mięso mielone - 22854 przepisów (strona:89/1524)

Mięso Mielone inaczej z Kaszą Kuskus 164

razem proponuję mięso mielone z kaszą kuskus. Idealny pomysł na szybki Obiad:)  SMACZNEGO :) SKŁADNIKI(...)Mięsa Mielonego  1 Papryka czerwona 1 Cebula Czerwona  1 Marchewka  2 ząbki czosnku 1/2 szklanki kaszy kuskus  Olej  Przyprawy:sól, pieprz, papryka słodka, czosnek  4 łyżki koncentratu pomidorowego  1/2 szklanki przecieru pomidorowego 1 szklanka wody przegotowanej zimnej   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na rozgrzany olej wrzucam mięso mielone. Smażę z dodatkiem

Gotowanie Patki
Kotlety mielone z serkiem topionym 150

nich tłuszcz. Zapraszam na pyszny, domowy obiad. :-)  500g mięsa mielonego  200g serka topionego 1 nieduża cebula 3 łyżki bułki tartej 1 małe jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz 1. Cebulę drobno siekamy. Serek topiony kroimy na sporej wielkości kwadraty. 2. Mięso mielone mieszamy wraz z bułką tartą, cebulą, jajkiem(...)przyprawami.  3. Z mięsa mielonego formujemy kotlety preferowanej wielkości, w środek wkładając po dużym kawałku topionego sera. 4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut

Szefowa kuchni
Babeczki mięsne z dodatkami 156

zawsze muszą być na słodko. Te, które dzisiaj Wam serwujemy  powstały, kiedy chciałam w ciekawy sposób wykorzystać pozostałe z robienia sałatki warzywa i pozostałe z obiadu mięso mielone. Świetnie spiszą się na przyjęciu imprezowym czy na kameralnej kolacji. Były bardzo smaczne i kolorowe, więc polecam! Babeczki mięsne z dodatkami SKŁADNIKI:  300 g mięsa mielonego(...)łyżki bułki tartej + bułka do wysypania foremek  tłuszcz do wysmarowania foremek  zielona cebulka  PRZYGOTOWANIE: Na patelni rozgrzewamy olej, a następnie podsmażamy na nim mięso mielone, rozdrabniając je widelcem. Dodajemy groszek i dusimy pod przykryciem 3-4 minuty. Podsmażone mięso przekładamy do miski, dodajemy odcedzone z zalewy kukurydzę i fasolkę. Następnie wbijamy jajko, doprawiamy całość solą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Fasola z mięsem z indyka zamiast spaghetti bolognese? Oczywiście, że tak! :) 160

Lekkie i pożywne, bezglutenowe danie, które zaspokoi dziką ochotę na spaghetti bolognese. Biała fasola dzielnie zastępuje makaron, a mięso mielone z indyka o obniżonej zawartości tłuszczu udaje mięso wieprzowe i wołowe. Dopadła mnie ochota na spaghetti bolognese, a w zasadzie na połączenie mięsa, aromatycznego sosu na bazie pomidorów i świeżej bazylii. Oczywiście nadal w takich sytuacjach szukam dobrych(...)oczkami. Do garnka dodaj ugotowaną fasolę i wszystko wymieszaj i gotuj przez 5 minut. Wyłóż fasolę z mięsem w sosie na talerze i posyp tartym parmezanem. Składniki na 4 porcje 200 g białej fasoli, np. piękny jaś karłowy 500 g mięsa mielonego z indyka (u mnie 5,8% tłuszczu) 190 g cebuli (1 duża) 2 ząbki czosnku odrobina oleju

Eat me! Fit me!
SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM I MIĘSEM MIELONYM 172

makaronu spaghetti 400 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów krojonych olej do smażenia sól,pieprz do smaku bazylia,tymianek,oregano papryka słodka mielona ser żółty do posypania WYKONANIE Na patelni podsmażamy  mięso mielone, gdy mięso zmieni kolor dodajemy krojone pomidory z puszki oraz przyprawy. Wszystko razem dusimy ok 15 minut,często mieszając.  Nastepnie gotujemy

Mała w garnku miesza
Roladki z mięsa mielonego faszerowane papryką - zapiekane w pomidorowej passacie 158

