mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:318/400)

Pieczone mini-pierogi z kapustą i grzybami 226

Pierogi goszczą na polskich stołach od setek lat. Prawdopodobnie zostały sprowadzone z Dalekiego Wschodu. Dawno temu pierogów nie jedzono często. Przygotowywano je głównie z okazji różnych

My Chcemy Jeść
Kapusta zapiekana z ziemniakami i boczkiem 437

Niedawno prezentowaliśmy przepis na duszoną młodą kapustę . Dzisiaj wrócimy do tego składnika występującego w roli głównej, ale zamiast duszenia będzie zapiekanie i to w dość wysokiej

Kulinarna Pokusa
Tort makowo-orzechowy 290

wszystkich składników, znów wymieszać mikserem, dodać ostatnią partię, wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika piec 45-50 min (do suchego patyczka). Wyjąć z piekarnika, postawić na kratkę. Po 15 min. odwrócić do góry nogami i w tej pozycji całkowicie go już ostudzić (dzięki temu biszkopt będzie równy). Po ostygnięciu przekroić na 3 blaty. Krem orzechowy(...)stabilny nawet po 6 godzinach przebywania w temperaturze pokojowej, dobrze się go transportuje. *Piekłam w tortownicy 23 cm, ale następnym razem, z podanych składników będę piekła w tortownicy 20, ponieważ biszkopt z makiem i orzechami prawie wcale nie rośnie. Biszkopt podzieliłam na 2 blaty, jeżeli piekłabym w tortownicy 20 cm z powodzeniem podzieliłabym biszkopt na 3 blaty. **Zmielony mak można

moj przepis na
Razowa tarta z boczniakami 222

Było coś słodkiego, mięso i ryby - czas zatem na małe urozmaicenie w postaci dania dla wegetarian. Oczywiście przepis jest dla wszystkich, bo odpowiednio zbilansowana dieta to podstawa! A składniki dzisiejszego dania to samo zdrowie - mąka pszenna razowa, świeży szpinak, boczniaki, czosnek ... Ale o tym za chwilę.  Najpierw zatrzymajmy się na chwilę przy temacie jednego z dzisiejszych składników - czyli boczniaka(...)połowy cytryny. Mieszamy, zdejmujemy z ognia, odstawiamy do ostudzenia.  Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni, program góra/dół. Formę do tarty smarujemy olejem, wykładamy ciasto na spód.  Mieszamy ser, śmietanę i jajko na jednolitą masę. Łączymy z pozostałymi składnikami, wykładamy całość na ciasto, wyrównujemy.  Pieczemy naszą tartę przez około 30-35 minut, aż wierzch się zarumieni

Garniec Magalie
Zapiekanka z ryżem, młodą kapustą i pomidorami 262

Zapiekanka z ryżem, młodą kapustą, pysznymi gruntowymi pomidorami z mozzarellą i tymiankiem. Wegetariański obiad, ale smakuje również mięsożercom :) Świetnie się sprawdzi jako danie dla całej rodziny

Moja Delicja
Cukinia grillowana z fetą 233

                       Nareszcie maj! Nareszcie prawdziwe ciepło

Kuchnia Prezydentowej
Domowa Lutenica – sos z pieczonej papryki i bakłażana z pomidorami 295

Lato dobiega końca, wakacje już za nami. Chociaż pogoda w tym roku nas bardzo rozpieszcza i zaskakuje upałami w połowie września, to nie ukrywam, że trochę

Moja Delicja
Kurczak faszerowany grzybami 358

Kurczak faszerowany grzybami to alternatywny pomysł na podanie piersi z kurczaka. Głęboki grzybowy aromat świetnie pasuje do delikatnego mięsa i kremowego puree z ziemniaków. Kilka składników i mamy coś innego niż zwykle. Smak sosu i nadzienia będzie zależał od użytych grzybów – najlepiej użyć mieszanki różnych gatunków: podgrzybków, borowików, maślaków, kurek itp. Jeśli nie przepadacie za grzybami leśnymi można użyć(...)tłuczkiem wraz z łyżką masła. Dodaję trochę mleka – tyle, aby miały kremową konsystencję. Solę, pieprzę i przyprawiam gałką muszkatołową. PS: Kurczaka można też upiec w piekarniku. Należy go skropić oliwą i piec ok. 20 minut w 200°C. Post Kurczak faszerowany grzybami pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Wykwintny sernik wg Aleex 467

Zbliża się wyjątkowy, magiczny czas świąt. Święta w mojej kuchni to mieszanina różnorodnych wspaniałych zapachów. Aromat korzennych przypraw, pieczone mięsa z wykwintnymi dodatkami, kawa parzona w ekspresie, podawana z wyjątkowym deserem. Jednak dla mnie najmilszym zapachem, który kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia jest aromat pomarańczy. Urodziłam się w czasach, kiedy cytrusy były synonimem luksusu, czegoś niedostępnego(...)niego kulę, lekko spłaszczyć, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez 30 minut. 5. Ciasto cieniutko rozwałkować w blaszce o wymiarach 23 x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec w piekarniku przez 10 minut. 6. Masło utrzeć mikserem na puszystą kremową masę. Dodawać porcjami ser i dalej ucierać. 7. W oddzielnej misce utrzeć żółtka z cukrem do białości. Dodać

W mojej kuchni
Letnie ciacho z owocami + trzecia nominacja do Liebster Blog Award 224

żadnym pozorem nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia, a po upłynięciu 25 min. wyłączamy grzanie i zostawiamy ciasto na kolejne 5 min. Po tym czasie wyjmujemy formę z piekarnika. Kiedy ciasto lekko przestygnie, delikatnie odklejamy je od formy (jeśli mamy formę tradycyjną, a nie silikonową, to można brzegi odkroić nożem) i studzimy do góry nogami na kratce. Kiedy ciasto ostygnie(...)nadrabiam :) Jeśli chcecie się czegoś o mnie dowiedzieć, to zapraszam...1. Kawa czy herbata?Herbatka. Najlepiej owocowa lub zielona i niezbyt mocna.2. Gotowanie czy pieczenie?Lubię jedno i drugie. Kiedyś odpowiedziałabym, że pieczenie, ale teraz obie te czynności dają mi dużo satysfakcji.3. Słone czy słodkie?Słooodkie :) Patrz powyżej ;)4.Owoc czy warzywo?Na co dzień warzywo, ale owoce też uwielbiam.5

Ratunku obiad
Kaczka po pekińsku 306

Kaczka po pekińsku Kaczka po pekińsku , to chyba jedna z najsławniejszych potraw , wszyscy wiedzą jak wygląda i większość, boi się spróbować wykonać ją samemu . Nie powiem

Ogrodnik w podróży
Lasagne z groszkowych naleśników, z warzywami w sosie porowym pod serową kołderką 196

moja ulubiona warzywna, wiosenna naleśnikowa lasagne. Jeśli myślicie, że potrawa bez mięsa nie ma charakteru i po prostu czegoś jej brakuje, koniecznie musicie spróbować tego posiłku. Smakuje i wygląda rewelacyjnie. Naleśniczki groszkowe o pięknej zielonej barwie,  grillowane warzywa, świeże pachnące zioła, a wszystko to pod kołderką  cudownego zapieczonego na złoto sera oraz   sosu porowego na bazie beszamelu(...)groszkowy 11. Polać sosem porowym 12. Posypać serem 13. Ułożyć grillowane paski cukinii 14. Całość posypać tymiankiem i kolendrą Piec: Do momentu zarumienienia się sera, około 10-25 min w temperaturze 180-200 stopni. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika Smacznego

KreatywnePiny
Nadziewana tortilla a la pizza z mięsem mielonym, serem i sałatą 352

Jak już nie raz wspominałam uwielbiam tortille. Ileż taki niby zwykły placek daje możliwości. Dziś zapraszam Was na nadziewaną tortillę a la pizza z mięsem mielonym

Słodkie okruszki
PASZTECIKI Z MIĘSEM I CZARNYM SEZAMEM /Bezglutenowe i Tradycyjne. 257

ostygnięcia przykryte ściereczką. Wywar odcedzamy i robimy barszczyk czysty, do picia. Najlepiej użyć barszcz kiszony, jeśli nie mamy, super sprawdzi się koncentrat. Magda Gessler dałaby mi po głowie :)Wystudzone mięso i warzywa przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy usmażoną na oliwie z oliwek cebulę, pieprz ziołowy, pieprz czarny, czarny sezam (który mielimy np. w młynku do kawy), sól morską lub domową przyprawę(...)pożądanej wielkości paszteciki. 5. Paszteciki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy Czarnym Sezamem.6. Resztę wyrabiamy identycznie. /PIECZENIE:1. Paszteciki układamy na podsypanej mąką blaszce,2. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy.3. PIECZEMY w 180 stopniach (góra-dół, termoobieg) przez 20 minut//Z 600 g mąki wychodzą 3 pełne blaszki pasztecików!/CZARNY SEZAM:Maleńkie, równie niepozorne jak same paszteciki ziarenka sezamu mają delikatnie

Wypisz Wymaluj
Schab dlo ciyrpliwych (Schab gotowany w niskiej temperaturze) 214

Jak yno pisza tyn recept 1 , to już wiym, że niyftore 2 moje ulubi ōne kōmyntatorki zaroski 3 pedzōm 4 : „To niy je dō mie, joł

Chop w kuchni

Proponowane wyszukiwania