Kurczak faszerowany grzybami

Kurczak faszerowany grzybami

Kurczak faszerowany grzybami

Przepis na : obiad

Kurczak faszerowany grzybami to alternatywny pomysł na podanie piersi z kurczaka. Głęboki grzybowy aromat świetnie pasuje do delikatnego mięsa i kremowego puree z ziemniaków. Kilka składników i mamy coś innego niż zwykle. Smak sosu i nadzienia będzie zależał od użytych grzybów – najlepiej użyć mieszanki różnych gatunków: podgrzybków, borowików, maślaków, kurek itp. Jeśli nie przepadacie za grzybami leśnymi można użyć tych hodowlanych np. suszonych pieczarek i orientalnych shitake. Kurczak faszerowany... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, kurczak, kurki, kurki, mielone, pierś, piersi, sosy, tarta, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, ziemniak, puree, ziemniaki, mięso, pieczarki, puree ziemniaczane, sos do kurczaka, piersi z kurczaka faszerowane, sos z grzybów , obiad, dania z kurczakiem, kurczak z pieczarkami, sos z kurek, kurczak pieczony, gotowany kurczak, szybki kurczak, sos do mielonego , dania z piersi kurczaka, pieczarki w sosie

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.