razem z posiekaną cebulą, smażymy na maśle. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mielimy na środkowych oczkach, mieszamy ze śmietanką i majonezem. Dodajemy posiekany lubczyk i oczyszczone udka z kurczaka. Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki, gotujemy kwadrans w osolonym wrzątku, odcedzamy. Do naczynia żaroodpornego, przekładamy mięso wraz z sosem, układamy ziemniaki. Całość zapiekamy 45 min w temperaturze 180°C . Podajemy
R'n'G Kitchendomu macie mięsożercę, to do placuszków można podać podsmażonego kurczaka lub inne mięso. Składniki na placuszki z cukinii: (na około 15 sztuk) 3 niezbyt duże cukinie jajko wiązka koperku mała cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki posiekanego szczypiorku 2 - 3 łyżki mąki łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 2 łyżeczki soli kilka łyżek oleju rzepakowego do smażenia Sos z jogurtu
Kuchcik gotujesmalcu • 2 cebule • 1 łyżka wędzonej słodkiej papryki • 1 łyżka majeranku • 1/2 łyżeczki mielonego kminku • 1 l bulionu warzywnego • 2 czerwone papryki • 2 marchewki • 5 średnich ziemniaków • 1 puszka krojonych pomidorów • 1 łyżeczka ostrej pasty węgierskiej (ewentualnie łyżeczka ostrej papryki) • sól, pieprz • szczypta cukru Przygotowanie : Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w dość dużą kostkę. Na patelni podsmażamy mięso
KUCHNIA POLSKAkebaby, więc przepis zobaczyłam w idealnym momencie. Sos jest pyszny, znakomity do wszelkich mięs z grilla. Bardzo polecam! składniki 150 g gęstego jogurtu - użyłam greckiego 100 g fety 3 łyżki oliwy 1 - 2 starte ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonej mięty 2 łyżki koperku 1/4 łyżeczki mielonego kminu sól - do smaku przygotowanie W miseczce rozgnieść widelcem fetę. Dodać jogurt
Stare Garymakaronu ryżowego 1/2 łyżeczki zielonej pasty curry sól i kolendra mielona do smaku Kurczaka pokroiłam w dużą kostkę, podsmażyłam bez dodatku tłuszczu. Pastę curry rozpuściłam w 1/4 szklanki wody, dolałam fo kurczaka. Dodałam warzywa i dusiłam chwilę. Makaron ugotowałam i podałam z mięsem. Porcja ma ok. 510 kcal B: 39 g T: 3 g W: 75 g Smacznego
Kucharzycapestek (nieobranych) 10 szt. śliwek (mrożone nadadzą się w zupełności) ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki mielonego imbiru. Przygotowanie: Obrane jabłka mieszamy z rozmrożonymi śliwkami, doprawiamy imbirem, cynamonem, szczyptą soli i pieprzu, po czym odstawiamy do marynowania i przygotowujemy kaczkę. Kaczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Między skórą a mięsem na piersi robimy nacięcie i delikatnie oddzielamy skórę od mięsa, w tą przestrzeń
ladykitchenłyżeczki masła *wieprzowina w stylu kubańskim to zazwyczaj łopatka zamarynowana z pieprzem, mielonym kminkiem, oregano, oliwą z oliwek, czosnkiem, chilli, cebulą i sokiem z pomarańczy pieczona w jednym kawałku i później krojona w skrawki. Jeżeli nie mamy możliwości przygotowania takiej wcześniej - można użyć doprawionego mięsa gulaszowego pokrojonego w mniejsze kawałki i przesmażonego na patelni grillowej z przyprawami. Przygotowanie Chleb
Zielona Kuchniaczerwonej papryki 4 łyżki oliwy 2 duże szczypty suszonej bazylii 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu duża szczypta soli ziołowej Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż a następnie na mniejsze na pół. Wkładamy do miski, zalewamy mieszanką przypraw i oliwy. Mieszamy tak, aby mieszanka dokładnie pokryła mięso (można ręką). Wstawiamy na pół godziny do lodówki. Następnie każdy kawałek mięso grillujemy
Słodkie okruszkicukru, 1 łyzka soli, 1/2 łyżeczki ielonego pieprzu, 1/2 łyzeczki cynamonu, papryka mielona do smaku, ocet do smaku Po super naklejki na przetwory zapraszamy do sklepu HanuśZZ Po przyprawy zapraszamy do naszego sprzedawcy SKWORCU Wykonanie; Pomidory, czosnek, cebulę oczyścić i zemlec w maszynce do mięsa.Dodać pozostałe składniki. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu
Anioły w kuchnikrupczatki (może być pszenna) 3 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka masła olej do smażenia 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wystudzić i przełożyć do miski (można zrobić to dzień wcześniej). Mięso pokroić w małą kostkę i podsmażyć
KuchniaWeDwoje.plekologicznego przecieru pomidorowego (można nabyć w Sklep Zdrowia) sól himalajska do smaku czarny mielony pieprz do smaku 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki. Podsmażamy na oleju kokosowym, doprawiając łyżką podlaskiej przyprawy do drobiu (mieszamy, aby przyprawa pokryła mięso). Następnie dodajemy mrożone warzywa na patelnię z leśnymi grzybami, smażymy chwile
Słodkie okruszkiżeby nie spływał swobodnie z przepiórek tylko lekko je zglazurował. Gdy mięso jest już miękkie, podajemy je na gorącej komosie ryżowej i ze szpinakiem, który wcześniej wystarczy lekko posolić i wrzucić na parę minut na gorące klarowane masło. Życzę Wam dziś nieskromnie, żebyście mieli okazję przygotować sobie kiedyś to danie ;) Pozdrawiam
Quinoa Raz!piwa ciemnego 5 ziarenek ziela angielskiego 6 goździków sól, papryka ostra mielona Polędwiczkę płuczemy, kroimy w plastry (ok. 1 cm), obsmażamy na masełku z każdej strony. Na osobnej patelni podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę oraz marchewkę pokrojoną w pół talarki. Następnie zalewamy nasze mięso piwem, dodajemy cebulę z marchewką, oraz doprawiamy wszystkimi przyprawami. Dusimy do miękkości mięsa pod przykryciem
Moje-pitraszeniesmakiem :) OBIAD Na obiady zazwyczaj przygotowuję jakieś warzywne kotleciki z dodatkiem mięsa lub ryby. Do tego dużo warzyw (zarówno surowych, jak i gotowanych) i ewentualnie kasza lub ryż. Często też gotuję pożywne zupy krem, które starczą mi na kilka dni. Powyżej przygotowałam cukiniowe mielone (po przepis kliknijcie w link ;) ) z tym że do masy dodałam jeszcze
Kuchnia Elliezrobiłam. Mogę je jeść same, z sosem koperkowym oraz jako dodatek do mięsa czy ryb. Są pyszne! Nigdy mi się nie nudzą - ostatnio dodaje je prawie do każdego dania 😊 Składniki: 5 średniej wielkości ziemniaków 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy
Kuchnia MagdaLeny