mięso mielone - 22854 przepisów (strona:88/1524)

Zapiekanka makaronowa z mięsem i warzywami 126

mąki z soczewicy czerwonej 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła 500 g mięsa mielonego ( u mnie filet z indyka, ale śmiało można zastąpić to innym mięsem mielonym) 1 czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1 mała cukinia (u mnie zielona) 5 pieczarek 1 puszka pomidorów krojonych z puszki kilka pomidorów koktajlowych 200 g sera(...)podaną na opakowaniu. Kiedy makaron się gotuje my możemy przygotować cebulę. Kroimy ją w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Kiedy cebula będzie już lekko podduszona możemy wrzucić mięso mielone. Smażymy ok 10 min, od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem, a także wsypujemy oregano (według uznania) W czasie, gdy mięso dusi się z cebulą, możemy

Kuchnia moimi oczami
PIELMIENI 82

okrągłej formy, która znacznie przyśpiesza wytwarzanie pielmieni. Ciasto na pielmieni wyrabia się z mąki, wody, jajek i doprawia solą. Nadzienie jest proste i składa się z niewielu składników: mielonego mięsa, cebuli, czosnku, soli oraz pieprzu. Najlepszym mięsem na nadzienie jest wieprzowina lub połączenie wieprzowiny i wołowiny.  Kilka razy w roku przygotowuję mnóstwo tych pierożków i zamrażam. Chociaż zrobienie(...)cebula, drobno posiekana 2-3 ząbki czosnku, starte sól i świeżo mielony czarny pieprz około 1/4 szklanki zimnej wody lub rosołu Pielmieni - przepis: Krok 1. Do miski włożyć mięso mielone, dodać posiekaną cebulę, czosnek, sól, pieprz i zimny rosół - bardzo dokładnie wyrobić. Farsz na pielmieni powinien być pulchny i .... - odstawić Krok 2. Z podanych składników wyrobić gładkie

Moja Książka Kucharska
Zapiekanka pomidorowa z ekologicznym orkiszowym makaronem razowym Symbio 211

łyżki  masła 1,5 łyżki ekologicznej mąki pszennej jasnej typ 500 Symbio 1,5 szklanki mleka sól, pieprz, mielona gałka muszkatołowa do smaku 1. Cebulę siekamy i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Po kilku minutach dodajemy mięso mielone, które przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Smażymy do zarumienienia.  2. Kiedy mięso się przyrumieni

Szefowa kuchni
Cannelloni pod beszamelem 156

jakiś czas. Pomysłów na farsz jest wiele. Mięso mielone, szpinak z fetą i czosnkiem, wersja wegańska z kaszą jaglaną i pieczonymi warzywami. Tutaj przedstawiam wersję z mięsem mielonym duszonym w sosie w stylu bolognese, zapieczoną pod delikatnym beszamelem. Składniki: Farsz: 500g mięsa mielonego (najlepiej z szynki wieprzowej lub łopatki wieprzowej) 1 duża cebula 1 ząbek czosnku(...)oregano Beszamel: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki ok. 350ml mleka sól, pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie: Na rozgrzaną patelnię wlewamy kilka łyżek oliwy lub oleju i podsmażamy na niej mięso. Smażymy je tak długo, aż zbrązowieje. Cebulę, czosnek i selera naciowego drobno siekamy i dodajemy do mięsa. Podsmażamy przez kilka minut dodając szczyptę soli. Do podsmażonego mięsa i warzyw dodajemy

Jacob Tastes
Muszle z mięsnym nadzieniem 336

oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty czosnek. Gdy cebula się lekko zarumieni dodajemy mięso mielone, posypujemy przyprawą do mielonego i smażymy aż nie będzie surowe. Otwieramy puszkę z pomidorami, pomidory kroimy na małe kawałki i dodajemy do mięsa. Dodajemy pastę paprykową, mieszamy i podsmażamy ok 10 minut. Sos z puszki mieszamy z bazylią, doprawiamy solą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
8 PRZEPISÓW NA ROZGRZEWAJĄCE DANIA JEDNOGARNKOWE 154

carne to pyszna, jednogarnkowa potrawa kuchni meksykańskiej.  Doskonale smakuje podana z ryżem jako danie obiadowe lub samodzielne danie  z kromką chleba lub bułką. Najważniejszym składnikiem jest tutaj mięso mielone najlepiej wołowe i chili.  Potrawa ta jest dość ostra ale bardzo aromatyczna i sycąca. Ja już ugotowałam pełen garnek, zamknęłam w słoiki i będzie pyszne danie(...)męża w czasie przerwy w pracy :)                      LECZO Z MIĘSEM MIELONYM- przepis tutaj Leczo pełne warzyw, ale wzbogacone o mięso mielone staje się bardziej sycące. Przepyszne, aromatyczne, jednogarnkowe danie w sam raz na zimne dni i wieczory.  Można je podać samodzielnie z pieczywem albo

Zrób to smacznie
8 PRZEPISÓW NA ROZGRZEWAJĄCE DANIA JEDNOGARNKOWE 53

Chili con carne to pyszna, jednogarnkowa potrawa kuchni meksykańskiej. Doskonale smakuje podana z ryżem jako danie obiadowe lub samodzielne danie z kromką chleba lub bułką. Najważniejszym składnikiem jest tutaj mięso mielone najlepiej wołowe i chili. Potrawa ta jest dość ostra ale bardzo aromatyczna i sycąca. Ja już ugotowałam pełen garnek, zamknęłam w słoiki i będzie pyszne danie(...)męża w czasie przerwy w pracy :) LECZO Z MIĘSEM MIELONYM-  przepis tutaj Leczo pełne warzyw, ale wzbogacone o mięso mielone staje się bardziej sycące. Przepyszne, aromatyczne, jednogarnkowe danie w sam raz na zimne dni i wieczory. Można je podać samodzielnie z pieczywem albo np z ryżem lub kaszą. Zazwyczaj gotuję więcej lecza i jego nadmiar zamykam

Zrób to smacznie
Kotlety mielone 110

mielone : Kotlety mielone jest to potrawa wykonana najczęściej ze zmielonej surowej karkówki wieprzowej, którą przygotowuje się z dodatkiem jajka oraz bułki tartej. Bułka może być również świeża, namoczona w wodzie lub mleku i odciśnięta. Masę doprawia się do smaku solą i pieprzem. Ewentualnie z dodatkiem usmażonej na drobno posiekanej cebuli. Surowe mielone mięso mieszamy(...)kotletów są ziemniaki tłuczone z masłem, jak i buraczki. Przepis jest bardzo szybki i prosty do przygotowania. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki : 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowe 1 jajo Mleko 1 kajzerka (najlepiej czerstwa) 1 cebula (posiekana na drobno) Olej (do smażenia) 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu Bułka tarta (do obtaczania) Opis

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pulpety z pieczarkami w sosie śmietankowym 143

Pulpety z mielonego mięsa to klasyczne danie, które znają pewnie wszyscy. Robimy je w różnych odsłonach, z różnego rodzaju mięsa i z różnymi sosami. Tym razem chciałam Was zaprosić pulpety z pieczarkami w sosie śmietankowym. Przygotowałam je zmieszanego wieprzowego i wołowego mięsa. Do sosu dodałam białego wytrawnego wina, przez co zyskał dodatkowego smaku. Mięso możemy podać  z kaszą(...)gryczaną, ryżem lub puree z ziemniaków. Pulpety z pieczarkami w sosie śmietankowym Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1000 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego (najlepiej zmielonego w domu) 1 łyżeczka wędzonej papryki 1/2 łyżeczka ostrej papryki pieprz sól 2 czerwone cebule 200 g małych pieczarek 100 ml białego wytrawnego wina 200 ml śmietany natka pietruszki olej do smażenia mąka pszenna

Kulinarne przygody Gatity
Kotlety mielone z oscypkiem 97

rozpieszczają. Ostatnio zostało nam trochę oscypku, więc postanowiliśmy połączyć go z mięsem mielonym. W zasadzie wiele nie trzeba, a smak przypadnie do gustu wielbicielom tego sera. Składniki 500 mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 oscypka 1 jajko 1 żółtko 5 łyżek bułki tartej mąka olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Do mięsa mielonego

