Kotlety mielone z pieczarkami.

Kotlety mielone z pieczarkami.

Kotlety mielone z pieczarkami.

Przepis na : kolacja

  Kotlety mielone, to prosta potrawa, aby były naprawdę dobre trzeba znać kilka trików. Mielone powinny być: dobrze doprawione, miękkie i soczyste. Masę mięsną doprawiam solą, świeżo mielonymi czarnym pieprzem i kolendrą (to mój ulubiony zestaw przypraw).   Kotlety mielone nie będą twarde ani zbite jeśli doda się do nich: namoczoną kajzerkę, bułkę tartą, pieczarki, utarte warzywa korzeniowe, ugotowaną kaszę lub namoczone płatki jaglane. Najlepiej zmielić w maszynce taki dodatek wraz z mielonym mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Renata Karon-SlomczynskaRenata Karon-Slomczynska

Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, tarta, kotlet, kotlety, pieczarki, bułki, mięso, mięso mielone, grzyby, kotlety mielone, pasztet, rosół, kasza, kolacja, obiad, kotlet mielony z pieczarkami, kasza jaglana, pasztet wieprzowy, kotlet z kaszy jaglanej, warzywa na patelnie, pieczarki do obiadu

Inne przepisy z Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.