mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:317/400)

Zapiekanka chłopska 283

Prosto, pożywnie i do tego bardzo smacznie. Tak najkrócej można opisać zaproponowane przeze mnie dzisiaj danie. Inspiracją do jego przygotowania były pieczonki jurajskie przygotowywane w żeliwnym

Wyprawy kulinarne
Łosoś koperkowo-czosnkowy i kilka słów o gotowaniu na parze 220

ugotujemy na parze? Na parze możemy ugotować praktycznie wszystko od mięsa, ryb, przez owoce i warzywa, aż po desery. Ryby i mięsa gotowane na parze są lekkostrawne i mniej tłuste od smażonych czy pieczonych, poza tym para wodna doskonale wydobywa ich naturalny smak i aromat.Należy więc pamiętać, aby zminimalizować przyprawy do minimum, a w szczególności sól(para wydobywa(...)Filet skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy ziołami, posiekanym czosnkiem  Na wierzch kładziemy plasterek cytryny Gotujemy na parze przez 15-20 minut Tak przyprawiony filet możemy również upiec w piekarniku, uprzednio zawijając go w folię aluminiową, jednak naprawdę warto spróbować czegoś innego jeśli tylko mamy możliwość

peanutbuttermonster
PIECZARKI NADZIEWANE KASZĄ QUINOA 259

Z ciekawostek -  NASA włączyła ją w dietę swoich astronautów, zaznaczając, że „ choć nie istnieje rodzaj jedzenia, który dostarczałby wszystkich niezbędnych składników na raz, quinoa jest

W kuchni Karmel-itki
Placek po węgiersku 292

najprostszych i najtańszych dań obiadowych, niestety najczęściej smażone są w dużej ilości tłuszczu przez co nie są zbyt zdrową propozycją dla kogoś, kto trzyma linię. Dlatego swoje przygotowałam w piekarniku, dzięki czemu są fit, pyszne i chrupiące. Placek po węgiersku w moim domu rodzinnym to po prostu placki z dodatkiem pysznego gulaszu mojej mamy, ja zrobiłam gulasz po swojemu(...)smażymy aż warzywa zmiękną. Przekładamy je do miski i odstawiamy na bok. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem i kroimy na średniej wielkości kawałki. Wkładamy do miski i posypujemy łyżką mąki, dokładnie mieszamy. Na patelni, na której wcześniej przyrządzaliśmy warzywa, rozgrzewamy ok. 1 łyżkę oliwy z oliwek i wrzucamy mięso. Obsmażamy do uzyskania ładnego koloru. Gdy wszystkie kawałki będą już ładnie przyrumienione

Cooking Monster
Calzone w wersji mini 272

O istnieniu tej pyszności opowiedziała mi ostatnio koleżanka z pracy - Asia - opowiadała i opowiadała jak to się nimi zajadała podczas grilla u koleżanki i tak mi

sierotka maRysia w kuchni
Pasztet tradycyjny 214

kilka godzin. Pozostałe mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Przełożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą tak, aby mięso było przykryte. Dołożyć liście laurowe, kulki ziela anielskiego i czarnego pieprzu. Gotować pod przykryciem 1 godzinę. Marchewkę, pietruszkę, seler obrać, umyć. Dołożyć wraz z 1 cebulą do mięsa. Gotować jeszcze ok. 1 godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie (prawie rozpadające się(...)Odstawić do ostudzenia. Bułkę włożyć do miski, namoczyć wywarem z mięsa. Odstawić. Wątróbkę wyjąć z mleka, osączyć. Pozostałe cebule pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić cebulę. Gdy się zeszkli dołożyć wątróbkę. Podsmażyć razem. Odstawić do ostudzenia. Wystudzone mięso zmielić 3 razy przez maszynkę razem z ugotowanymi warzywami, tymiankiem i majerankiem. Wywar z gotowania zachować. Otrzymaną masę doprawić

Pełny talerz
Curry z kurczakiem, soczewicą, pomidorami i chipsami z marchewki 217

Pyszne, aromatyczne i lekko słodkie curry z kurczakiem, czerwoną soczewicą, pomidorami, melonem i chipsami z marchewki. Gotowe curry podałam w wydrążonym melonie, którego część użyłam do

Oryginalny smak
Ofenkartoffeln, pyry z gzikiem, czyli pieczone ziemniaki z twarożkiem 358

