mięso mielone - 22854 przepisów (strona:100/1524)

Podkarpackie Hreczanyki 212

opakowanie kaszy gryczanej w saszetkach (400 gram) 400 gram mięsa mielonego 1 cebula 5 ząbki czosnku 3 jajka sól pieprz olej do smażenia Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia. Cebulkę podsmażamy na złoty kolor. Do miski wsypujemy wystudzoną kaszę gryczaną, dodajemy mięso mielone, podsmażoną cebulkę, czosnek wyciśnięty przez praskę, jajka

Kuchnia u Bietki
Makaron z sosem serowo-szpinakowym 122

szpinakowym. Dodałam tu mięso mielone, ale filet z kurczaka sprawdzi się równie dobrze. Miła odmiana dla sosu bolognese, który najczęściej wybieramy do makaronu. 300g makaronu tagliatelle 500g mięsa mielonego  500g świeżego szpinaku  2 cebule 100g serka topionego cebulowego 150g sera cheddar 250ml śmietany 12% sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek olej 1. Makaron gotujemy(...)zgodnie z przepisem na opakowaniu.  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę wraz z mięsem mielonym. Dodajemy szpinak a po chwili serek topiony. Dusimy do odparowania wody i rozpuszczenia serka. 3. Dodajemy śmietanę, starty na tarce cheddar. Doprawiamy do smaku przyprawami. Mieszamy z makaronem

Szefowa kuchni
Zapiekanka ziemniaczana 195

bulionu - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, czosnku granulowanego, mielonego kminku, papryki słodkiej, papryki ostrej - szczypta białego pieprzu, przyprawy do karkówki, majeranku i soli Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i obgotowujemy, następnie kroimy je w plasterki. Cebulę, pieczarki oraz czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy. Wszystkie składniki na sos łączymy i mieszamy. Mięso mielone podsmażamy, zalewamy przygotowanym sosem(...)jeszcze chwilę dusimy. W naczyniu żaroodpornym układamy plasterki ziemniaków, na to przygotowane pieczarki, kukurydzę, fasolę oraz podsmażone mięso mielone. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 30 minut, zapiekankę wyjmujemy z piekarnika i posypujemy pokrojonym w plasterki serem żółtym i pieczemy jeszcze przez 30 minut

Zainspirowana w kuchni
Zapiekanka z pulpecikami 81

mięsa mielonego z indyka lub z kurczaka – 1 słoik sosu Patak’s Butter Chicken – pół szklanki mrożonego groszku – sól i pieprz – 2 łyżki oleju – 4-6 ziemniaków – 1 łyżka masła – 2 łyżki śmietany 12% lub 18% – 2-3 łyżki tartego sera mozzarella – świeża kolendra do podania Przygotowanie: Mięso mielone

nietylkopasta.pl
szynkowar-drobiowa oliwkowa wędlina... 148

kurczaka 6 sztuk, mięso mielone drobiowe 65 dag, oliwki zielone 10 dag/opakowanie, majeranek 2 łyżki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, sól peklowa 2 łyżeczki, żelatyna 2 łyżeczki, cukier 1/2 łyżeczki, woda zimna 150 ml z pałek kurczaka wytrybować mięsko bez skóry, chrząstek i zważyć dodałam 65 dag mielonego mięsa z indyka - jeśli mięska z udek będzie(...)wagowo mniej czy więcej to odpowiednio dodać mielonego mięsa do 80 dag wsadu mięso wymieszać na kleistą masę z wszystkimi pozostałymi składnikami - oliwki na sitku opłukać z zalewy wodą mięso przełożyć do woreczka, włożyć do szynkowara "kliknij i ZOBACZ-szynkowar "SINGIEL" , usunąć nadmiar powietrza i zawiązać zamknąć szynkowar i do lodówki na 48 godzin szynkowar postawić na podkładkę / ściereczka

W Mojej Kuchni Lubię
Rolada drobiowa z kapustą kiszoną i pieczarkami 108

zrobiłam roladę z mięsa mielonego z indyka z tym pysznym nadzieniem. Nam bardzo smakowała, dlatego zachęcam do wypróbowania przepisu. Może Wam też przypadnie do smaku Składniki: -500g mięsa mielonego (u mnie z indyka, ale można wykorzystać każde inne) – 1 duża cebula – 3 ząbki czosnku – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, sól, pieprz(...)innego tłuszczu wg uznania – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie bazylia, kolendra, papryka słodka wędzona, czubryca zielona, kurkuma, sól i pieprz) Cebulę zmielić lub zblendować, dodać do mięsa mielonego, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawić wg smaku, wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na około 30 minut. W tym czasie robimy nadzienie. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę

Smaki Armine
Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym 374

odmienić nudne ziemniaki?:) Faszerując je! W mojej wersji farszem jest mięso mielone z cebulą, papryką i serem. Do tego wystarczy maślanka i mamy pełny, sycący i treściwy obiad:).  8 dużych ziemniaków 500g mięsa(...)mielonego 1 czerwona papryka 1 pęczek koperku 1 duża cebula  100g sera cheddar lub innego długodojrzewającego 100g sera mozzarella sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany olej 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach przez około 45 minut. Paprykę,cebulę i koperek drobno siekamy. Sery trzemy osobno na dużych oczkach tarki. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone

Szefowa kuchni
KOPYTKA Z BOBEM, PULPECIKI I SOS POMIDOROWY 206

kopytek dodałam bobu. Postanowiłam zrobić do nich małe pulpeciki z mięsa mielonego. A całości kolorystycznie i smakowo dopełnił sos pomidorowy. SKŁADNIKI : ( wychodzi około 20 dużych kopytek ) ziemniaki – 6 średnich sztuk mąka zwykła – 1½ szklanki – 250 gram jajko – 1 sztuka bób – 1 szklanka sól i pieprz mięso mielone – 30 dkg przyprawa do mielonego – 1 łyżeczka przecier pomidorowy(...)potrzeby dodać więcej mąki ( wszystko zależy od ziemniaka ). Uformować z ciasta podłużną roladę i kroić na 2 – 3 centymetrowe kawałki. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia kopytek na wierzch. Mięso mielone wymieszać w misce z przyprawą do mielonego i pieprzem. Zrobić małe kuleczki i przesmażyć na patelni. Zrobić sos pomidorowy. Obrać i drobno posiekać cebulę. Przesmażyć

kuchniabellissima.wordpress.com
Gołąbki, czyli kapusta faszerowana mielonym mięsem i ryżem 122

mielonego mięsa (użyłam mięsa z indyka) 50-70 g ryżu (przed ugotowaniem) sól pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki przyprawa do mielonego mięsa (nie jest niezbędna, ale ja bardzo lubię jej używać) 2 jajka Bulion do gotowania gołąbków: ok. 1,5-2 litry wody 2-3 kostki rosołowe (polecam te o zmniejszonej zawartości soli(...)widelców. Gdy odcięte i wyjęte liście przestygną odcinamy z nich nożem twarde zgrubienia (główny nerw), ale tylko jego zewnętrzną, wystającą część, by uzyskać równą powierzchnię (nie wycinamy ich zupełnie). Mięso mielone umieszczamy w misce, dodajemy jajka, przyprawy i dokładnie wyrabiamy ręką. Na koniec dodajemy ugotowany ryż (może być lekko twardy - zmięknie podczas duszenia). Ponownie wyrabiamy, próbujemy i ewentualnie

