mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1017/1524)

Sałatka z truskawkami 131

galaretkach, sałatce owocowej, koktajlach, ale wczoraj przygotowałam sałatkę do grillowanych mięs- w towarzystwie sałaty lodowej- była pyszna. SKŁADNIKI: 30 dag. truskawek 3-4 średnie ogórki  zielone 2 kulki mozzarelli  1/2 sałaty lodowej SOS: 10 truskawek 1/2 jabłka kilka gałązek pietruszki sól himalajska, pieprz grubo mielony szczypta papryki chili 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny

Kuchnia Beaty
Pstrąg zawijany w boczek 183

Mięso i ryba? Tak- pomieszanie smaków, które świetnie ze sobą się zgrywa. Prawda, że ciekawa propozycja? Może sami spróbujecie :) Składniki : 2 świeże pstrągi (wypatroszone )  8 cienkich plastrów wędzonego boczku  limonka  200 g masła  świeżo mielony pieprz  sól morska  mielona kolendra  Przygotowanie :  Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Od środka nacieramy dokładnie

Niezły Młynek
POLĘDWICZKA PIECZONA W SZYNCE SZWARCWALCKIEJ 117

szynki szwarcwalckiej, łyżka sosu sojowego, łyżeczka musztardy, 2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu kolorowego, olej, sól morska. Przygotowanie: Piekarnik nagrzewam do 190 stopni. Sos sojowy mieszam z musztardą, nacieram polędwicę, doprawiam solą, następnie smaruję olejem, obtaczam w pieprzu, zawijam w szynkę. Roladkę ponownie smaruję olejem. Mięso obsmażam na złoty kolor na dużej patelni (wcześniej nagrzanej), przekładam na blaszkę, piekę przez

JejKuchnia
Pierś z indyka na kanapki. 138

piersi z indyka  1 łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki oleju Do miseczki wsypujemy wszystkie przyprawy, wlewamy sok z cytryny i olej – mieszamy aż składniki połączą się. Następnie nacieramy dokładnie mięso z każdej strony - wkładamy w rękaw do pieczenia i zostawiamy na 24 godz

Moje-pitraszenie
Drobiowe roladki z suszonymi pomidorami, w sosie z octem balsamicznym, z lekko pikantnym ryżem z rodzynkami 143

ryżu jaśminowego 1 łyżka octu balsamicznego 2 garście rodzynek sól, mielona ostra papryka 1/3 świeżej ostrej papryczki Rama Smaż jak szef kuchni z oliwą z oliwek dodatkowo: kilka wykałaczek Udka z kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przekroić na pół, z każdej części oddzielić mięso od kości i zdjąć skórę. Lekko zbić tłuczkiem. Mięso przyprawić solą i ostrą papryką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Krokiety mięsne z kapustą i pieczarkami 95

obrać z kości zostawiając skórę i mięso. • Cebulę posiekać i zeszklić na 3 łyżkach oleju. • Pieczarki umyć, pokroić w plastry i podsmażyć razem z cebulą. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smażyć, aż cała woda odparuje. • Zemleć w maszynce do mielenia o małych oczkach najpierw kapustę, pieczarki

To co kocham
Hamburgery na drogę 135

osób )  300 dag wołowiny mielonej  ( może być wieprzowina )   pomidory  sałata lodowa  sól pieprz  bułki kukurydziane ( bądź kajzerki )  Składniki na sos  4 łyżki majonezu  2 łyżki musztardy ziołowej( Wszystkie składniki ze sobą mieszamy 4 łyżki ketchupu z curry   Wykonanie  ( mięsa )   Zmielone mięso wkładamy do miski , doprawiamy

