Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, pieczarkami, cebulą oraz dużą ilością sera żółtego. Składniki: 700 g makaronu typu rurki 500 g mięsa mielonego z szynki, 250 g pieczarek, 2 małe cebule, 2 łyżki przecieru pomidorowego, łyżka przeprawy do makaronu, łyżka majeranku, łyżka masła, ser żółty - około 250 g sól, pieprz szczypiorek do posypania Przygotowanie: Ser ścieramy na grubych oczkach(...)Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente. Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w grubsze plastry. Cebulę obieramy kroimy w piórka - podsmażamy na łyżce masła. Dodajemy mięso mielone, smażymy około 3-4 minut, dodajemy pieczarki. Dusimy na średnim ogniu pod przykryciem co jakiś czas mieszając przez około 5-7 minut. Następnie dodajemy przyprawy i przecier pomidorowy - mieszamy. Na dno naczynia
Lena GotujePomidorowym i Beszamelowym - Składniki : ok. 350 g makaronu lasagne ok. 140 g żółtego sera sos pomidorowy z mięsem: 500 g mięsa mielonego cebula 2 duże ząbki czosnku pomidory w puszce (krojone) kostka bulionu cielęcego 300 ml wrzącej wody 3 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy: słodka papryka, czosnek, kolendra, majeranek(...)proszku biały pieprz pieprz kolorowy sól Lasagne z Mięsem, Sosem Pomidorowym i Beszamelowym - Sposób przygotowania: Sos pomidorowy z mięsem: Cebulę i czosnek kroimy w kostkę a następnie podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy mięso mielone i smażymy do momentu zbrązowienia, następnie wrzucamy pomidory. Bulion cielęcy rozpuszczamy
Słodka StronaPyszna i bardzo sycąca tarta na kruchym cieście, z kurkami i małymi kulkami z mięsa mielonego. Składniki: 300 g mąki, 180 g masła, żółtko łyżeczka soli, 5 jajek, 250 ml śmietany 30%, 150 g sera typu gouda, 200 g kurek, cebula, 500 g mięsa mielonego, białko jajka, łyżka bułki tartej, sól, pieprz, masło Przygotowanie: Mąkę mieszamy z solą(...)jednolite ciasto. Formujemy kulkę. Owijamy folią, wkładamy do lodówki na godzinę. Cebulę kroimy w większą kostkę, kurki kroimy na mniejsze kawałki. Podsmażamy na maśle przez 3-4 minuty. Do mięsa mielonego dodajemy białko, sól, pieprz oraz bułkę tartą. Mieszamy dokładnie. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Podsmażamy przez 2 minuty, aby mięso się lekko ścięło. Ser ścieramy na grubych oczkach
Lena Gotujekulinarnych oraz na kilku blogach. W każdym razie ja przepisu ani zupki nie znałam. Gołąbkowa to taka trochę gulaszowa z młodą kapustą. Są warzywka, są pomidory, jest mięso mielone ... Smaki bardzo fajnie się komponują. Zupa jest gęsta i sycąca i oczywiście pyszna w smaku :)) Znakomicie sprawdziła się u mnie jako danie jednogarnkowe, bo jest gęsta(...)100g ryżu 400g mięsa mielonego sól pieprz słodka i ostra papryka ziele angielskie liść laurowy koperek Wykonanie: Kapustę poszatkować, marchew i pietruszkę zetrzeć na oczkach, seler naciowy pokroić w paski. Warzywa zalać wodą, posolić, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować ok 20 minut. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulę, podsmażyć, dodać mięso mielone. Posolić, popieprzyć
Walijskie PichcenieCebulę i czosnek posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. • Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie, odcisnąć i pokroić w drobną kostkę. • Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką, cebulką, natką. Przyprawić solą i pieprzem. Jeśli masa mięsna jest za rzadka, można dodać odrobinę tartej bułki. • Naczynie(...)zapiekania posmarować olejem, położyć na spód polędwiczki. • Mięso mielone podzielić na 9 części, uformować kule i każdą położyć na plastrze polędwiczki, dociskając do siebie tworząc kopczyki. • Do naczynia między pulpety wlać śmietanę, ale nie oblewać nią mięsa tylko przestrzenie pomiędzy kopczykami. Nakryć folią aluminową. • Piec w nagrzanym piekarniku
To co kochamzawijanie. Składniki: 1 główka kapusty włoskiej 300 gr. mielonego mięsa wieprzowego 150 gr. ugotowanego ryżu 100 gr. sera żółtego ztarkowanego 2 ząbki czosnku 1 średnia biała cebula sól pieprz olej Przygotowanie: Ugotować ryż w lekko osolonej wodzie i przestudzić. Na patelni na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną cebulę, potem dorzucić mięso mielone, dodać przyprawy, czosnek przeciśnięty przez praskę(...)podgotować. Następnie wyjąć i zdjąć z niej liście. Grubsze nerwy ściąć,uważając aby go nie uszkodzić. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, na dno wyłożyć liście kapusty, na to ryż, warstwę mięsa na wierzch resztę kapusty. Przykryć naczynie i wstawić do piekarnika w temp. 180 st.C na ok. 30 min. Po tym czasie wyjąć kapustę, posypać ztarkowanym serem i wstawić jeszcze