Jakiś czas temu prezentowałam roladki z mięsa mielonego – bardzo wdzięczny produkt. Dzisiaj przedstawiam kolejną wersję tego dania. Wymaga trochę pracy, ale warto. Składniki: Mięso mielone wołowo – wieprzowe Mix papryk Passata ( przecier pomidorowy ) Sól Pieprz cukier Czosnek Olej(...)Mąka Wykonanie: Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem. Dzielimy na części i rozwałkowujemy przez folię na cienkie kotlety. Papryki ścieramy na tarce warzywnej od strony wewnętrznej papryki ( nie ścieramy skórki ). Paprykę odkładamy na sitko i lekko solimy. Odsączonego płynu z papryk nie wylewamy. Na każdy rozwałkowany kotlet układamy paprykę i zawijamy w ruloniki ( boki również lekko do środka

Smaki Ewy
Szwedzkie klopsiki w gęstym sosie 100

już na takie podróżowanie miejskie zrobiło się dużo mniej, a Ikea nie zawsze jest obecnie otwarta, postanowiłam spróbować odtworzyć je w zaciszu domowej kuchni. Wyszły przepysznie, choć wcale nie mieliłam mięsa kilka razy, jak proponowano w niektórych przepisach. Soczyste i miękkie mięsne kulki pławiące się w gęstym, aksamitnym sosie rozsiewają swój aromat po całej kuchni. Idealnie doprawione rozgrzewającą gałką muszkatołową(...)serdecznie zapraszam do kulania :) Szwedzkie klopsiki w sosie na 34 szt Potrzebujesz: Klopsiki: 1 średnia cebula 2 łyżki oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 500g mielonej wieprzowiny 500g mielonego mięsa z indyka 1 duże jajko 1 czubata łyżka bułki tartej 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielksiego 1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
LAZANIA Z MIĘSEM, PAPRYKĄ I CUKINIĄ 166

propozycja na sycący, rozgrzewający obiad. Obok pizzy, to moje drugie ulubione danie. SKŁADNIKI Nadzienie: 500 g mięsa mielonego, 1 cebula, ½ małej cukinii, 1 papryka czerwona przyprawa do mięsa mielonego, bazylia, sól, pieprz, olej 200 ml przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, bazylia słodka papryka w proszku olej Sos beszamelowy: 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 2 szkl(...)żółtego sera WYKONANIE Nadzienie: Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, paprykę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę, dodajemy mięso, obsmażamy, dodajemy przyprawę do mięsa mielonego. Następnie dodajemy cukinię, paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek, dusimy aż warzywa zmiękną. Zalewamy przecierem pomidorowym, doprawiamy do smaku. Sos beszamelowy: W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę

słodki bratek
Mini kotleciki musztardowo - piwne 71

już kolejny przepis na moim blogu na mini kotleciki, czy też kuleczki mięsne. Są to kulki z mięsa mielonego, smażone na patelni, które robi się podobnie jak popularne kotlety mielone. Można je podawać jako przekąskę na ciepło lub na zimno z różnymi sosami, można je nadziewać na patyki od szaszłyków lub robić z nich koreczki. Można(...)500g mięsa wieprzowego (u mnie schab) 1 jajko 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 łyżki piwa jasnego 1 łyżka bułki tartej + do panierowania sól, pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso wieprzowe ( w moim wypadku schab) umyłam i osuszyłam. Następnie pokroiłam go na mniejsze kawałki i zmieliłam w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa wbiłam jajko

Waniliowe Improwizacje
ROSÓŁ AZJATYCKI Z PULPECIKAMI (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu i laktozy) 182

cynamonu lub 1,2 łyżeczki mielonego cynamonu 2 gwiazdki anyżu 4 goździki pieprz czarny sól Składniki na pulpety: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego sól pieprz czarny mielony smalec (u mnie gęsi)   Gotowy bulion podgrzać a następnie dodać suszone grzyby mun, umytą i pokrojoną w plasterki limonkę lub 2 łyżeczki soku z limonki, obrany czosnek oraz(...)gotować na wolnym ogniu ok 30 minut. Po tym czasie dodać kurkumę i gotować kolejne 30 minut. Rosół doprawić do smaku solą i pieprzem. W trakcie gotowania przygotować pulpety. Mięso mielone wyrobić z solą i pieprzem a następnie uformować malutkie kuleczki. Pulpety podsmażyć z każdej na tłuszczu a następnie wrzucić do rosołu na ok 15 minut przez zakończeniem