Mój Smak
MIELONE Z INDYKA Z GAŁKĄ MUSZKATOŁOWĄ I KARDAMONEM 202

Kotlety mielone to drugie ulubione zaraz po kotletach schabowych danie Polaków.Nie ma chyba domu gdzie mielony nie znalazłby się na talerzu.Mój mielony nie jest tradycyjny ,pachnie i smakuje cudownie kardamonem i gałką muszkatołową. 0.5kg.zmielonej piersi  indyka 1 jajko 1 bułka namoczona w mleku i odciśnięta sól pieprz 1 łyżeczka gałki muszkatołowej szczypta kardamonu(...)bułka tarta ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mięso wyrabiamy z przyprawami i odciśniętą bułką,dodajemy jajko,mieszamy.Formujemy ładne duże kotlety.Panierujemy w bułce tartej.Smażymy na gorącym tłuszczu.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szynka zapiekana w sosie 117

przecier pomidorowy 3 łyżeczki sól 1 łyżeczka pieprz ziołowy mielony 1 łyżeczka Krok 1 Szynkę myjemy pod wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym.   Krok 2 Czosnek obieramy z łupinki i  ścieramy na tarce na drobnych oczkach.Nacieramy nim szynkę, majeranek ścieramy w dłoniach i nacieramy mięso, delikatnie posypujemy solą i pieprzem. Krok 3 Siekaczem do zmiękczania  mięsa

Różowa kuchnia
Pieczony królik maślany 132

słodką nutą jabłka. Składniki : tusza królicza 2 łyżki oleju sól pieprz mielony 1/4 łyżeczki papryki słodkiej w proszku tarta gałka muszkatołowa (ok. 1/4 gałki) 3-4 łyżki stopionego masła klarowanego Tuszę króliczą polać olejem. Można użyć też stopionego masła klarowanego, ale ono potem tężeje i mięso trudno je wchłania, więc może wyjść suche. Mięso posypać przyprawami: solą, papryką oraz

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z surimi z olejem sezamowym 165

Surimi – produkt sporządzony na bazie zmielonego mięsa morskich ryb, najczęściej mintaja, dorsza lub morszczuka. Popularny zwłaszcza w kuchniach dalekowschodnich. Może występować w różnych formach, najbardziej znane są tzw. paluszki krabowe ( crab sticks ). Nazwa pochodzi z języka japońskiego すり身 ( surimi dosłownie: „mielona ryba”). Sałatka z surimi z olejem sezamowym. Składniki: - 400g surimi (paluszki krabowe) - 2 sałaty rzymskie (polecam

mojewypiekiinietylko
czosnkowe skrzydełka z pieca 138

papryki 3 ząbki czosnku łyżka czosnku granulowanego łyżeczka tymianku pieprz grubo mielony 1/2 łyżeczki płatków chilli  sól według uznania 2-3 łyżki oleju Skrzydełka opłukać. Usunąć z nich końcówki (trzecią najmniejszą cześć). Czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z olejem, dodać resztę przypraw i wymieszać. Natrzeć mięso i umieścić na blaszce do pieczenia. Można upiec od razu ale najlepiej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
szynkowar-schab do pieczywa... 111

mielony 1/2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, żelatyna 2 łyżki, woda 3/4 szklanki schab umyć, pokroić na małe kawałeczki i włożyć do miski dodać wszystkie dodatki i wyrabiać ręką tak długo aż masa będzie kleista do woreczka włożyć mięso i do szynkowara typu tuba, zamknąć szynkowar i schować do lodówki

W Mojej Kuchni Lubię
Arabska zupa z czerwonej soczewicy 168

pierogów. W związku z wysoką zawartością białka, może stanowić świetny odpowiednik mięsa dla jaroszy, którzy chętnie wypiekają z niej pasztety czy kotlety. Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 korzenia selera 2 łodygi selera naciowego 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka

Smakowity Blog Kulinarny
Steki z tuńczyka w limonkowej marynacie 145

sicie, skropić sokiem z limonki, przyprawić skórką z limonki, solą i świeżo mielonym pieprzem. Zostawić w lodówce na ok. 30 minut. Następnie skropić z obu stron oliwą. na patelni grillowej lub ruszcie opiekać tuńczyka po 2-3 minut z każdej strony. Dłuższe grillowanie może spowodować przesuszenie mięsa. Steki podałam z risotto limonkowym z czosnkiem niedźwiedzim i surówką z kapusty

Czerwień i błękit