mięso mielone - 23354 przepisów (strona:102/1557)

POMIDOROWA Z MIĘSEM MIELONYM I SEREM A'LA SPAGHETTI 157

pieprz do smaki cukier 1 i 1/2 łyżki  kucharek naturalny do smaku suszona natka pietruszki 3 łyżki śmietana 18% do zup i sosów  1/4 szkl.  mięso mielone wieprzowe z szynki 300 g.  pomidory z puszki krojone Łowicz 1 puszka  koncentrat pomidorowy Łowicz 2 łyżki  sól, pieprz do smaku woda 1/2 szkl(...)oraz koncentrat pomidorowy Łowicz. Gotujemy na małym ogniu 20 min. Po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem, kucharkiem i suszoną natką pietruszki. Gdy odstawimy zupę z gazu wlewamy śmietanę.  Mięso mielone doprawiamy solą czosnkową, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy mięso i smażymy na rumiano. Dolewamy wodę, zmiksowane blenderem pomidory z puszki

Kuchnia Paulettes
Kotlety mielone z indyka ze smażonymi pieczarkami 158

jajek do mielonego, tylko w bułce tartej je obtaczam. Tak jest też w tym przypadku. Po usmażeniu mamy czyste mięso bez wypełniaczy. Mięso z indyka doskonale nadaje się do takiego wykonania. Składniki: 500 gram mięsa mielonego z indyka 300 gram pieczarek Sól Pieprz Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Wykonanie: Pieczarki drobno kroimy i smażymy ( lekko(...)solimy ) na patelni. Odparowujemy nadmiar płynu. Możemy też pokroić w plasterki, podsmażyć a później drobno pokroić. Gdy pieczarki trochę przestygną dodajemy je do mięsa mielonego. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron. Gotowe. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Pulpety wołowe z makaronem 161

makaronem to nietypowe połączenie pulpetów w sosie pomidorowym z makaronem spaghetti. To dość nietypowe połączenie, ale wbrew pozorom danie jest smaczne i przede wszystkim bardzo pożywne. Mięso wołowe możecie zastąpić dowolnym innym mięsem mielony na przykład wieprzowo- wołowym, drobiowym. Podobnie jeśli chodzi o makaron. Jeśli lubicie, użyjcie makaronu penne, świderek. Przeczytaj przepis na: Pulpety w sosie koperkowym Składniki 400g(...)mięsa mielonego wołowego 1 jajko 1 kajzerka sól pieprz 200 ml passaty pomidorowej olej do smażenia makaron spaghetti Sprawdź również: Kotlety mielone z indyka Pulpety wołowe z makaronem – przepis Bułkę namaczamy w wodzie i pozostawiamy ją w niej przez ok. 30 minut. Do miski przekładamy mięso, dodajemy bułkę, jajko, pieprz, sól i wyrabiamy. Formujemy pulpeciki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Puree ziemniaczane z mięsem -zapiekanka 147

mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki bulionu mięsnego 6 pieczarek 2 łyżki ketchupu pikantnego szczypta gałki muszkatołowej 3 łyzki oleju koperek 1 łyzeczka słodkiej papryki sól pieprz Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i pieczarki pokrojone w plasterki. Smażyć chwilę mieszając, a następnie dodać mięso mielone i smażyć przez około 5-6  minut. Dodać ketchup, bulion, paprykę słodką, doprawić solą i pieprzem. Chwilę smażyć mieszając. Gotowe mięso wyłożyć naczynia żaroodpornego. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub skręcić przez maszynkę. Dodać, śmietanę, gałkę muszkatołową i wymieszać. Całość wyłożyć na mięso. Łyżką można zrobić dekoracje i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

O kuchni z uczuciem
Kluski śląskie z mięsem mielonym 210

Kluski śląskie z mięsem mielonym Składniki : Kluski  ziemniaki ugotowane - 1,90 kg mąka ziemniaczane - 310 g jajko całe - 1 szt białka jaj - 2 szt Farsz : mięso mielone - 400 g cebula - 1 szt tłuszcz do smażenia sól i pieprz Do okraszenia: boczek surowy cebula   Przygotowanie : Farsz Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Do podsmażonej(...)cebulki dodać mięso mielone, razem podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem, dobrze rozgnieść widelcem, ostudzić. Kluski : Ziemniaki przecisnąć przez praskę, przełożyć do miski dobrze wyrównać. Podzielić masę ziemniaczaną na 4 równe części, jedną część wyjąć wsypać mąkę ziemniaczaną , dodać jajko i białka, wyrobić dokładnie ciasto. Odrywamy kawałki ciasta, lekko spłaszczamy, nakładamy farsz i zlepiamy formując okrągłą kluskę. Gotujemy

Kuchnia Danusi
ZUPA GOŁĄBKOWA 137

sitko, wlać do garnka ponownie wywar bez mięsa i warzyw. Na patelni rozgrzać olej.  Cebulę posiekać i razem z mięsem mielonym podsmażyć. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i jeszcze chwilę wszystko smażyć. Tak przygotowane mięso mielone przełożyć do garnka z wywarem, doprawić solą i pieprzem. Wszystko gotować na wolnym ogniu, dodając ryż do garnka

Zrób to smacznie
Cukinie faszerowane mięsem z indyka 129

łyżka siemienia lnianego w ziarnach • 1 łyżka siemienia lnianego mielonego • 2 łyżki płatków jaglanych • 2 ząbki czosnku • sól, pieprz do smaku • 3 łyżki oleju • 2 plastry sera żółtego • keczup do dekoracji Wykonanie: • Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. • Mięso mielone wymieszać z cebulą, siemieniem lnianym i płatkami

To co kocham
lahmacun, czyli turecka pizza 173

lodówce kawałeczek mięsa mielonego i paprykę. Upewniłam się czy mam jeszcze mąkę razową w szafce i już wiedziałam :D Lahmacun :D Kiedyś znalazłam przepis w jakiejś gazecie na to danie. Danie....właściwie to jest rodzaj pizzy, ale rodem z Turcji. Nigdy nie robiłam tego zgodnie z przepisem, gdyż potrzebna jest tam jagnięcina albo wołowina. Mięso mielone wieprzowe(...)zrobiłam zaczyn. Jak drożdże wyrosły dodałam je do pozostałych składników. Wyrobiłam ciasto i podzieliłam je na 3 części. Rozwałkowałam i wyłożyłam na blachę do pieczenia. Nałożyłam farsz: * 15 dkg mięsa mielonego * 1/2 cebuli * 2 ząbki czosnku * przecier pomidorowy ok. 1/2 szklanki * papryka słodka i ostra, sól * kawałek papryki czerwonej surowej Mięso podsmażyłam z posiekaną cebulą i czosnkiem. Przyprawiłam solą

Pieprzyć z Fantazją
Gołąbki z ryżem do paelli 179

twarde i zbite. Są dość lekkie, delikatne i wcale nie smakują samym ryżem 😊  Po zapieczeniu z sosem nabierają cudownego smaku i zapachu. Składniki: 1 niewielka kapusta 1 kg mięsa mielonego (najlepsze jest mieszane) 300 g ryżu do paelli 1 duża czerwona cebula 3 łyżki oleju 500 ml gorącego bulionu (rosołu lob ewentualnie wody) 1 jajko sól do smaku(...)gotować mieszając co jakiś czas. Kiedy ryż wchłonie płyn, wlać resztę i jeszcze chwilę gotować. Nie czekając aż ryż stanie się miękki, odstawić z ognia i przestudzić. Do mięsa mielonego dodać jajko, sól, chrzan, pieprz i paprykę. Wyrobić całość aż powstanie jednolita masa. Dodać wystudzony ryż i wymieszać. Mięso z ryżem nakładać na mniej więcej środek wewnętrznej strony liścia

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczeń rzymska z bazylią 279

doskonałe urozmaicenie codziennego jadłospisu. 0,5 kg mięsa mielonego 1/2 cebuli 1/2 pęczka natki pietruszki 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka oregano pieprz do smaku garść liści oregano Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy aż się nie zezłoci. W misce mieszamy mięso mielone, cebulę, posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę(...)tartą i przyprawy. Metalową formę (keksówkę) smarujemy masłem klarowanym. Wykładamy ją dokładnie mięsem i przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Po tym czasie zdejmujemy folię aluminiową i pieczemy kolejne 30 minut. Gotowe! Pieczeń rzymska doskonale smakuje z dodatkiem ziemniaków i surówki

