Składniki: 1-1,5 kg żeberek - najlepiej takich ze sporą ilością mięsa Sos barbecue: 1 cebula średniej wielkości 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki miodu lub cukru 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego łyżka musztardy miodowej - ewentualnie 2-3 łyżki sosu sojowego pieprz szczypta ostrej papryki 1/2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej Żeberka pokroić na pojedyncze kawałki. Przygotować sos. Do blendera wrzucić(...)przegryzienia się. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i od razu zmniejszyć temperaturę do 150-140 stopni. Piec przez 1 godzinę i 15 minut. Potem rozciąć worek, odsłonić mięso i dopiekać jeszcze ok 15 minut. Całość pieczenia powinna trwać ok 1,5 godziny w dosyć niskiej temperaturze. Dzięki temu żeberka wychodzą mięciutkie ale jednocześnie soczyste. A dalsze podanie
Ze smakiem bez glutenubezpieczne podróżowanie za niewygórowaną cenę. Dzisiaj kolejka leśna używany jest wyłącznie w celach turystycznych. Zrazy baranie to wyjątkowe danie Będąc w Bieszczadach pomyślałem, że nie może zabraknąć baraniny, mięsa z którego słynie ten region. Historia wypasu owiec wiąże się z kulturą wołoską i sięga wieki wstecz. Dzisiaj choć jest to zajęcie nieco zapomniane, powoli wraca do łask. W tak pięknych(...)Zrazy Baranie Składniki: 500 g mielonej baraniny 1 jajko 1 czerstwa bułka jeden ziemniak 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 1 łyżeczka cząbru sól, pieprz olej roślinny lub smalec do smażenia Dodatek: Do podania kasza z grzybami Sposób przygotowania: Krok 1: Bułkę namocz w wodzie lub mleku aż stanie się miękka. Krok 2: Mięso przełóż do miski, dodaj bułkę
kuron.com.pltarte Kopytka Kotlety mielone Marchew na gęsto Pierogi z jagodami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Proziaki Sałatka jajeczna Sałatka ziemniaczana z majonezem Schab w sosie Schab w sosie czosnkowo - cebulowym z kaszą gryczaną Kompot jabłkowo - śliwkowy Kompot z jabłek Kompot mirabelkowy Kompot z suszonych owoców Kompot jabłkowo - śliwkowy Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką
Moja smaczna kuchniamięsa dodałam, z ugotowanym makaronem zmieszałam, smacznie doprawiłam, listki bazylią i płatki serowe dołożyłam. Danie to jest szybkie i nieskomplikowane, w sam raz na drugie danie. Składniki na 2 porcje: ok. 80 g makaronu farfalle, 1 filet z kurczaka, 2-3 łyżki oleju rzepakowego, 2 duże ząbki czosnku, 1 sałata rzymska mini, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony(...)mielone do smaku, płatki sera regio piatto, listki świeżej bazylii. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. Opłukanego i osuszonego papierowym ręcznikiem kurczaka, kroimy w drobną kostkę. Czosnek kroimy w bardzo drobną kostkę, a kapustę rzymską w cienkie paski (szatkujemy). Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy kurczaka z czosnkiem (soki powstałe podczas smażenia mięsa
Moniki Smakołykimięso stanie się miękkie i delikatne. Boczek z grilla 2016-06-26 21:27:06 Delikatny i aromatyczny boczek z grilla w lekko pikantnej marynacie. Prosty przepis na letnie biesiady przy ogrodowym grillu. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób) 1 kg surowego, średnio przerośniętego boczku bez kości, pokrojonego w plastry o grubości ok. 1cm Marynata 3 łyżeczki mielonego(...)świeżo mielonego 1,5 łyżeczki soli 2 czubate łyżeczki uniwersalnej musztardy 10 łyżek oliwy Do podania musztarda i tarty chrzan zielone oliwki marynowane/kiszone warzywa świeże lub opiekane na grillu pszenne pieczywo Instrukcje Składniki marynaty mieszamy dokładnie w dużej misce. Z boczku usuwamy skórę i obtaczamy w marynacie. Miskę szczelnie przykrywamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Mięso układamy
Kulinarna PokusaWspaniały sposób na soczysty i aromatyczny filet z indyka. Mięso po upieczeniu jest pełne miękkie i delikatne a aromat wypełnia całą kuchnię. Składniki - 70 dag filetów z indyka - 2 łyżki soli Marynata -1 łyżka bulionu drobiowego - ½ łyżeczki mielonej słodkiej papryki - 1 łyżka musztardy - 3 rozgniecione ząbki czosnku - 1 łyżka sosu sojowego - 2 łyżki oliwy Wykonanie Filet nakłuć widelcem(...)Sól rozpuścić w 1 l wody i zalać mięso. Odstawić na 2 godziny. Wyjąć i osuszyć. Składniki marynaty wymieszać. Natrzeć nią mięso. Zawinąć w folię do pieczenia i schłodzić godzinę. Piec 45 minut w temperaturze 220 o C. Folię rozciąć i rozchylić. Piec jeszcze 10 minut. Uwaga – sprawdzona rada 1) do potrawy pasuje również filet z kurczaka Życzę smacznego
Świat Smaku500 g papryki czerwonej 250 g ziemniaków 2 łyżki oleju rzepakowego łyżeczka mielonej kolendry łyżeczka soli szczypta chilli mozzarella do pobrania Paprykę przekrawamy na połówki
KucharzycaKotleciki z soczewicy to świetna alternatywa dla tzw. mielonego. Są sycące, mają więcej wartości odżywczych niż tradycyjne mięsne kotlety i smakują tak samo pysznie Składniki
I LOVE LIFEKotlety mielone z cukinią i fetą to świetna alternatywa dla tych tradycyjnych, znanych wszystkim od pokoleń. Szczerze mówiąc- zwykłe dawno
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: olej rzepakowy 1/4 szklanki, czosnek niedźwiedzi 2 łyżki, kucharek 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, sok z cytryny 3/4 łyżeczki, przyprawa do zup
W Mojej Kuchni LubięJajka w sosie tatarskim Składniki: - jajka - majonez - jogurt naturalny - ogórki konserwowe - grzybki marynowane - 1 łyżeczka chrzanu tartego - szczypior - mielony czarny pieprz - sól Męta&Cytryna
Kuchnia co dniapieprzu, po 1 łyżeczce: kminku i suszonego majeranku, 3 listki laurowe, 5 kulek ziela angielskiego 100 g wędzonego boczku 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 1 łyżka mąki WYKONANIE Mięso opłukujemy i kroimy na 3-4 części. Wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy sól i zagotowujemy. Łyżką cedzakową zbieramy tworzącą się szumowinę, zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy 40 minut(...)kawałki i dodajemy do zupy razem z kminkiem, mielonym pieprzem i suszonym majerankiem. Gotujemy pod przykryciem 30 minut. Wyjmujemy cebulę, pora i łodyżki natki. Wyrzucamy. Wyjmujemy marchewkę, pietruszkę i seler. Gdy przestygną, obieramy, kroimy w plastry i dodajemy do ugotowanej zupy. Żeberka wyjmujemy, lekko studzimy i oddzielamy mięso od kości. Mięso dodajemy do garnka z zupą
cool and mintynaszym stole zagości jedno z najbardziej popularnych dań w Indiach i Pakistanie, a mianowicie Chicken Khorma. Chicken Korma jest to rodzaj curry , w którego skład wchodzi dowolny rodzaj mięsa ( może to być kurczak , wołowina , jagnięcina ), jogurt i spora ilość cebuli. Chicken Korma jest niesamowicie aromatyczny, a zawdzięcza to przede wszystkim kolendrze i dużej ilości cebuli. Fantastyczny pomysł na obiad! Gwarantuję(...)łyżeczka * sól – 1 łyżeczka * czarnuszka – 1 łyżeczka * mielony kardamon – 1 łyżeczka * mielona kolendra – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W misce mieszamy starty imbir z posiekanym czosnkiem, garam masalą, chili, solą, czarnuszką , kardamonem, kolendrą oraz migdałami. Dodajemy jogurt naturalny, dokładnie mieszamy. Wkładamy pokrojone w kawałki mięso i dokładnie obtaczamy. W garnku FLORINA rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną
Ostra na Słodkoczysta, nie noszona 3 łyżki mielonych suszonych pomidorów 1 łyżeczka mielonego suszonego czosnku Szynkę obkrawamy ze zbędnych , odstających elementów i farfocli Wkładamy do miski i zasypujemy cukrem , dokładnie w nim ją obtaczając -zużywamy całe pół kilograma ( wpływa on na leprze wyciągnięcie wody z mięsa i konserwuje , ale nie sprawi ,że szynka będzie słodka ) wstawiamy do lodówki na dobę
Ogrodnik w podróżyzmielić. A jednak! Kotlety mielone przygotowane z kaczych piersi są wyjątkowo soczyste i delikatne. To zasługa kaczego smalcu zawartego w skórze. Robimy je w zasadzie identycznie jak tradycyjne mielone, mała zmiana – a smak pyszny. Szczególnie polecam osobom niejedzącym wieprzowiny – są zdecydowanie lepsze niż na przykład wołowe. Kotlety mielone z piersi kaczki(...)łyżeczka soli morskiej świeżo mielony pieprz mleko do namoczenia bułki bułka tarta do obtoczenia olej rzepakowy do smażenia Bułkę namaczamy w mleku, a gdy cała nasiąknie – lekko odciskamy. Cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki. Piersi z kaczki myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze części razem ze skórą. Przepuszczamy przez maszynkę do mięsa na średnich oczkach, razem z surową
Poezja smaku