Harira

Harira

Harira

Harira to zupa charakterystyczna dla kuchni berberyjskiej obszaru Maroka. Nazwa pochodzi od arabskiego "harr" -  gorący . Jako że podczas pobytu w Maroku nie miałam okazji skosztować "porządnej" hariry, bowiem to co jadłam przypominało bliżej nieokreśloną smakowo "wodziankę", postanowiłam sama się z nią zmierzyć po powrocie. I po tej przymiarce wiem, że do hariry z przyjemnością będę powracać. Zupa, dzięki składowi i doborowi przypraw, ma charakter rozgrzewający. Jej tradycyjnym zadaniem jest przywraca... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Autor

Delicious Place

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, zupa, seler naciowy, wołowina, kuskus, imbir, placki, makaron, ryż, makarony, ryż z warzywami, zupa z selera, mięso mielone, zupa z mięsem mielonym, zupa pomidorowa

Inne przepisy z Delicious Place

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.