mięso mielone - 22854 przepisów (strona:95/1524)

Kapuściane roladki 119

sosie, panierowane w bułce tartej. Można nazwać roladki, ale nie ze schabu tylko z mielonego mięsa. Nazwa nieważna, ważne, że są pyszne. Składniki: ·        Kapusta pekińska ·        ½ kg mięsa mielonego ·        3 jajka ·        1 Cebula(...)łyżeczka majeranku ·        2 łyżki bułki tartej + do panierki ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką. 2.    Cebulę obieramy drobno kroimy i łączymy z mięsem. 3.    Następnie dodajemy obraną i starta

Kulinarna Chwila
Przysmak drobiowy – rolada drobiowa 100

kapary, oliwki, suszone pomidory, żelatynę i sól peklową. Dokładnie wymieszać. Dodać piersi kurczaka i „wypaćkać” je mielonym mięsie. Możemy użyć specjalny woreczek do szynkowara, łatwiej jest wówczas wyjmować gotową wędlinę. Ja robię bez woreczków. W szynkowarze ułożyć piersi pionowo, upychając między nimi mielone mięso. Mięso przykryć płytką dociskową z założoną sprężyną. Docisnąć wieczkiem i zamknąć. Włożyć termometr

królestwo garów
Zupa meksykańska + film 96

Zupa meksykańska to szybkie, sycące i bardzo smaczne danie jednogarnkowe. To połączenie mięsa mielonego z warzywami i nutką chili, doskonała potrawa dla osób będących miłośnikami intensywnych smaków.     składniki na 4-5 porcji 400 g mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 czerwone cebule 1 puszka czerwonej fasoli ( 400 g ) 1 puszka(...)bulionu 2 łyżki czerwonej mielonej papryki 1/2 łyżeczki chili olej do smażenia 150 g żółtego sera startego na tarce o małych oczkach czarny pieprz sól przepis Czerwoną i żółtą paprykę kroimy w małą kostkę. Czerwoną cebulę dość drobno siekamy. Do dużego garnka z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy mielone mięso i podsmażamy je do momentu aż utraci surowość, często

Smakowite Dania
pieczony, zawijany schab z mięsem mielonym... 124

rozciąć na tzw. "motylka" i w worku foliowym dość cienko rozbić tłuczkiem, rozciąć wzdłuż nie przecinając spodu, mięso rozłożyć i rozbić na oleju rzepakowym podsmażyć pokrojone drobno: cebulę, pieczarki, paprykę, doprawić do smaku kucharkiem, chili wystudzone warzywa połączyć dokładnie z mięsem mielonym, jajkiem, odciśniętą bułką w mleku na kleistą masę nadzienie rozsmarować tak na 3/4 powierzchi mięsa obłożyć(...)około 60 minut, w trakcie pieczenia pod koniec polać ciut wodą roladę- upieczoną wystudzić dobrze najlepiej całą noc w chłodnym miejscu, będzie się dobrze kroić - rolada ze schabu nadziewana mięsem mielonym jest najlepszym domowym wyrobem do pieczywa, nadaje się do codziennych posiłków ale również na okolicznościowe, uroczyste, wystawne przyjęcia, imprezy, czy święta.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gołąbki z mięsem i parmezanem w sosie pomidorowo-paprykowym 169

jest obiad ...dzisiaj trochę klasyki czyli moje ulubione gołąbki. Gołąbki z mięsem mielonym, ryżem i parmezanem do tego pyszny sos pomidorowo-paprykowy z serkiem mascarpone - obiad idealny! Składniki na ok. 9 szt.: 1 biała kapusta 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki 1 torebka ryżu jaśminowego 1 cebula 2 ząbki czosnku starty parmezan - ok. 5 łyżek sól, pieprz(...)przyprawa do mięsa mielonego oregano, tymianek ostra papryka 1 kostka bulionu (drobiowy) sos: 1 puszka pomidorów krojonych z ziołami 4 łyżki passaty lub przecieru pomidorowego sól, pieprz, cukier 2 łyżki sera mascarpone 1 duża czerwona papryka Przygotowanie: Ze środka kapusty wycinamy głąb. W dużym garnku gotujemy kapustę (wyciętą stroną do dołu) - ok 20 min., następnie obracamy i gotujemy kolejne

Alutka-Gotuje
Muszle makaronowe z mięsem mielonym, pomidorem i kukurydzą zapiekane w sosie pomidorowym 95

mielonym, suszonym pomidorem i kukurydzą. To wszystko zapieczone w sosie pomidorowym. Pyszne są, polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: muszle makaronowe około 24 sztuki 300 g mięsa mielonego u mnie z indyka kilka suszonych pomidorów 1/2 puszki kukurydzy pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku 1 mniejsza cebula sól pieprz 1/3 łyżeczki kurkumy olej w którym były suszone(...)drobną kostkę, czosnek przepuszczamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju w którym były suszone pomidory i wrzucamy na patelnię cebulę, jak się nam zeszkli dodajemy czosnek i mięso mielone. Podsmażamy. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano i kurkumą. 3. Suszone pomidory kroimy na drobno, kukurydzę odsączamy z zalewy, natkę siekamy.   4. Jak mięso będzie usmażone dorzucamy suszone pomidory

kruche babeczki
ROLADY DROBIOWE Z MIĘSEM MIELONYM 124

mięso razem z cebulą,przecisnąć czosnek przez praskę.Do mięsa mielonego dodać namoczoną i odciśniętą bułkę( pomijam ten etap,zamiast tego dodaję trochę przegotowanej wody),jedno jajko,cebulę i czosnek - doprawić solą,pieprzem i dokładnie wymieszać. Na każdy płat rozbitego,przyprawionego fileta nałożyć (posypać) natkę pietruszki,rozprowadzić mięso mielone i ponownie posypać natką pietruszki.Tak przygotowane filety zwinąć

Niespełnione zdolności kulinarne
Zupa gołąbkowa 232

jednym garnku i z tych samych składników. Smakuje tak samo jak gołąbki tyle, że ma nieco inną formę a przygotowanie zajmuje tylko 1 godzinkę. składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 kg białej kapusty 200 g białego ryżu 3-3,5 l wody 500 g przecieru pomidorowego 4 łyżki majeranku 3 listki laurowe sól,pieprz pęczek włoszczyzny(natka pietruszki(...)selera i pora) olej do smażenia Do garnka wlać wodę. Dodać przecier pomidorowy, listki laurowe, majeranek, sól i pieprz oraz pokrojoną włoszczyznę. Wszystko zagotować. W międzyczasie na patelni podsmażyć mięso mielone, krótko aby tylko zmieniło kolor. Gdy zawartośc garnka się zagotuje dodać podsmażone mięso mielone oraz ryż i dalej gotować. Białą kapustę pokroić w grubą kostkę

Monia miesza i gotuje
Kotlety z mięsa mielonego z kapustą i pieczarkami w cieście. 266

muszą być nudne, urozmaicone smakują też dobrze, a może i lepiej ;). Kapusta dodała im fajnego smaku, troszkę przypominającego gołąbki. Kotleciki są soczyste i aromatyczne. Składniki: 500 g mięsa mielonego   300 g białej kapusty   200 g pieczarek   1 duża cebula   1 jajko   łyżka posiekanej natki pietruszki   łyżka posiekanego koperku   2 łyżki bułki tartej(...)oraz cebule obieramy i wraz z kapustą ścieramy na tarce o dużych oczkach lub drobno kroimy. Warzywa podsmażymy na łyżce oleju aż woda odparuje, po czym odkładamy do ostygnięcia. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, zieleniną, bułka tartą i podsmażoną kapustą, pieczarkami, cebulą, a następnie wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli mięso nie będzie się kleić można

Symfonia smakowa
FASZEROWANA CUKINIA WARZYWAMI LUB MIĘSEM 217

można ją osobom, które jedzą dużo „zakwaszających” produktów, takich jak np. mięso i cytrusy. Wszystko dlatego, że posada właściwości odkwaszające.    Składniki: wersja warzywna i z mielonym mięsem ilość składników na dwie małe cukinie 1 cebula wydrążony miąższ z cukinii  zielona papryka 1 pomidor 3-4 łyżki ugotowanego ryżu 1 ząbek czosnku 1 łodyżka selera naciowego(...)ryż i starty parmezan. Wydrążone cukinie wstawiłam do lekko wysmarowanego olejem naczynia i nafaszerowałam warzywami. Do wersji warzywno mięsnej wykorzystałam zrobiony wcześniej  sos do spaghetti z dodatkiem mielonego mięsa. Żeby farsz nie był za rzadki, dłużej go smażyłam w celu odparowania wody. Dodałam do niego również ryż i starty parmezan. Nałożyłam go do cukinii. Przykryłam je odkrojonymi czapeczkami

potrawyregionalne
Gulasz z soczewicy i mielonego mięsa 196

Gulasz z soczewicy i mielonego mięsa to pyszne danie pochodzące z irańskiej kuchni. Znacie już ten przepis , ale dzisiaj proponuję wersję z mielonym mięsem. Przepadam za gulaszem z soczewicy, zwłaszcza kiedy zawiera szpinak i aromatyczny kmin rzymski. Do gulasz dodaję sporo szpinaku dlatego używam mrożonego. Jest on drobno pocięty i zbity. To również oszczędność czasu i duże ułatwienie(...)gulaszu. Podaj gulasz z ryżem, chlebem i sałatką z warzyw. marynowane oliwki kalamata są również świetną przystawką.   Spara Spara Spara Spara The post Gulasz z soczewicy i mielonego mięsa appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Ravioli zapiekane w mięsnym sosie ze szpinakiem / Baked ravioli with meat and spinach sauce 353