Smaczne Potrawyzmiękły. Tak przygotowane liście zostawić do ostudzenia. Wody, w której gotowane były liście kapusty, nie wylewać. Na patelnię nalać nieco oliwy, dodać obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, mięso mielone, doprawić solą(...)pieprzem, po czym smażyć mieszając od czasu do czasu, do momentu, aż mięso nie będzie surowe. W wysokim garnku zagotować wodę, lekko ją osolić i wrzucić woreczki z ryżem. Gotować według instrukcji na opakowaniu (u mnie 15 minut), po czym wyciągnąć z wody. Wymieszać mięso mielone z ryżem i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Na dnie
Passions hobbies lifeLazania to danie dla tych co kochają makaron. By zrobić sobie to pyszne i proste danie potrzebujemy, tylko dobrej jakości mięso mielone, pomidory i parmezan. Składniki: makaron lasagne sos boloński 700 g mięsa mielonego 2 puszki pomidorów 200 g parmezanu 2 marchewki 1/2 selera 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego oliwa(...)tarce na dużych oczkach. Cebulę kroję w kostkę, czosnek siekam. Na dużej patelni rozgrzewam tłuszcz, szklę cebulę razem z czosnkiem. Następnie dodaję marchewkę, seler, smażę 5 minut i dodaję mięso. Mięso smażę do momentu aż nabierze brązowego koloru. Dodaję pomidory, koncentrat pomidorowy, zioła oraz sól i pieprz do smaku. Duszę przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając. W między
magiczna kuchnia Kasisoków spod pieczeni - zastygnie i stworzy galaretkę. W zależności od użytego rodzaju mięsa taka pieczeń kanapkowa (albo jak wolą niektórzy kiełbasa z foremki ) może być chuda lub tłustsza. Możecie doprawić ją tak, jak najbardziej lubicie. Jeśli dodacie do niej jajka i bułkę, otrzymacie klasyczną pieczeń z mięsa mielonego. Mielonka z piekarnika dobrze smakuje na ciepło i na zimno(...)kanapce możecie podawać ją z dodatkiem warzyw, pasuje do niej musztarda, ćwikła i chrzan. Smacznego:) Do kanapek i obiadu wypróbujcie też moją pyszną pieczeń z mięsa mielonego z serem i warzywami : Przepis na mielonkę z piekarnika na kanapki, składniki: 1 kg mięsa mielonego, duża cebula starta na tarce, posiekane 2 ząbki czosnku, opcjonalnie mały kawałek namoczonej bułki
Lekcje w kuchniktórej makaron zastąpiono smażonym bakłażanem. Musaka z tego przepisu wyszła super i bardzo wszystkim smakowała. Polecam. Składniki potrzebne do przygotowania musaki: 2 średniej wielkości bakłażany, 60 dag mięsa mielonego, puszka pomidorów w zalewie, 3 ząbki czosnku, 3 czubate łyżki startego żółtego sera, 2 łyżki mąki, 2 łyżki masła, 1 jajko, 1,25 szklanki mleka, gałka muszkatołowa, oregano, sól(...)obsmażam na niewielkiej ilości oleju (ilośc oleju nie powinna być zbyt duża ponieważ bakłażan chłonie go jak gąbka). Na oddzielnej patelni podsmażam przyprawione solą, pieprzem i oregano mięso mielone. Pomidory z puszki miksuję z dodatkiem czosnku i dodaję do mięsa. Całość duszę przez około 5 minut. W posmarowanym olejem naczyniu
Gotuj Się Kto Możełyżki koncentratu pomidorowego 3 ząbki czosnku Przyprawy: sól, pieprz, papryka, do mięs, do gyrosa Pieczarki umyj, pokrój w kostkę i włóż na rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem. Smaż na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Dopraw solą oraz pieprzem. Odstaw do ostygnięcia. Mięso mielone włóż na rozgrzaną patelnię i smaż na małym ogniu. Dopraw przyprawą do mięs, pieprzem, solą(...)wymieszaj do uzyskania gęstego sosu. Przygotuj dużą miskę i układaj sałatkę warstwami: – pokrojona sałata lodowa – następnie sparzona cebula – pokrojone pomidory w kostkę – wystudzone pieczarki – mięso mielone – kukurydza konserwowa (odsączona) – sos – starty żółty ser – nachos Nachos polecam położyć na górze sałatki przed samym podaniem (szybko nasiąkają sosem) albo postawić
Przepisy na widelcuszybkie w przygotowaniu i smaczne. Nadają się do zamrażania, można je odgrzewać lub zjadać na zimno. Świetnie smakują z kluskami, ziemniakami i ulubionymi surówkami. SKŁADNIKI : 1 kg mięsa mielonego ( u mnie łopatka ) 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka papryki słodkiej(...)PRZYGOTOWANIE : Do mięsa mielonego dodajemy jaka, startą cebulę i czosnek, wszystkie przyprawy, bułkę tartą i mąkę ziemniaczaną oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie wyrabiamy. Boczek, ogórki, kiełbasę i cebulę kroimy w paski. Z mięsa formujemy średniej wielkości placki, smarujemy je z musztardą, nakładamy farsz i zlepiamy zraza. Obtaczamy go w mące i układamy na desce. Na rozgrzanym oleju podpiekamy
Kulinarne Fantazje Marioliprosty i kolorowy obiad, który na pewno i Wam posmakuje. Polecamy kaszę jaglaną z mięsem mielonym, zieloną fasolką szparagową i papryką :) Składniki na kaszę z mięsem: – 300 g mięsa mielonego wieprzowego – 60 g kaszy jaglanej – 200 g zielonej fasolki szparagowej – 1 mała czerwona papryka
Kuchenne Wariacje