MyCookBook.pl
Zapiekanka z mięsem mielonym i ziemniakami 362

publikowałam, dzisiaj, korzystając z wolnej chwili nadrabiam zaległości:) Teraz dla odmiany przepis na zapiekankę z mięsem mielonym:) Niestety zdjecie jakie posiadam nie jest najwyższej jakości, ani nie odzwierciedla smaku zapiekanki, ale gwarantuję, że jest przepyszna:D Składniki: ziemniaki ok. 0.6kg, mięso mielone 0.5kg, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, kostka rosołowa, koncentrat pomidorowy(...)łyżki), pomidory w puszce , bazylia, oregano, zioła prowansalskie, sól, pieprz, papryka ostra. 1. Gotujemy ziemniaki "al ' den te" 2. Cebule i czosnek zeszklić, dodać mięso mielone, podlać to 3./4 szklanki wody z kostka rosołową. Dodać koncentrat i pomidory. Całość doprawić bazylią, oregano, ziołami prowansalskimi, pieprzem, solą oraz ostrą papryką.   3.Ziemniaki pokroić w plasterki i wyłożyć

Kuchnia Pełna Pasji
Pomidory faszerowane mięsem mielonym i ryżem 142

pomidorowego odrobinę oleju sól, pieprz, bazylia suszona, oregano, mielona ostra papryka szczypta cukru Ugotować ryż, odcedzić i odstawić do lekkiego przestygnięcia. Pomidorom odciąć wierzchołki od strony szypułki i wydrążyć miąższ, tak, aby pozostała sama ścianka pomidora. Miąższ zachować. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę posiekaną w piórka, zeszklić. Dodać mięso mielone i lekko podsmażyć. Dodać wydrążony

Ze smakiem bez glutenu
Chili con carne. 168

Chili con carne to wbrew pozorom nie danie meksykańskie lecz tradycyjna potrawa kuchni amerykańskiej. Najważniejsze składniki to mięso mielone, pomidory i chili. Chili con carne najlepiej smakuję z dobrym, czerwonym winem, które ugasi ostrość dania.   Składniki:   500 g wołowego mięsa mielonego 1 czerwona papryka 1 puszka pomidorów w kawałkach   1 puszka czerwonej fasoli(...)papryczki chili sól, pieprz Przygotowanie: Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy drobno posiekany czosnek, kumin, oregano i słodką paprykę i smażymy przez minutę. Następnie wrzucamy mięso mielone i obsmażamy na mocnym ogniu cały czas mieszając. Dodajemy pomidory z puszki, pokrojoną w kostkę paprykę oraz pozbawione pestek, posiekane papryczki chili. Przykrywamy i dusimy na średnim ogniu

Symfonia smakowa
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i beszamelem 185

zaprezentowana dzisiaj przeze mnie zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i beszamelem - jest lekka, a jej składniki dają wrażenie jakby były osobno. Mimo wszystko jednak, nie traci przez to na sytości. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie przez 10-12 minut. Na patelni z olejem podsmażyć mięso mielone. Dodać przyprawy oraz posiekane pomidory wraz z sokiem(...)Podgotowane ziemniaki pokroić na plasterki o grubości 3-4 mm. Przygotować naczynie do zapiekania (ok. 15 x 20 cm). Na dno ułożyć warstwę ziemniaków, następnie warstwę z 1/3 ilości mięsa (polecam nakładanie mięsa łyżką cedzakową, żeby nie dostało się do farszu zbyt dużo wody z pomidorów), ponownie ziemniaki, ponownie mięso, ponownie ziemniaki i na koniec mięso. Teraz czas

Świat Domowej Kuchni
Zupa z mięsem mielonym i ziemniakami 194

dłuższego czasu miałam ochotę przygotować zupę, której głównym składnikiem byłoby mięso mielone. Uznałam, że jako drugi ważny składnik doskonale wpasują się ziemniaki. Udane połączenie zaowocowało pyszną i sycącą zupą. Będę do niej(...)powracać. Świetne danie na jesień i zimę.   300 g mięsa mielonego 4 ziemniaki 1 litr bulionu - może być z kostki 1 cebula olej do smażenia liść laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego sól, pieprz, majeranek Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju, dodać mięso mielone, sól, pieprz i podsmażyć. Następnie zalać bulionem, dodać ziemniaki pokrojone

Jadło i czytadło