Ola la LCHF
Muszle makaronowe faszerowane mięsem mielonym i cukinią 213

cukinią SKŁADNIKI: 200-300g muszli makaronowych 500g mięsa mielonego 1 cukinia 1 cebula kilka czarnych oliwek domowy sos pomidorowy sól, pieprz, pasta Bomba, przyprawa włoska, ser żółty Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oliwie, dodać do niej mięso mielone i chwilę podsmażać. Następnie dodać pokrojoną cukinię

MarciochaKucharzy
Gołąbki w sosie pomidorowym 140

mięsa mielonego, na bazie której stworzycie idealne danie. Macie więcej mięsa? pomnóżcie ilość składników ;) Wybór kapusty jest indywidualną sprawą Waszych kubków smakowych. Ja preferuję białą - moja znajoma włoską. I choć jedna drugą przekonywała, że jej wybór jest lepszy - żadna żadnej nie przekona. Proporcja na 1 kg mięsa mielonego ( z łopatki, karkówki, może być mieszane - wieprzowo-wołowe ): - główka kapusty(...)kapustę w celu rozluźnienia liści i oddzielamy je od siebie. Zgrubiałe nerwy na liściach delikatnie przycinamy. Mieszamy ze sobą mięso, ryż i posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Na każdą dolną część liścia nakładamy porcję mięsa mielonego, boczne brzegi zakładamy do środka i zawijamy go od dołu ku górze liścia. Gotowe gołąbki układamy ściśle w garnku

kawawszklance
Błyskawiczne spaghetti bolognese 103

wyżej). Można go mrozić. Super smakuje sam z makaronem – w wersji a la arabiatta – lub w wersji z mięsem (w tym wypadku polecamy mięso z indyka). Podziel mięso na porcje My mamy w zamrażalniku podzielone na porcje mielone mięso, zapakowane do worków strunowych. Kiedy potrzebujemy – rozmrażamy tylko jedną porcję oraz porcję sosu pomidorowego(...)najlepsze spaghetti na świecie”. Młody wie co mówi! Od siebie dodam – że jest tez najszybsze! Zobacz też 15 dań do zrobienia w 15 minut Składniki: 500 g mielonego mięsa (używamy mięso z indyka, bo jest najchudsze, bez chemii a do tego dochodzą względy ideologiczne) 1 szalotka lub cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej

Niedzielny kucharz
KRUCHA ROLADA Z MIĘSEM MIELONYM I OGÓRKAMI 209

żółtego tartego 2 łyżki drobno siekanej natki pietruszki przyprawy do mięsa: sól i pieprz do smaku, papryka słodka mielona i ostra ok 1/2 łyżeczki 2 łyżki musztardy delikatesowej 2 łyżki ketchupu ostrego do posmarowania ciasta mleko sól i pieprz do posypania ciasta PRZYGOTOWANIE:  Do miski przekładam mielone mięso, ja użyłam wołowe.  Ogórki małosolne kroję

Gotowanie Patki
Domowe chorizo, czyli hiszpańska kiełbasa paprykowa 200

Vera (wędzona papryka hiszpańska) 200 g wody lub białego wina 2 ząbki czosnku pieprz jelita wieprzowe 28-30 mm Wykonanie: Mięso i słonina muszą być porządnie schłodzone prze mieleniem ! Mięso mielimy używając sitka 13, dodajemy zmiażdżony czosnek i resztę składników. Bardzo dokładnie mieszamy  mikserem lub ręcznie. Odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Po tym czasie myjemy i moczymy jelita(...)Nadziewamy je farszem przy pomocy maszynki do mielenia mięsa wyposażonej w lejek. Moje kiełbaski mają około 20 cm długości. Po napełnieniu jelit dzielimy je w parki i wieszamy w przewiewnym miejscu w temperaturze 18-20 stopni na 1-1,5  miesiąca aby dojrzały.  U mnie wisiały po prostu przy kuchennym oknie. insertCookd("2389a9fd97f6779d7549459976f58276

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania