Polędwica konserwowa mielona

Polędwica konserwowa mielona

Polędwica konserwowa mielona

 SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  Rozdrabniałem na maszynce nr 8. -polędwica 1kl. 2,5 kg / szarpak -warkocz z naszej polędwicy u mnie 700 g /5 mm -boczek 500 g/ 5 mm -mięso z golonki razem z tłustym 800 g / 5 mm     PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 18 g/kg -woda 20% -skrobia ziemniaczana 3% -puszki , zamykarka , słoiki      WYKONANIE: Polędwicę poddajemy klasyfikacji, odcinamy mizdrę i dajemy dla pieska 😏😏 następnie odcinamy warkocz. Z boczku odcinamy skórę. Z golonki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, golonka, boczek, galaretka

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.