Dieta bez mleka
Lasagne ze szpinakiem i jarmużem 105

przygotowana lasagne dostarcza nie tylko walorów smakowych i wizualnych, ale także wzbogaca wiele cennych składników odżywczych. Składniki na lasagne ze szpinakiem i jarmużem Pomidorowo-mięsny sos: 500 g mięsa mielonego 500 g przecieru pomidorowego 2 średnie cebule 2 duże ząbki czosnku 2 duże marchewki 1 duża pietruszka 1 łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku olej do smażenia Szpinakowa warstwa(...)obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w małą kostkę, zeszklić na oleju. Czosnek obrać, drobno posiekać, dodać do cebuli, chwilę podsmażać. Na patelnię wrzucić mięso mielone, oprószyć je solą i pieprzem, smażyć ok. 10 minut. Wsypać marchew i pietruszkę, smażyć 3-5 minut. Do mięsa z warzywami wlać przecier pomidorowy, lekko go zredukować

niecodziennikpary
Rolada drobiowa nadziana indykiem z morelami 185

suszonych moreli 200 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko 1 mała cebula 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki natki pietruszki Sól Pieprz Ostra wędzona papryka Czosnek granulowany Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso rozkładamy na kształt prostokąta, tak aby płaty zachodziły na siebie. Przygotowujemy farsz z indyka. Mięso mielone wyrabiamy na jednolitą(...)masę z pokrojoną w kosteczkę cebulą, jajkiem , bułką tartą i natką pietruszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe mięso mielone rozkładamy na filecie z kurczaka. Na wierzchu rozkładamy pokrojone na mniejsze kawałki suszone morele. Całość zwijamy w ciasny rulon na kształt rolady. Wierzch rolady obsypujemy ostrą wędzoną papryką i czosnkiem granulowanym. Roladę układamy na foli aluminiowej, skrapiamy olejem

VioletoweKucharzenie
Dynia faszerowana kaszą jęczmienną i mięsem 179

dowolną kaszą, duszonymi warzywami, mięsem drobiowym... Pamiętajcie ! Dynia to nie tylko lampion na halloween ;) Składniki:   1 woreczek kaszy jęczmiennej grubej 250 g mięsa mielonego ( u mnie wieprzowo-wołowe,  sprawdzi się też mielone z indyka ) 1 cebula 1 czerwona papryka 4-5 pieczarek 100 g sera feta sól, pieprz, zioła prowansalskie olej do smażenia 2 nieduże(...)według przepisu na opakowaniu. Na patelni, na 2 łyżkach oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić 2-3 minuty. Następnie do warzyw dodać mięso mielone - smażyć około 10 minut, mieszając dość często. Pod koniec smażenia, dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, dusić jeszcze 2-3 minuty. Farsz odstawić do ostygnięcia. Do przestygniętego farszu

kolorowotorcikowo
Rolada schabowa z mięsem mielonym i suszonymi śliwkami 182

suszonymi śliwkami. Roladę można podać na ciepło z dodatkami jako danie obiadowe a po wystudzeniu jako wędlinkę na kanapki. Mięso jest przepyszne i wspaniale prezentuje się w przekroju. składniki: 1,6 kg schabu środkowego ok 700 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 2 łyżki kaszy manny sól,pieprz majeranek słodka papryka(...)suszonych śliwek 1/2 szklanki wody odrobina oleju Schab dokładnie oczyścić z błonek. Następnie rozkroić wzdłuż dłuższego boku na duży płat mięsa. Rozkrojony schab oprószyć słodką papryką, niewielką ilością majeranku, soli i pieprzu. Do mięsa mielonego dodać kaszę mannę i dokładnie wyrobić. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Następnie mięsną masę rozłożyć równomiernie na rozkrojonym schabie. W masę powciskać śliwki suszone

Monia miesza i gotuje
Kotlety pożarskie 187

przygotowane z siekanego lub mielonego mięsa drobiowego, czasami z dodatkiem cielęciny i obtoczone w panierce (podobnie jak np. kotlety schabowe). Ich przygotowanie jest troszkę skomplikowane, ale dzięki kilku ciekawym zabiegom, jak np. dodanie do mięsa piany z ubitych białek sprawia, że kotlety są bardzo smaczne, lekkie i puszyste. Polecam! Składniki : 400g mielonego mięsa drobiowego 2 jajka 1 łyżeczka

Codzienne Gotowanie