Pomarańczowe curry z kurczaka
Pomarańczowe curry z kurczaka
To kolejne danie z kurczakiem i pomarańczami. W przepisie połączyliśmy pięć podstawowych smaków - słodycz miodu, ostrość papryczek chili, słony smak soli, gorzki kurkumy oraz kwaśny imbiru i octu ryżowego. Warto spróbować, bo smakuje rewelacyjnie. Składniki około 70 dag filetów z kurczaka 1 łyżka stołowa kandyzowanej skórki pomarańczowej lub gęstej konfitury pomarańczowej 1 lub 2 łyżek skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej do zagęszczenia sosu masło ghee do smażenia opcjonalnie 1 lub 2 papryczki chili dla t... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
marynaty, sosy, mielone, kurczak, mięso, imbir, shoarma, ryż, zupa, sałatka, sałatki, ciasto, curry, chleb, proste ciasto, filet z kurczaka, mięso duszone, dania z kurczakiem, sos do kurczaka, sos do ryżu, kurczak curry, kurczak w miodzie, sałatka z kurczakiem, sałatka curry, potrawy z kurczaka, sałatka z kurczakiem curry, kurczak z ryżem, sałatka ryżowa, mięso mielone, kurczak z czosnkiem
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz