mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:324/400)

Domowa pizza z salami 160

Tegoroczne wakacje są pełne sportowych emocji. Całkiem niedawno kibicowaliśmy naszej drużynie piłki nożnej, a teraz wspieramy polskich zawodników na Igrzyskach Olimpijskich. Jak wiadomo nie

Menmagazine
Zapiekanka z kurczakiem, cukinią i kurkami / Chicken, zucchini and chanterelles casserole 235

Cieszmy się świeżutką i zdrową cukinią dopóki możemy, teraz jest ona najsmaczniejsza i tak na prawdę też najtańsza. Dziś proponuję kolejny pomysł na jej wykorzystanie, w

karmelowy
Bułki z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką 171

Jeśli w ogrodzie udało Wam się wyhodować czosnek niedźwiedzi to teraz jest idealna pora aby zrobić z niego różne smakołyki. Można go czasem spotkać  i

Apetyczna babeczka
Proste obiady na 7 dni #1 + Przepisy i lista zakupów do pobrania! 138

dajcie mi znać, co sądzicie! To pierwszy odcinek cyklu, więc wszystkie Wasze uwagi będę brać na klatę :) Czekam również na Wasze sugestie, jakie ma być kolejne menu - wegetariańskie, z mięsem, a może same lunche do pracy? Poniedziałek - Frittata z lodówkowych resztek (lub pieczarkami i papryką) Na początek tygodnia polecam Wam frittatę, do której możecie wrzucić produkty, które zalegają(...)minut, aż frittata zetnie się od spodu i po bokach. Ja przykrywam ją jeszcze przykrywką, aby szybciej się ścięła od góry.  Jeżeli masz patelnię odpowiednią do piekarnika, wstaw do niego frittatę na 200 st. C i zapiekaj, aż frittata zetnie się od góry. Albo zsuń ją na duży talerz, przykryj patelnią i odwróć na drugą stronę. Smaż jeszcze

Chilli Czosnek i Oliwa
Bakłażany faszerowane mieloną wołowiną. 195

Bardzo lubię kuchnię śródziemnomorską. Im dalej na wschód tego rozległego regionu, tym bardziej. Zestaw smaków i aromatów tych miejsc tak mocno zgadza się z moim wewnętrznym

zadanie-gotowanie
Klopsiki zapiekane z makaronem w sosie pomidorowym 434

aromat... Sos też przygotowujemy tylko chwilę, ale jest pysznie aksamitny. Reszta dzieje się w piekarniku. I zostaje już tylko czekanie. Bez mieszania, odwracania, zaglądania. Tylko 20 minut. Albo aż 20 minut. Wszystko zależy od stopnia głodu ;) Składniki dla 4-6 osób: Klopsiki 500 g mięsa mielonego (optymalnie - pół na pół wołowina i wieprzowina, opcjonalnie może też być drobiowe)* 1 mała(...)Mięso przełożyć do dużej miski. Bułkę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Gdy napęcznieje odcisnąć, dodać do mięsa. Dobrze wyrobić z ziołami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać jajko wyrabiać aż całkowicie połączy się z mięsem. Dobrze wyrobiona masa mięsna nie powinna kleić się ani do miski, ani do rąk. Na koniec dodać odpowiednią ilość wody. Mięso przy

Pełny talerz
Papryki i pomidory faszerowane ryżem, czyli gemista 250

należy dobrze podlewać sosem. Zdjęcie zrobione na Kos. Niekiedy gemistę posypuje się po wierzchu tartym serem.  Ale uwaga, spotykane są również wersje w mięsem mielonym lub ryżem i mięsem, dlatego lepiej dopytać się o zawartość naszej gemisty przed złożeniem zamówienia.  Poniżej znajdziecie mój przepis na pyszną gemistę. Postanowiłam dodać do farszu składnik nietypowy dla klasycznej receptury, a mianowicie(...)sosem, resztę sosu wlej na dno naczynia. Pomidory przykryj wieczkami. Do naczynia wlej jeszcze 2-3 szklanki wody, następnie przykryj naczynie folią aluminiową. Gemistę wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz przez ok. 1 godzinę. W połowie pieczenia zdejmij folię aluminiową. Ryż powinien się ugotować, a warzywa być miękkie. W razie czego sprawdzaj poziom płynu w naczyniu

