mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1012/1524)

Szaszłyki z karkówki 189

łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka czarnego pieprzu Sposób przygotowania: Zaczynamy od przygotowania marynaty. Do miseczki dodajemy oliwę z oliwek. Następnie dodajemy do tego przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz paprykę i wszystko dokładnie mieszamy. Mięso kroimy w plastry o grubości około 1,5 centymetra. Następnie każdy plaster

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Paprykowy kurczak z warzywami 117

łyżeczki papryki słodkiej 1 i 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego łyżeczka papryki ostrej 1/2 łyżeczki chilli lub pieprzu cayenne 1 łyżeczka kurkumy 2 łyżki oliwy z oliwek 1-2 łyżki octu balsamicznego pieprz sól Na początku nacinamy w kilku miejscach mięso. Następnie mieszamy przyprawy: paprykę słodką i ostrą, chilli, czosnek, kurkumę, ziele angielskie, pieprz

PatiGotuje
ŚWIĄTECZNA ŻURAWINA 155

bloga. Jest bardzo prosty i przyjemny :) Żurawina doskonale nada się do świątecznych mięs i pasztetów . Będzie też miłym upominkiem :) Składniki: kilogram świeżej żurawiny szklanka brązowego cukru (można dodać też miód pół na pół, lub w wersji dietetycznej ksylitol) gwiazdka anyżu, kwiat muszkatołowy, gałka muszkatołowa (pół), mielone goździki (pół łyżeczki), mielony imbir (pół łyżeczki), szczypta pieprzu, cynamon (pół

Cytryna&Co.
Kolorowa i wyrazista kuchnia tajska – co warto o niej wiedzieć? 154

imbir, kurkuma, pieprz, chili, gorczyca. Godną uwagi propozycją jest np. curry z mięsem i mlekiem kokosowym lub curry słodko-kwaśne z wieprzowiną. Specjalna mieszanka przypraw do curry to masala. Sekret wybitnego aromatu dań tajskich typu curry polega na tym, że przyprawy są każdorazowo świeżo mielone w moździerzu. Oczywiście mieszankę taką możemy przechowywać przez pewien czas, ale koniecznie musi

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pomarańczowe curry z kurczaka 112

mielonego imbiru lub 1 łyżeczka drobno posiekanego świeżego imbiru 1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu 1/4 łyżeczki kurkumy sól do smaku Przygotowanie marynaty: wszystkie składniki wymieszać ze sobą Ps. Sos Sriracha, różne rodzaje octu ryżowego i masło ghee są dostępne w sklepie " Kuchnie Świata " Przygotowanie Mięso kroję na kawałki (takie w sam raz na jeden kęs), przekładam do miski

Cztery Fajery
ŻEBERKA Z GRILLA 149

godziny macerowania i żeberka można grillować - pamiętać należy jednak o częstym smarowaniu mięsa, podczas pieczenia, pozostałą marynatą. Przepis na żeberka na grilla w miodzie SKŁADNIKI : 2 kg żeberek wieprzowych 1/2 szklanki keczupu  1/2 szklanki oleju 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka przyprawy curry 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki 1 łyżka ziół prowansalskich 4 ząbki czosnku 3 łyżki miodu

Moja Książka Kucharska
Stek ze strusia – marynowany 138

Pierwszy raz w życiu jadłam strusia. Mięso lekko podobne do wołowiny, ciemne ale mimo to specyficzne. Pozbawione trudnych do pogryzienia włókien. Muszę przyznać, że jest bardzo smaczne. Szkoda tylko, że jest drogie i trudno dostępne. Jeżeli jednak kiedyś będziecie mieli okazję wypróbować to koniecznie spróbujcie. Polecam. Składniki: 2 steki ze strusia Marynata 1 łyżka oleju kujawskiego cytryna – bazylia 1 łyżeczka

Smaki Ewy
Pieczone pałki z kurczaka. 138

pałki z kurczaka papryka słodka mielona maggi w płynie sól pieprz mielony Twoje ulubione zioła do kurczaka tłuszcz do smażenia Sposób wykonania :   P ałki opłucz zimną wodą , oczyść, dokładnie osusz. Wymieszaj wszystkie przyprawy i natrzyj nimi dokładnie wszystkie pałki. Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem, ułóż mięso jedno obok drugiego tak, aby się nie stykało ze sobą. Piec

Przepisy i porady kulinarne
Kurczak tikka masala najlepszy 108

łyżeczka garam masala 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonej kolendry ½ łyżeczki kurkumy ½ lyżeczki chilli ½ łyżeczki goździków 2 ząbki czosnku 1 mały kawałek imbiru 2 łyżki śmietanki kokosowej Przygotowanie marynaty: Kurczaka kroimy na małe kawałki. Składniki na marynatę mieszamy, wrzucamy do środka mięso i odstawiamy do lodówki. Najlepiej na całą noc, albo min. na 3h. Potym czasie

PaleoLife
Pomarańczowe curry z kurczaka 172

imbiru lub 1 łyżeczka drobno posiekanego świeżego imbiru 1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu 1/4 łyżeczki kurkumy  sól do smaku Przygotowanie marynaty : wszystkie składniki wymieszać ze sobą Ps.  Sos Sriracha, różne rodzaje octu ryżowego i masło ghee są dostępne w sklepie " Kuchnie Świata " Przygotowanie Mięso kroję na kawałki (takie w sam raz na jeden kęs), przekładam

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Suszone warzywa, czyli domowa vegeta. 142

powstał pył lecz tylko drobniutko posiekane warzywa ! Następnie dodaj mieloną kurkumę , wymieszaj całość i przesyp do czystego słoja. Słój szczelnie zamknij i przechowuj w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu np. w szafce.   M ieszankę tę możesz stosować w zimie do zup, sosów, mięs itp. Jest ona o wiele zdrowsza niż podobna ze sklepu, trzeba tylko pamiętać, aby warzywa

Przepisy i porady kulinarne
Makaron z kapustą kiszoną i kurczakiem 132

liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego kminek olej do smażenia słodka mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Kapustę przepłukać, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka zalać wodą. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, kminek i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, papryką i pieprzem. Podsmażyć na oleju

magiczna kuchnia Kasi
Zapiekanka ryżowa z wędzonym kurczakiem 390

łyżeczki koncentratu pomidorowego 150 g żółtego sera 2 kulki mozzarelli sól, świeżo mielony pieprz, oregano masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Duże naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Ryż ugotować na miękko z odrobiną soli, przełożyć do dużej miski. Dodać obrane mięso z kurczaka, pokrojoną na mniejsze kawałki paprykę, pokrojone ogórki, odcedzony z zalewy groszek

Passions hobbies life
Pikantna zupa na żeberkach, z kukurydzą, czerwoną fasolą i cukinią 172

mąką żeberka. Kiedy będą już dobrze zrumienione dodać najpierw 1 łyżkę słodkiej mielonej papryki i przesmażyć ją krótko (to nada ciekawego smaku i koloru zupie), a następnie obraną i pokrojoną w grubą kostkę lub piórka cebulę oraz posiekany niezbyt drobno czosnek. Wszystko razem udusić. Kiedy mięso będzie miękkie dodać posiekaną ostrą papryczkę (dla lubiących bardzo ostre potrawy może być

Codzienna kuchnia niecodzienna