R'n'G Kitchen
Szaszłyk z mielonego mięsa z warzywną niespodzianką 210

cukinią. Może będzie dla Was inspiracją na obiad. Składniki: Dowolna ilość mięsa mielonego ( wieprzowego lub woł-wp ) Vegeta Czerwona słodka papryka Czosnek granulowany Dodatkowo: Pieczarki ( małe ) Młoda cukinia Papryka czerwona Papryka zielona Pomidory w puszce krojone Sól Pieprz Patyczki do szaszłyków olej Wykonanie: Mięso mielone doprawiamy vegetą, czerwoną papryką, czosnkiem. Mieszamy. Cukinię kroimy w kostkę(...)podobnie jak paprykę. Na patyk do szaszłyków nadziewamy kolejno papryki, cukinie i pieczarki. Z części mięsa mielonego formujemy płaskiego kotleta, układamy na nim patyk z warzywami i zawijamy / obklejamy ( jeżeli mięso lepi się do rąk wystarczy zwilżyć ręce wodą ).  Na patelni rozgrzewamy olej ( ok. 2 łyżek ) obsmażamy szaszłyki z każdej strony a następnie układamy w naczyniu do zapiekania

Smaki Ewy
spaghetti z pulpecikami 1394

piękny zapach czosnku i pomidorów. Uwielbiamy jadać makarony z  różnymi sosami. Dziś taki wariant z pulpecikami z mielonego mięsa. Prosty i szybki w przygotowaniu, lubiany przez dzieci i nie tylko. Składniki: 250 g mięsa mielonego ( wołowego), 1 cebula,  2 ząbki czosnku,  puszka pomidorów, oregano, sól, pieprz, oliwa z oliwek. Przygotowanie:Z mięsa mielonego doprawionego solą i pieprzem formujemy małe kuleczki, które obsmażamy na tłuszczu. Gdy mięso jest gotowe przekładamy je do miseczki. Na tej samej patelni przysmażamy drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem i dodajemy do nich pomidory,  przyprawiamy do smaku. Do przygotowanego sosu dorzucamy pulpeciki i podgrzewamy jeszcze  parę minut.  Sos mieszamy z ugotowanym makaronem

cookpl
Moussaka 154

dużą ilością sera i beszamelu. No cóż czego chcieć więcej skoro będąc w domu można zwiedzić całą Europę i nie tylko... :)     Składniki: 1 bakłażan 500 gram mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 3/4 czerwonej papryki 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 150 żółtego, twardego sera np. gouda sól pieprz 1 puszka pomidorów 2 łyżki masła 2 łyżki mąki(...)czasie przygotujemy sos mięsny. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy posiekaną drobno cebulkę i czosnek, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dokładnie mieszamy. Teraz do warzyw dodajemy mięso mielone i całość smażymy na dość dużym ogniu- mięso ma mieć kolor lekko brązowy, nie szary! Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Kiedy mięso się usmaży dodajemy

Mango Papaja
Zrazy mielone w sosie cebulowym 221

była myśl. Dla odmiany przygotowałam moje zraziki z mięsa mielonego, a w środku ukryłam ogórka konserwowego owiniętego polędwicą surową ułożoną na musztardzie. Całość uduszone w pysznym cebulowym sosie, który nadał daniu przepyszny smak. W domu unosił się piękny zapach, który zwabił domowników na smaczny obiadek ...  Zrazy mielone w sosie cebulowym SKŁADNIKI: zrazy: 700 g mięsa mielonego(...)doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy około 20 minut.  W tym czasie przygotowujemy zrazy.  Bułkę czerstwą wkładamy do miseczki, zalewamy wodą i namaczamy.  Do miski przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy przyprawę, sól pieprz i odciśniętą bułkę. Całość mieszamy, dodajemy bułkę tartą tyle by masa mięsna nie była zbyt luźna - całość wyrabiamy.  Ogórki kiszone

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Bucatini z ragu z mielonego mięsa i pieczarkami 173

Bucatini to włoski makaron w rodzaju spaghetti z dziurką. Lubię grube makarony na talerzu, więc wybrałam te najgrubsze bucatini. Sos do makaronu proponuję mięsny z pomidorami. Ragu z mielonego mięsa to najczęściej przeze mnie przygotowywany sos do makaronu. Dzisiaj przyrządziłam ragu z mnóstwem ziół z dodatkiem czerwonego wina. Porcja sosu pokaźna, której nadmiar można zamrozić. Bucatini z ragu(...)mielonego mięsa i pieczarkami Składniki: na 4 – 6 porcji 500 g mielonego mięsa, u mnie wieprzowo wołowo puszka krojonych pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy garść świeżych liści bazylii 1 łyżka pomidorowego przecieru 1 laurowy liść 3 ziarna jałowca 400 g pieczarek 1 łyżka masła 1 gałązka świeżego rozmarynu 100 ml czerwonego wina

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania