tartej 1/2 szklanki wiórków kokosowych sól,pieprz, olej do smażenia Wykonanie: Piersi mielę w maszynce,doprawiam solą,pieprzem,.Formuję paseczki, panieruję w rozkłóconych jajkach a następnie bułce wymieszanej z wiórkami. Smażę na rozgrzanym oleju na rumiano, podaje z sosem czosnkowym. CIEKAWE DOZNANIE SMAKOWE JESLI DODAMY DO MIĘSA ŁYZECZKĘ C! URRY
Z Majeczką w kuchniwłoszczyzna, 1,5 litra woda, 1 łyżeczka vegeta, - do smaku pieprz czarny mielony, 1 puszka fasolka czerwona, 2 łyżki natka pietruszki, - ile potrzeba cytryna, 1 opakowanie na litr żelatyna,- maggi do smaku pierś, uda zagotować i zebrać "szumy" gotować z włoszczyzną na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw - wywar będzie klarowny do galaretki pod koniec gotowania dodać vegetę
W Mojej Kuchni Lubiętrzymać w cieple. Klopsiki. Składniki. 100g wołowiny mielonej 150g wieprzowiny mielonej 1 cebula przesmażona i przetarta 1 żółtko 0,5 łyżeczki kwaśnej śmietany 0,5 łyżeczki posiekanego imbiru 1 łyżka anyżówki gałka muszkatołowa Sól, pieprz 3 łyżki orzeszków ziemnych posiekanych 2 łyżki oliwy Wykonanie. Mięsa wymieszać ,dodać przesmażoną startą cebulę i wszystkie przyprawy oraz żółtka, śmietanę
Kulinarny karnet Christopheraokoło 4 łyżki orzechy nerkowca lub piniowe 1/4 szklanki sól, pieprz, kolendra mielona do smaku skrobia kukurydziana lub inna 2 łyżeczki sos sojowy bezglutenowy (niekoniecznie) 1 łyżka Przygotowanie: Orzechy zalać gorącą wodą i pozostawić aby trochę zmiękły. Grzyby pokroić na plasterki, usmażyć razem z posiekaną cebulą. Mięso pokroić w drobną kostkę lub paski, można zamarynować w sosie sojowym, następnie
głodny alergikzera albo z cyklu mam coś gotowe to wykorzystuję w nietypowy sposób. Na pewno też tak macie, że kotlety mielone ( pulpety, klopsiki ) robicie w ilościach hurtowych . Ja w każdym razie tak robię . Jak już mam, zmielone mięso to smażę ( duszę, gotuję) z całości. Część podaję na obiad, a resztę dzielę na porcje i mrożę. Mrożę też nadmiar ryżu
Buniabaje w kuchniDzisiaj filet z kurczaka zawijany z mozzarellą i przyprawami. Dzięki mozzarelli mięso jest miękkie i soczyste. Przyprawy akurat dzisiaj tylko podstawowe : sól i pieprz, ale można użyć czerwoną mieloną paprykę bądź czosnek czy zioła prowansalskie. Pasuje do wszystkiego. Składniki : * 4 pojedyncze filety z kurczaka * kulka mozzarelli * ulubione przyprawy * jajko * bułka tarta Przygotowanie : Rozbijamy filety. Przyprawiamy sole i pieprzem
Magiczne Życie Martywięc mogę mierzyć tylko temperaturę wody i tylko tym się sugerować. Szynkowar Tradismak pod tym względem jest idealny, bo posiada wspomniany otwór, o wiele łatwiej jest wyciągnąć z niego mięso, bo w pionowym, to ja osobiście często potrzebuję pomocy syna :) Jednego nie lubię w szynkowarze Tradismak, jego mycia! Może gdybym używała do niego worków, to byłaby zupełnie inna bajka(...)soli peklowej gorczyca kolendra kminek grys chili papryka słodka mielona pieprz 3 - 4 ząbki czosnku Z przygotowaniem takiego boczku zejdzie nam około 3 dni, czwartego dnia boczek można kroić i jeść :) Bardzo ważne są proporcje soli i soli peklowej! Etap I: Boczek zapeklowałam na sucho. Tak więc umyłam mięso, osuszyłam ręcznikiem papierowym i natarłam mieszanką soli morskiej
Blondynka Gotujekolejny dołączyłam do akcji Wypiekania na śniadanie. Tym razem mieliśmy za zadnie upiec pyszne domowe bułki na burgery. Bułeczki wyszły naprawdę pyszne! Delikatne, puszyste, idealnie wypieczone. W połączeniu z mięsem i warzywami są przepyszne! Polecam je na piknik:) Zaczyn: 340g mąki pszennej chlebowej, 10 g świeżych drożdży, 340g letniego mleka. Do mleka wkruszyć drożdże. Dodać przesianą mąką(...)maku. Piec około 15-17 minut w temp. 200st. Nadzienie: 1/2 kg mielonej wieprzowiny, sól, pieprz, jajko, 5 łyżek bułki tartej, łyżeczka przyprawy do chili con carne, sałata, pomidor, ogórek, ser. Mięso urobić z jajkiem, 2 łyżkami bułki tartej, solą, pieprzem i przyprawą do chili con carne. Formować płaskie
Z miłości do słodkościsosu sojowego. Przygotowanie: Ryż gotuję w osolonej wodzie według instrukcji podanej na opakowaniu. Polędwiczkę oczyszczam z błon, kroję wzdłuż na ćwiartki, następnie w cieniutkie plasterki. Oprószam solą i świeżo mielonym pieprzem. Paprykę kroję w większe kawałki, cebulę oraz czosnek siekam, imbir ścieram na tarce o małych oczkach. Pora i marchewkę dzielę na trzy części, następnie kroję wzdłuż, aby powstały(...)składników. Na woku rozgrzewam łyżkę oleju, wrzucam warzywa, smażę na średnim ogniu (od czasu do czasu mieszając) około 4 minuty. Zdejmuję warzywa z patelni, dodaję kolejną łyżkę oleju, wrzucam mięso. Smażę na dużym ogniu około 3 minuty cały czas mieszając. Wkładam z powrotem podsmażone wcześniej warzywa, mieszam. Wlewam sos w trzech partiach (za każdym razem odczekuję kilkanaście sekund). Mieszam, gotuję
JejKuchniaPolecam :) Składniki ( na 6 roladek ) - 6 większych plastrów schabu - 6 plastrów wędzonego boczku - 6 plastrów sera żółtego - czosnek mielony, cebulka prażona, domowa wegeta , majeranek, kminek mielony, papryka mielona - olej Wykonanie Plastry schabu rozbijam przy pomocy tłuczka na cienkie kotlety, na każdy z nich układam po plastrze boczku i plastrze sera, całość zwijam w roladkę, po bokach spinam(...)patelnie polaną niewielką ilością oleju. Roladki obsmażam na większym ogniu ze wszystkich stron do zrumienienia. Zmniejszam ogień, dolewam gorącej, przegotowanej wody tylko tyle aby w połowie przykryła roladki. Mięso duszę pod przykryciem na wolnym ogniu aż do miękkości. Roladki tym razem podałam z pieczonymi ziemniakami z patelni i surówką z kapusty pekińskiej . Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródgrilla). Nie muszę chyba pisać, że taki jest najsmaczniejszy i znacznie zdrowszy – bez wspomagaczy smaku. Najlepiej jest połączyć ciemne mięso z udek kurczaka – z tym jasnym z piersi – ale świetnie wyjdzie także na samych udkach. Aby mięso było wyjątkowo soczyste, wystarczy je zamarynować w jogurcie, keczupie i przyprawach – jest wtedy wyjątkowo wilgotne. Nie bez znaczenia jest(...)marynaty – nie tylko nadaje jej łagodnego smaku, ale także zmiękcza mięso. Gyros możecie podawać sam z sosem (np. w towarzystwie frytek czy surówki) albo jako kebab – w tortilli czy bułce. Będziecie zaskoczeni jaki jest smaczny. Gyros z kurczaka – domowy kebab: 1 kg mięsa z udek kurczaka 400 g filetu z piersi z kurczaka (opcjonalnie) 1 bardzo duża
Poezja smakusosu) 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu Kroimy: kurczaka, cebulę, suszone pomidory i papryczkę. Myjemy rukolę, jeśli kupiliśmy niemytą, makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Na bardzo dużej patelni lub w garnku podsmażamy na odrobinie oliwy cebulę i czosnek. Następnie dodajemy kolejne składniki, mieszamy i podsmażamy po kilka minut: ostrą papryczkę, mięso i suszone pomidory. Całość doprawiamy solą
Proste-przepisy.plmięsa z udek , rumiana cebulka i doprawione ziemniory… Pychota . Do tego sałata ze śmietaną i boski posiłek można serwować domownikom składniki dla 3 osób : 6 udek z kurczaka bez skóry i kości 10- 12 średniej wielkości , świeżych pieczarek białych lub brązowych 3 cebule bananowe ( duże szalotki ) 1 łyżka klarowanego masła 2 żabki czosnku 1 płaska łyżeczka mielonej gałki(...)muszkatołowej 1 łyżka sosu terijaki 1 łyżka syropu klonowego ( można zastąpić miodem ) sól , pieprz do smaku ziemniaki : 4-5 ziemniaków średniej wielkości 1 płaska łyżeczka mielonego kminku 1 płaska łyżeczka czosnku 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki cząbru sól , pieprz do smaku masło Ziemniaki obieramy i ścinamy na madolinie do warzyw na cienkie plasterki . Takie 2,5mm . Układamy na blaszce
Ogrodnik w podróżystartego dojrzałego, twardego sera (np. Grana Padano) 3-4 łodygi selera naciowego 1 pęczek zielonych szparagów dwie garście świeżego, młodego szpinaku 1/3 cytryny sól do smaku świeżo mielony pieprz natka pietruszki ("ile wlezie") kiełki do ozdoby (ja użyłam kiełków czerwonej kapusty i buraka ćwikłowego) gotowane ziemniaki do podania Pierś kurczaka ze szparagami w sosie śmietanowym z Żubrówką - sposób przygotowania(...)duże kawałki (moim odnośnikiem był rozmiar polędwiczki - wszystko pokroiłam na kawałki podobnej wielkości). Mięso oprósz delikatnie solą. Rozpuścić masło na patelni i układaj kurczaka na gorącym tłuszczu. Obsmaż z obu stron (nie chciałam rumienić mięsa, dlatego wybrałam masło do smażenia - podoba mi się jasny kolor mięsa i maślany aromat sosu). Podlej kurczaka Żubrówką i pozwól jej odparować. Możesz dodać pieprz
Gary Bez dnapanierce (można także użyć filetów). Prawda jest taka, że to zwyczajne danie, dzięki cudownej panierce może stać się zupełnie niezwykłym daniem. Lekko pikantna panierka, delikatne, kruche, wilgotne i mięciutkie mięso. Zapach przypraw i ziół… proste, szybkie (po marynowaniu), do tego tanie. Genialne rozwiązanie na przyjacielską „nasiadówkę” przy smakołykach, które są naprawdę pyszne, a do tego niedrogie. Koniecznie(...)łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki mielonej kolendry 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżeczki majeranku 2 szklanki drobnej bułki tartej 0,5-2 łyżeczek chili (wg upodobań, ja w tych proporcjach daję 1 łyżeczkę) 2 łyżki prażonej suszonej cebulki oliwa Wykonanie: Polędwiczki z kurczaka umyć i osuszyć. Delikatnie lekko rozbić tłuczkiem do mięsa – nie tak jak kotlety, ale tylko
Pociąg Do Kuchni