mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1012/1524)

ZIOŁOWE UDKA KURCZAKA Z KAPARAMI 147

kurczaka (ćwiartki) sól, pieprz cytrynowy, papryka słodka, ostra, lubczyk, oregano, zioła prowansalskie, mielony czosnek i tymianek 2 łyżki oleju sok z 1/2 cytryny SKŁADNIKI NA SOS POMIDOROWY: puszka pomidorów krojonych 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie, płaska łyżeczka cukru pudru 1,5 łyżki kaparów łyżka oliwy PRZYGOTOWANIE: Mięso: udka myję, układam (skórą do góry) w naczyniu żaroodpornym, smaruję olejem

Zasmakuj Kuchni
Sałatka ziemniaczana 177

Łatwy i smaczny dodatek obiadowy do mięs czy na grilla, ale można też ją podać jako sałatkę na spotkania rodzinne lub imprezy ze znajomymi. Składniki: 4 duże ziemniaki, 2 duże ogórki konserwowe, pęczek szczypiorku, 4 łyżki jogurtu naturalnego, łyżeczka grubo mielonego pieprzu, sól opcjonalnie: łyżka majonezu Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (nie mogą być

Lena Gotuje
Ragu z kaczki 186

Łyżka oliwy Łyżka śmietany kremówki 30% Łyżeczka mąki pszennej Szczypiorek Przyprawy: łyżeczka mielonego cynamonu, posiekany rozmaryn, liść laurowy, ½ łyżeczki cukru, sól, pieprzDodatkowo: Makaron dla 3 osób ugotowany al dente Na sporej patelni rozgrzewamy olej. Nogi z kaczki oprószamy solą i pieprzem. Kiedy patelnia się nagrzeje obsmażamy mięso z każdej strony na złoty kolor. Przekładamy na talerz. Na tą samą

Kolizje Smaków
Mięso z królika w śmietanie. 131

ząbki czosnku  1-2 listki laurowe przyprawa np. wegeta pieprz mielony sól olej woda zielona natka pietruszki lub szczypior do dekoracji Sposób wykonania :   M ięso z królika oczyść, pokrój na porcje, natrzyj przyprawą i odstaw na około 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie podpiec mięso na oleju z obu stron. Dodaj listki laurowe, posiekany lub przeciśnięty przez

Przepisy i porady kulinarne
Fusilli z zielonymi warzywami i paprykowymi polędwiczkami z kurczaka 166

czasie polędwiczki z kurczaka i brokuła przygotujcie.  Makaron z warzywami, mięsem wymieszajcie, pieprzu, soli do smaku dodajcie, z posiekaną pietruszką oraz startym serem podajcie, i obiad po ok. 30 min już zjadajcie. Składniki: 1 świeży brokuł, 6 polędwiczek z kurczaka, 400 g makaronu fusilli, mielona słodka papryka, oliwa z oliwek (ok. 7 łyżek), 200g mrożonego groszku na parze

Moniki Smakołyki
Karminadle z szynką, camembertem i pomidorami 154

Klasyczne karminadle to potrawa kuchni śląskiej, czyli kotlety z mielonej wieprzowiny. Urozmaiciłam je dodając małe kawałki aromatycznej szynki gotowanej, delikatnego klasycznego sera camembert wraz ze świeżo skrojonym czerwonym pomidorem w towarzystwie bazylii i chili. Karminadle z szynką, camembertem i pomidorami Składniki: 500 g mięsa zmielonego wieprzowego 1 jajko 1 średni pomidor 4 plastry szynki gotowanej (lub innej Waszej ulubionej

Zasmakuj Kuchni
Kiełbasa Wojskowa 174

jodowana 25 g do słoniny -pieprz czarny 2 g/kg -gorczyca biała mielona 2 g/kg -cukier 2 g/kg -majeranek 1 g/kg -czosnek dobrej jakości (wyciśnięty) 4 g/kg -jelita wieprzowe cienkie 28/32 -woda 100 ml. podczas dodawania przypraw - woda 50 ml. przed napełnieniem w jelita WYKONANIE Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą. Karkówkę i łopatkę tniemy w kostkę

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kotlety z mortadeli w panierce z cebulki prażonej 209

kiedy to w portfelu rodziców dominowały kartki żywnościowe zamiast twardej gotówki, a mięso na tradycyjne schabowe tylko cudem udawało się raz na pół roku dorwać. Wtedy poręcznym zamiennikiem stawała się krajowa mortadela , ratująca jadłospis domowy w kryzysowych chwilach. Prawdę mówiąc, preferowałam takie "podrabiane" kotlety od tych mielonych czy schabowych nawet. Ot, takie spaczenie smakowe dzieciństwa :) Poniższe trudno nawet nazwać

Grunt to przepis!
Sałatka z truskawkami 140

galaretkach, sałatce owocowej, koktajlach, ale wczoraj przygotowałam sałatkę do grillowanych mięs- w towarzystwie sałaty lodowej- była pyszna. SKŁADNIKI: 30 dag. truskawek 3-4 średnie ogórki  zielone 2 kulki mozzarelli  1/2 sałaty lodowej SOS: 10 truskawek 1/2 jabłka kilka gałązek pietruszki sól himalajska, pieprz grubo mielony szczypta papryki chili 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny

Kuchnia Beaty
Pstrąg zawijany w boczek 195

Mięso i ryba? Tak- pomieszanie smaków, które świetnie ze sobą się zgrywa. Prawda, że ciekawa propozycja? Może sami spróbujecie :) Składniki : 2 świeże pstrągi (wypatroszone )  8 cienkich plastrów wędzonego boczku  limonka  200 g masła  świeżo mielony pieprz  sól morska  mielona kolendra  Przygotowanie :  Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Od środka nacieramy dokładnie

Niezły Młynek
POLĘDWICZKA PIECZONA W SZYNCE SZWARCWALCKIEJ 125

szynki szwarcwalckiej, łyżka sosu sojowego, łyżeczka musztardy, 2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu kolorowego, olej, sól morska. Przygotowanie: Piekarnik nagrzewam do 190 stopni. Sos sojowy mieszam z musztardą, nacieram polędwicę, doprawiam solą, następnie smaruję olejem, obtaczam w pieprzu, zawijam w szynkę. Roladkę ponownie smaruję olejem. Mięso obsmażam na złoty kolor na dużej patelni (wcześniej nagrzanej), przekładam na blaszkę, piekę przez

JejKuchnia
Pierś z indyka na kanapki. 145

piersi z indyka  1 łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki oleju Do miseczki wsypujemy wszystkie przyprawy, wlewamy sok z cytryny i olej – mieszamy aż składniki połączą się. Następnie nacieramy dokładnie mięso z każdej strony - wkładamy w rękaw do pieczenia i zostawiamy na 24 godz

Moje-pitraszenie
Drobiowe roladki z suszonymi pomidorami, w sosie z octem balsamicznym, z lekko pikantnym ryżem z rodzynkami 151

ryżu jaśminowego 1 łyżka octu balsamicznego 2 garście rodzynek sól, mielona ostra papryka 1/3 świeżej ostrej papryczki Rama Smaż jak szef kuchni z oliwą z oliwek dodatkowo: kilka wykałaczek Udka z kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przekroić na pół, z każdej części oddzielić mięso od kości i zdjąć skórę. Lekko zbić tłuczkiem. Mięso przyprawić solą i ostrą papryką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Krokiety mięsne z kapustą i pieczarkami 100

obrać z kości zostawiając skórę i mięso. • Cebulę posiekać i zeszklić na 3 łyżkach oleju. • Pieczarki umyć, pokroić w plastry i podsmażyć razem z cebulą. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smażyć, aż cała woda odparuje. • Zemleć w maszynce do mielenia o małych oczkach najpierw kapustę, pieczarki

To co kocham
Hamburgery na drogę 143

osób )  300 dag wołowiny mielonej  ( może być wieprzowina )   pomidory  sałata lodowa  sól pieprz  bułki kukurydziane ( bądź kajzerki )  Składniki na sos  4 łyżki majonezu  2 łyżki musztardy ziołowej( Wszystkie składniki ze sobą mieszamy 4 łyżki ketchupu z curry   Wykonanie  ( mięsa )   Zmielone mięso wkładamy do miski , doprawiamy

Mój Smak

Proponowane wyszukiwania