Chilli Czosnek i Oliwa
Proste przepisy na świąteczne włoskie dania 171

białego wina   1 czerwona papryka     Sposób przygotowania:   Kroimy rumsztyk na 6 podłużnych  kawałków o rozmiarach 3x10 centy metrów. Doprawiamy resztę mięsa solą i pieprzem i podsmażamy na oliwie, po czym dodajemy wino i sok z cytryny. Redukujemy sos do objętości kilku łyżek stołowych i zagęszczamy go, dodając wszystkie składniki oprócz papryki i podłużnych kawałków rumsztyku(...)wykładamy na posmarowaną oliwą formę i przykrywamy warstwą  lazanii , beszamelu, znowu dorsza i kilku łyżeczek pesto. Powtarzamy 2-3 razy (do wyczerpania składników).    Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.     Oliwki z  Ascoli  z tuńczykiem     Składniki:   300   g tuńczyka z puszki   30   g miękiszu

SzczyptaSmaQ
Tarte z portobbello i borowikami w sosie z gorgonzoli 188

Oszalejecie na punkcie tego zestawu. Tarte kluseczki jak u babci, aromatyczne borowiki, brązowe pieczarki portobello o smaku pieczonego mięsa, kremowa gorgonzola ze śmietaną i aromatyczna macierzanka (zapach bardziej intensywny od tymianku), idealnie pasująca do grzybów i sera. Jeśli szukacie prostych i zarazem wyjątkowych potraw, ta bez wątpienia powinna trafić na Waszą listę przebojów kuchennych. Użyte składniki są dostępne przez(...)listków oberwanych z gałązek macierzanki. Gotować jeszcze ok. 5 minut.  Cukinie odsączyć na sicie, napełnić sosem, przybrać plastrem portobello i listkami macierzanki. Od razu serwować lub zapiec w piekarniku pod rusztem

SzczyptaSmaQ
Roladki schabowe o zdrowym wnętrzu 177

krople, dzięki czemu uzyskano efekt w postaci równomiernego nawilżania pieczonej potrawy. Natomiast dno naczynia skonstruowano z wykorzystaniem szklanych ryfli, za pomocą których potrawa jest chroniona przed przywieraniem. Tak zaprojektowane naczynie do pieczenia gwarantuje termo-obieg aromatu i pary wodnej, czyniąc potrawy soczystymi, miękkimi i aromatycznymi.Indyk, kaczka, ryby, zapiekanka, mięsa – można by tak wymieniać bez końca! Pojemne, żaroodporne naczynie jest(...)bowiem doskonałe do wielu potraw. Użyteczność brytfann jest nieoceniona, dania przygotowane są smacznie, zdrowo i stylowo! Można w nich jednocześnie piec i kolorowo podawać do stołu. Naczynie składa sięz dwóch części: brytfanny i pokrywy, która dodatkowo posłużyć może do przygotowywania innych potraw.System Grill&Drop to innowacja polskiej firmy Termisil, której produkty znane są z szeregu pożądanych właściwości: nie matowieją

Z Kuchni Do Kuchni
Lasagne z jarmużem i ricottą (Lasagne con cavolo nero e ricotta) 188

SKŁADNIKI Lasagne: 250 g makaronu typu lasagne 500 g jarmużu 500 g ricotty 50 g parmezanu 50 g suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku s ó l

La grande e la piccola cuoca
Kurcze pieczone czyli kurczak na butelce lub słoiku 349

  Bardzo często jemy kuraka, w różnych postaciach – jest to nasze ulubione mięsko. Od czasu do czasu mam też ochotę na jego wersję z rożna. Pyszne

Jak gotować i nie zwariować
„Pizza” na spodzie z makaronu 204

Jestem ogromną fanką kuchni włoskiej Kilka razy miałam okazję odwiedzić Włochy i za każdym razem jestem zachwycona tym krajem. Na pewno nie raz tam jeszcze wrócę

Bullio
„Pizza” na spodzie z makaronu 160

Jestem ogromną fanką kuchni włoskiej Kilka razy miałam okazję odwiedzić Włochy i za każdym razem jestem zachwycona tym krajem. Na pewno nie raz tam jeszcze wrócę

Bullio
Bułeczki drożdżowe a’la pizza na śniadanie 143

Bułeczki drożdżowe a’la pizza na śniadanie Bułeczki drożdżowe a’la pizza. Czyli małe pyszne bułeczki z pysznym nadzieniem.     Bułeczki powstały w

Kuchnia na wzgórzu