sposób wędlinę drobiową z udek kurczaka(...)łyżeczki soli peklowej +trochę zwykłej soli, 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego (przyprawy to kwestia naszych upodobań, możecie wykorzystać coś innego) dodajemy 1 łyżeczkę suchej żelatyny, mieszamy wszystko.  Mięso wkładamy ciasno do umytych, suchych słoików do 3/4 wysokości (najlepiej prostych, nie będzie wtedy problemu z wyciągnięciem mięsa),  dokładnie zakręcamy nakrętki i ustawiamy w wysokim garnku. Ja na dno garnka zawsze kładę ściereczkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Polędwica konserwowa mielona 165

Czas peklowania 2 dni w 4-6 stopniach w lodówce. Po tym czasie mięso rozdrabniamy i łączymy ze sobą. Wodę i skrobię łączymy i dodajemy do mięsa. Dokładnie mieszamy, aż mięso wchłonie całą wodę i nabierze kleistości i będzie jednolita masa. Przekładamy do puszek, słoików i poddajemy obróbce termicznej. W moim wypadku była to pasteryzacja trzy krotna w odstępach(...)pasteryzacji słoiki i puszki wyjmujemy i odstawiamy w temperaturze pokojowej. Po ostatniej pasteryzacji trzeciej chłodzimy zimną wodą 60 min. Odnośnie słoików trzeba być ostrożnym z chłodzeniem ponieważ słoiki mogą pękać, najlepiej jest garnek z słoikami wstawić do wanny lub większego garnka z zimną wodą i słuchawką prysznicową dozować na początku ciepłą wodę lejąc po ściance garnka ze słoikami i stopniowo

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
KARKÓWKA W SŁOIKU CZYLI DOMOWA KONSERWA NA KANAPKI 539

rarytas. Sklepowe konserwy chowają się do domowego mięsiwa :) Karkówka w słoiku czyli domowa konserwa na kanapki - składniki: * około 1,5 kg karkówki * 3-4 ząbki czosnku * 5 ziaren ziela angielskiego * 4 liście laurowe * 1 kopiata łyżeczka soli peklowej * 1 łyżeczka majeranku * 100 ml wody * 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Mięso z karkówki pokroić w kostkę o boku około 2 cm. Przełożyć(...)najlepiej na całą noc.  Mięso przełożyć do wyparzonych słoików do 2/3 wysokości słoika, lekko je docisnąć. Słoiki szczelnie zakręcić. Następnie włożyć je do garnka i zalać całość zimną wodą do 3/4 wysokości słoików. Gotować na wolnym ogniu około 2 godzin od momentu zagotowania wody. Ugotowane w słoikach mięso wyjąć z garnka, pozostawić w chłodnym miejscu do wystudzenia. Następnie przestudzone

Zrób to smacznie
Domowy karczek w słoikach 88

odsączamy mięso, ( w ten sposób pozbywamy się pozostałości różnych toksyn i chemii z mięsa, jednak jeśli mięso jest dobrej jakości wtedy nie powinno być płynu/wody). Przyprawiamy mięso pozostałymi przyprawami i dokładnie mieszamy aby dobrze się wymieszały. ( Ja miałam owoce jałowca nie w proszku więc wcześniej musiałam je utrzeć w moździerzu). Doprawione mięso przekładamy do suchych słoików zostawiając kilka(...)zapasu. Dociskamy je do dna słoika ręką aby było dość ubite. Przecieramy ranty i dobrze zakręcamy. gotowe słoiki z mięsem wstawiamy do garnka/garnków ( ja dno garnka wyłożyłam ścierką i poowijałam nią słoiki tak aby podczas gotowania nie stukały się o siebie). słoiki stawiamy na gaz, zalewamy zimną wodą zostawiając ze 1-2 cm do przykrywki i zagotowujemy pod przykryciem

Blog kulinarny S9.PL
KIEŁBASA SŁOIKOWA, DOMOWA MIELONKA 7290

gotujemy ok.40 minut, schładzamy i trzeciego dnia jeszcze ok.20-30 minut. Wówczas mamy gwarancję, że zawartość takiego słoika nam się nie zepsuje. Można także gotować jednego dnia 3h, ja jednak preferuję ten pierwszy sposób.Taka mielonka to smak naszego dzieciństwa. :-)Składniki:- 2 kg mięsa z łopatki- 1kg karkówki- 0,5kg surowego, chudego podgardla (można zastąpić boczkiem)- 0,5kg surowego boczku(...)Więcej szczegółów odnośnie przygotowania znajdziecie tutaj  . Wody dolewamy min.3/4 szklanki, max.400ml. My dodaliśmy ok.350ml. Było idealnie. Długie wyrabianie gwarantuje dobre "związanie" wędliny. Wyrobione mięso pakujemy w jelita lub nakładamy do przygotowanych wcześniej słoików, dokładnie ubijamy (by nie było wolnych miejsc), można pomóc sobie łyżką (słoiki nie powinny być jednak pełne).Ja odłożyłam sobie 1,5kg gotowego mięsa

Smaczne Zdrowe
Okrasa łamie przepisy: Zimą nad morzem (odc. 149) 457

pieprzem. Na patelni z roztopionym smalcem obsmażamy partiami kawałki łopatki na złoty kolor z każdej strony. Obsmażone mięso odkładamy na bok. Po zakończeniu smażenia na patelnię wylewamy odrobinę wody, aby zebrać pozostały podczas smażenia smak. Potem dolewamy to do marynaty. Do słoika – weka(...)wkładamy obsmażone mięso i zalewamy gorącą marynatą wraz z przyprawami. Słoiki wkładamy do garnka z gorącą wodą, na dno układamy lnianą ściereczkę bądź podkładkę z drewna, na to słoiki z mięsem i pasteryzujemy na niewielkim ogniu, tak by woda miała około 95ºC, przez 2 – 3 godzin. Tak przygotowane mięso możemy przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu przez kilka tygodni. Dobra

WojnaNaSmaki.pl
Łopatka w słoju 218

odstawiamy do lodówka na 24 h. Po tym czasie dolewamy 100 mil.wody i wyrabiamy aż mięso wchłonie wodę. Na dno słoika dajemy listek laurowy i ziele angielskie wkładamy w słoik mięso ściśle wlewamy 40 mil wody i 4 g żelatyny zakręcamy i pasteryzujemy 3 razy w odstępach 24 h. Pierwsza pasteryzacja  60 min druga 40 min trzecia

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Proponowane wyszukiwania