Pieczone mini-pierogi z kapustą i grzybami
Pieczone mini-pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi goszczą na polskich stołach od setek lat. Prawdopodobnie zostały sprowadzone z Dalekiego Wschodu. Dawno temu pierogów nie jedzono często. Przygotowywano je głównie z okazji różnych świąt. Mimo, że teraz można je jeść cały rok i tak najlepiej smakują w Boże Narodzenie. Składniki Ciasto: 125 g mąki żytniej razowej 125 g mąki pszennej 150 ml bardzo ciepłej wody 5 g świeżych drożdży 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek 1 białko Farsz: 300 g kapusty kiszonej 25 g suszonych grzybów 1 szklanka wod... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść
Autor
My Chcemy Jeść
Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, grzyby, kapustą, ciasto, kapusta kiszona, przepisy na święta, ciasto na boże narodzenie, boże narodzenie, drożdżowe, pierogi z mięsem, świąteczne, mięso, świąteczne przepisy, dania bez mięsa, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, ciasto z białek , pierogi z kapusta i grzybami, ciasto z bezami, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, mięsa pieczone, bez pieczenia
Inne przepisy z My Chcemy Jeść
Dodaj komentarz