dente makaronu200 g mięsa mielonego (wieprzowina, wołowina, indyk)1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę1 łyżka oleju roślinnego1 łyżeczka ziół prowansalskich2 szklanki sosu pomidorowego albo passaty1 duża garść szpinaku, posiekanego½ szklanki startej mozzarelli¼ szklanki startego na tarce parmezanuPrzygotowanie:Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC.Na dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, włóż mięso mielone i rozdrobnij(...)drewnianą łyżką na możliwie małe kawałki.Dodaj czosnek i zioła prowansalskie, dopraw solą i pieprzem. Smaż, mięso do lekkiego zarumienienia, przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu.Następnie dodaj do mięsa sos pomidorowy, wymieszaj, po czym dodaj szpinak i smaż do jego „zwiędnięcia”. Dodaj ravioli i wymieszaj.Przełóż zawartość patelni do naczynia do zapiekania i posyp

karmelowy
Szwedzkie klopsiki 125

szwedzkiej używa się wielu przypraw, dzięki którym mięso jest aromatyczne i wyraziste w smaku. Gorąco polecam wypróbować te szwedzkie klopsiki - są pyszne! Szwedzkie klopsiki Składniki:  500g mięsa mielonego (użyłam mięsa z indyka) 4 łyżki bułki tartej 0,5 szklanki mleka 0,5 średniej białej cebuli, startej na  tarce o grubych oczkach 1 jajko, lekko ubite(...)mlekiem i odstawić na około 5 minut, aż bułka wchłonie płyn. W razie potrzeby dolać nieco więcej mleka, aby masa była w miarę rzadka.  Do bułki tartej dodać mięso mielone, startą na tarce cebulę, jajko, ziele angielskie, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Mięso dokładnie wyrobić rękoma na jednolitą masę.  Zwilżyć dłonie zimną wodą i formować nieduże

Codzienne Gotowanie
Chili con carne 73

Chili con carne to bardzo proste danie z mięsa mielonego oraz pikantnych dodatków np. papryczek chili, mielonej ostrej papryki, kminu rzymskiego i pieprzu. Zdecydowane smaki łagodzą pozostałe składniki, czyli kukurydza, czerwona fasola oraz przecier pomidorowy. Jest to danie, które można serwować na obiad(...)podać je z ryżem, lub na kolację z tortillą czy też pieczywem. Z każdym dodatkiem chili con carne będzie smakowało doskonale i zaspokoi każdy głód. Składniki 1 / 2 kg mięsa mielonego wołowego 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 500 g przecieru pomidorowego 1 szklanka wody 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 6-8 łyżeczek przyprawy do chili

niecodziennikpary
Naleśniki z mięsem mielonym, cukinią i grzybami zapiekane w sosie chrzanowym 157

Farsz: 500g mięsa mielonego z szynki 200g cukinii 300g grzybów leśnych lub pieczarek (świeże lub mrożone) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka oleju Sól Pieprz Sos chrzanowy: 150g serka śmietankowego o smaku chrzanowym 5 łyżek jogurtu naturalnego 5 łyżek mleka krowiego pieprz Dodatkowo: 100g sera żółtego(...)naleśników i smaruję ją silikonowym pędzlem). Smażyć z obu stron na złoty kolor. Na patelni rozgrzać olej.  Cebulę i czosnek obrać, a następnie posiekać. Zeszklić. Dodać do nich mięso mielone, które posolić, popieprzyć i podsmażyć. Między czasie pokroić w kostkę cukinię i grzyby. Wrzucić do podsmażonego mięsa i smażyć kolejnych kilka minut. Doprawić do smaku słodką papryką

Fabryka pomysłów
Kurczak nadziany mięsem i żurawiną 124

Pachnący owocową nutą, miękki i soczysty kurczak ze złocistą, chrupiącą skórką, pieczony z dodatkiem słodkiej żurawiny, wątróbki, mięsa mielonego i aromatycznej natki z pietruszki to świetny pomysł na świąteczny rodzinny obiad. Składniki: 2,2kg kurczaka 2 łyżki przyprawy do kurczaka sól pieprz Farsz: 400g łopatki wieprzowej 250g fileta z kurczaka 400g boczku wieprzowego 500g wątróbki drobiowej 125g masła extra(...)Farsz: Bułki namoczyć w mleku, a następnie odcisnąć z jego nadmiaru. Mięso z łopatki, filet z kurczaka, boczek i bułki zmielić maszynką do mielenia mięsa. Wątróbkę drobiową drobno pokroić w kostkę, a natkę z pietruszki drobno posiekać. Masło utrzeć z żółtkami na puch, dodać mięso mielone z bułką, wątróbkę, żurawinę i natkę z pietruszki. Całość doprawić do smaku

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania