rodzaj makaronu. W mojej wersji makaron zastąpiłam cukinią i tak powstała moja wersja. Smaczna sprawa. No i odchudzona o makaron. Polecam. Składniki: 3 młode, małe cukinie 400 g mięsa mielonego ( ja miałam z szynki ) Kukurydza w puszce ( mała ) 500 g pieczarek Sól Pieprz Sos pomidorowy ( do spaghetti ) Olej Vegeta ( naturalna ) Ser typu gouda Wykonanie: Cukinie kroimy na plastry ( podłużne(...)naturalną vegetą ( samodzielnie zrobioną, przepis na blogu ). Pieczarki kroimy w plasterki i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Przyprawiamy solą i pierzem. Wykładamy do miski. Na tej samej patelni smażymy mięso mielone, również je przyprawiamy. Naczynie do zapiekania smarujemy olejem i układamy kolejno plastry cukinii, mięso mielone, pieczarki i kukurydzę. Polewamy sosem pomidorowym ( ja użyłam własnego
Smaki Ewy, a wierzch posypałam serem żółtym. Zapiekłam i wyszło pysznie. Przepis zapisuję, bo będę do niego wracać. Może i Wam się przyda :) Składniki: 1 kg.ziemniaków 500 g. mięsa mielonego (miałam szynkę) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 szklanka przecieru pomidorowego (miałam swojski) sól, pieprz, papryka słodka, bazylia 100-150 g. sera żółtego Dodatkowo: masło do smażenia cebuli olej(...)smażenia ziemniaków Wykonanie: Ziemniaki obrać i umyć. Pokroić w plastry. Usmażyć w głębokim oleju. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać drobno pokrojony czosnek. Następnie dodać mięso mielone. Podsmażyć. Przyprawić według uznania. Wlać przecier pomidorowy. Smażyć, około 10 minut. Jeśli jest potrzeba, to jeszcze doprawić. W naczyniu żaroodpornym, ułożyć warstwę ziemniaków i posolić. Następnie, ułożyć warstwę
Agusiowe smakołykiosolonej wodzie do miękkości) + opcja: rukola SKŁADNIKI NA CUKINIĘ Z PATELNI: 1 cukinia 1 mała cebulka 4 suszone pomidory ząbek czosnku sól, pieprz, ostra papryka oliwa PRZYGOTOWANIE KOTLETÓW: Mięso mielone wkładam do większej miski. Cebulę obieram i drobno siekam, przesmażam na niewielkiej ilości oleju. Jak się zeszkli wyłączam gaz. Czerstwą kajzerkę(...)namaczam w ciepłej wodzie, w misce, tak by zanurzyła ją woda. Do mięsa dodaję 2 jajka, przesmażoną cebulkę. Bułkę nie do końca odciskam, zostawiam nieco wody. Dodaję ją do mięsa, przyprawiam, dokładnie wyrabiam. Mięso odstawiam na 30 minut. Po tym czasie rozgrzewam olej na patelni, z mięsa formuje kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na złoto z obu stron
Zasmakuj KuchniSkładniki 400 g kaszy gryczanej 500 g pieczarek 500 g mięsa mielonego 2 łyżki masła klarowanego 1 cebula 250 g startego żółtego sera sól pieprz papryka słodka natka pietruszki Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać mięso mielone i usmażyć je doprawiając solą, pieprzem, słodką papryką(...)drugiej patelni rozgrzać masło i usmażyć pieczarki pokrojone drobno. Doprawić je solą i pieprzem. W naczyniu do zapiekania wyłożyć połowę ugotowanej kaszy, a następnie mięso mielone, pieczarki warstwę sera żółtego i drugą połowę kaszy. Wierzch posypać startym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu aż ser się rozpuści i będzie rumiany Po wyjęciu posypać natką
O kuchni z uczuciemSzalotki i czosnek posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. • Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie, odcisnąć i pokroić w drobną kostkę. • Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką, cebulką, natką. Przyprawić solą i pieprzem. Jeśli masa mięsna jest za rzadka to dodać tartą bułkę. • Naczynie(...)zapiekania posmarować olejem, położyć plastry schabu. • Mięso mielone podzielić na 6 części, uformować kule i każdą położyć na plastrze schabu. • Uformować zgrabne kopczyki i posypać je tartą bułką. • Do naczynia wlać śmietanę, ale nie oblewać nią mięsa tylko przestrzenie pomiędzy kopczykami. Nakryć folią aluminową. • Piec w nagrzanym piekarniku
To co kochamdużo sposobów. Dzisiaj mam dla Was propozycję na pulpeciki z pieczarkami zapiekane w piekarniku. Przepis ten jest bardzo łatwy w przygotowaniu, a efekt końcowy wyśmienity. SKŁADNIKI: Pulpety: - mięso mielone (wieprzowo-wołowe 500g) - jajko - bułka tarta (3 łyżki) - cebula (1 duża) - sól (1 łyżeczka) - pieprz (1/2 łyżeczki)) - olej do smażenia Sos: - mleko (300 ml.) - mąka (2 łyżki(...)łyżeczki) - pieprz (około 1/2 łyżeczki) - gałka muszkatołowa (około 1/4 łyżeczki) - parmezan (120 g) - pieczarki (200 g) WYKONANIE: 👌 jedną dużą cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. 👌 do mięsa mielonego przekładamy usmażoną cebulę, dodajemy jajko, bułkę tartą, pieprz, sól i dobrze mieszamy. 👌 z wymieszanego mięsa mielonego lepimy kulki w kształcie orzecha włoskiego i obsmażamy je z obydwu
RITA food channeldużo sposobów. Dzisiaj mam dla Was propozycję na pulpeciki z pieczarkami zapiekane w piekarniku. Przepis ten jest bardzo łatwy w przygotowaniu, a efekt końcowy wyśmienity. SKŁADNIKI: Pulpety: - mięso mielone (wieprzowo-wołowe 500g) - jajko - bułka tarta (3 łyżki) - cebula (1 duża) - sól (1 łyżeczka) - pieprz (1/2 łyżeczki)) - olej do smażenia Sos: - mleko (300 ml.) - mąka (2 łyżki(...)łyżeczki) - pieprz (około 1/2 łyżeczki) - gałka muszkatołowa (około 1/4 łyżeczki) - parmezan (120 g) - pieczarki (200 g) WYKONANIE: 👌 jedną dużą cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. 👌 do mięsa mielonego przekładamy usmażoną cebulę, dodajemy jajko, bułkę tartą, pieprz, sól i dobrze mieszamy. 👌 z wymieszanego mięsa mielonego lepimy kulki w kształcie orzecha włoskiego i obsmażamy je z obydwu
RITA food channelmięsa mielonego z szynki 1 cebula 1 duża marchewka 4-5 pieczarek 1 szklanka kaszy kuskus sól, pieprz, pieprz ziołowy, chilli w proszku 1 kulka sera mozzarella Delikatnie odciąć górną część papryk, wyciąć z nich ogonek, a środki oczyścić z ziarenek. Dokładnie je umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej wrzucić na nie mielone mięso
Simply Foodświetnie pasuje do wołowych burgerów zarówno podanych z bułką jak i z frytkami.Przepis pochodzi z książki "Mięsa, najlepsze potrawy i marynaty" autorstwa Anneki Manningskładnikiburger600 g mielonego mięsa wołowego (u mnie łopatka)1/2 drobno posiekanej cebuli czerwonejszczypta imbiru3 łyżki soku z pomarańczy2 łyżeczki musztardy40 g tartej bułkijajkosól, pieprzsos pomidorowyłyżka oliwy1 czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę2 rozgniecione ząbki(...)strony , do momentu aż się przypieka i usmażą w środku.Podawać jak tradycyjny burger w podgrzanej bułce z dodatkiem sałaty sera i sosu pomidorowego, lub z frytkami. Smacznego!Uwagi: Mięso mieliłam w maszynce o oczkach
Stare Garypostacią pierwszoplanową. Wtapia się w pomidorowe tło wraz z makaronem i mięsem mielonym. Lecz razem smakują wybornie:) Składniki: 1 cebula 3 ząbki czosnku masło 0,5 kg mięsa mielonego 2 duże cukinie pomidory w puszce łyżka koncentratu pomidorowego opakowanie makaronu świderki żółty ser sól pieprz oregano bazylia Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie(...)kostkę. 3. Cebulę oraz czosnek drobno kroimy. Na rozgrzaną patelnię dodajemy masło, wrzucamy cebulę z czosnkiem. Dusimy do momentu zeszklenia. 4. Do cebuli i czosnku dodajemy mięso mielone. Dodajemy sól oraz pieprz. Smażymy do momentu uzyskania brązowego koloru. Wrzucamy pokrojoną wcześniej cukinie, pomidory w puszce oraz koncentrat pomidorowy. 5. Dusimy do momentu
la cucharadodatkiem mięsa mielonego i warzyw. Wyszły bardzo smaczne i aromatyczne, podałam je z kaszą gryczaną paloną oraz surówką. Składniki: 1,5 kilogram karkówki 0,5 kilogram mięsa mielonego 1 czerwona papryka 1 cebula 1 mały słoiczek pieczarek marynowanych 1 jajko 1 kajzerka Sól, pieprz Musztarda Majeranek 2 żabki czosnku 2-3 łyżki mąki pszennej 3 listki(...)pieprzu Olej do smażenia Wykałaczki Kasza gryczana Stoisław Sposób przygotowania: Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, cebulę obieramy, pieczarki odsączamy z zalewy, wszystko kroimy w drobną kostkę. Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy pokrojone warzywa, namoczoną i odciśnięta bułkę tarta, wbijamy jajko. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Karkówkę kroimy na cienkie plastry, lekko rozbijamy
Bajeczna Kuchniakolejne dni. Składniki na keksówkę o długości ok. 24 cm: ok. 1 kg mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1 duża cebula 2 surowe jajka 1 wymoczona w wodzie bułka kajzerka 2-3 ząbki czosnku przyprawa do mięsa mielonego majeranek sól i pieprz 4 ugotowane(...)twardo jajka w rozm. L Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu, aż się zezłoci. Mięso wrzucić do dużej miski, dodać surowe jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, sporo przyprawy do mięsa mielonego oraz majeranku, sól, pieprz, odciśniętą z wody kajzerkę oraz podsmażoną cebulę. Wszystko razem wymieszać, najlepiej rękoma. Na dno natłuszczonej
Simply FoodFajna smaczna zupka, delikatna w smaku. Mięso mielone idealnie do niej pasuje, a chrupiące bagietki dopełniają smak potrawy. SKŁADNIKI (6 porcji): 500g mięsa mielonego dałam wieprzowe, 1 duża por, 1 cebula,, 2l wody, Zamiast wody do zupy możemy użyć bulionu warzywnego 200g serka topionego śmietankowego, 200g serka topionego ziołowego, 1 op. zupy cebulowej Knorr(...)ząbkach Słodka i ostra papryka, Olej do smażenia Długa bagietka "francuska" PRZYGOTOWANIE: Por kroimy w półtalarki. Cebulę kroimy w kostkę i obsmażamy w garnku. Następnie dodajemy mięso mielone i smażymy je aż się lekko zarumieni. Wówczas dodajemy pora, mieszamy i dusimy razem pod przykryciem około 10 minut. Co jakiś czas mieszamy. Po tym czasie por powinien zmięknąć
Kubki smakumielonej łopatki wieprzowej 250 g świeżego jarmużu 1 cebula 4 ząbki czosnku przyprawy: sól himalajska, pieprz, kurkuma oraz: 32 muszle makaronowe Cebulę drobno siekamy i szklimy na 1 łyżce oleju kokosowego. Umyty jarmuż również drobno siekamy (lub robi to nas malakser ;)) Dodajemy do zeszklonej cebuli i dusimy kilka minut. Następnie do warzyw dodajemy mięso mielone. Doprawiamy solą
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!u0105bki z mi\u0119sem mielonym","go\u0142\u0105bki zawijane","kapusta w\u0142oska","kasza gryczana","mi\u0119so mielone","ry\u017c","tradycyjne go\u0142\u0105bki"],"datePublished":"2020-04-22T20:05:13+01:00","nutrition":{"@type":"NutritionInformation","servingSize":"20 go\u0142\u0105bk\u00f3w","calories":"110 kcal \/ 100 g"},"recipeIngredient":["500 g mi\u0119sa mielonego","2 cebule","2 woreczki(...)oleju do przyrumienienia kapusty. W tym przypadku dopiero przed samym podaniem polewamy sosem."}],"prepTime":"PT30M","cookTime":"PT30M","totalTime":"PT1H"} Gołąbki to tradycyjne danie naszej polskiej kuchni. Farsz z mięsa mielonego, ryżu oraz kaszy gryczanej zawinięty w liściu kapusty. Możliwość podsmażenia gołąbków tradycyjnie na patelni lub zapieczenia w piekarniku. Oba rozwiązania dają przepyszny efekt, ponadto przepis na gołąbki jest prosty
ProstePesto.pl