Dzisiaj byłam na pobraniu krwi. Uwielbiam, kiedy trafiam na przesympatyczną kobietę, która potrafi przeprowadzić ten zabieg bezboleśnie i w prawidłowy sposób, a jest to rzadkością. Niestety

Be Fit Be Strong
Bakłażan zapiekany z trzema serami 278

jest to wprawdzie danie wegetariańskie (zawiera szczodry dodatek serów podpuszczkowych), ale z pewnością może stanowić formę odpoczynku od konsumpcji mięsa. Nie tylko jest bowiem smaczne (choć to kwestia gustu), ale wbrew pozorom także bardzo sycące i jako takie może stanowić samodzielny posiłek. Danie to jest mocno osadzone w tradycji kuchni południowoeuropejskich, zwłaszcza włoskiej i francuskiej. Jest w zasadzie bardzo proste(...)mozzarellą, parmezanem i bazylią. Przykrywamy zewnętrzną (sferyczną) częścią bakłażana, którą na koniec oblewamy beszamelem i posypujemy serem gruyere. Naczynie żaroodporne przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Pieczemy przez 35 minut, przy czym na ostatnie 10 minut usuwamy folię, aby beszamel i ser zapiekły się na chrupko i lekko złoto. Podajemy na gorąco razem

Kulinarna Pokusa
Tarta francuska z kurczakiem 202

Kuchnia francuska dzięki swojej różnorodności zagościła na dobre w wielu domach. Króluje i u mnie w domu a dania tejże kuchni należą do moich ulubionych. Tarta

mecooks
Tarta francuska z kurczakiem 230

Kuchnia francuska dzięki swojej różnorodności zagościła na dobre w wielu domach. Króluje i u mnie w domu a dania tejże kuchni należą do moich ulubionych. Tarta

mecooks
Naleśniki ze szpinaku z kolorowym farszem! Zwycięski przepis! 377

Ostatnio śledząc różne blogi natrafiłem na konkurs, którego tematem było lekkie wiosenne danie! Bez większej chwili zastanowienia postanowiłem wziąć udział! Pozostała jedynie kwestia, które danie okaże

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Piersi kurczaka zapiekane z bakłażanem, cukinią i pomidorami / Baked chicken with aubergine, courgette and tomatoes 367

Dziś przedstawiam przepis na proste, łatwe i bardzo przyjemne danie obiadowe z rewelacyjnej książki Gordona Ramsay’a „Ramsay’s best menus”. Piersi z kurczaka

karmelowy
Rogale Świętomarcińskie 1972

pomarańczy Nadzienie : Mak wypłukujemy, przekładamy do garnka, zalewamy wrzątkiem i gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut. Po ugotowaniu dokładnie odsączamy na sitku. Mielimy trzykrotnie w maszynce do mięsa.  Migdały zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 20 minut, obieramy ze skorupki i mielimy. Rodzynki zalewamy gorącą wodą na 15 minut, odsączamy i drobno siekamy. W garnku roztapiamy masło, dodajemy(...)przygotować dzień przed pieczeniem). Ciasto drożdżowe wałkujemy na prostokąt o grubości ½ cm, wycinamy z niego naprzemiennie wydłużone trójkąty. Na każdy trójkąt nakładamy nadzienie z białego maku. Podstawę trójkąta zawijamy na ok. 3 cm, przecinamy na środku, lekko rozkładamy aby powstały ( różki:) )  i zwijamy  w rogal.  Rogale przekładamy na blachy wyłożone papierem do pieczenia, odstawiamy do wyrośnięcia

Bon Appetit Małgorzaty
Wegetariańskie biryani - klasyka indyjskiej kuchni :) 246

Witajcie :) Dzisiejsze menu to klasyczne danie indyjskie, a właściwie klasyczne dla północnej części Indii. Nazwa pochodzi od perskiego słowa "Berya" co oznacza "pieczony". Oryginalne danie przyrządzane jest z ryżu i mięsa, jednak zależy to również od regionu. Nasza propozycja oczywiście jest wegetariańska i niezwykle smaczna :) Jesteśmy fanami kuchni indyjskiej i niezwykle nam smakowała ta wersja Baryani. Czy Wy również(...)wyrównując. Na koniec dajemy drugą część ryżu i również ładnie ją równo rozprowadzamy. Na sam koniec rozsypujemy orzechy z pestkami dyni i owijamy całość folią aluminiową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 C na ok. 20 min. Danie jest gotowe :) Podajemy po wyjęciu z piekarnika :) Życzymy smacznego

vegetanie

Proponowane wyszukiwania