Pierwszy raz w życiu jadłam strusia. Mięso lekko podobne do wołowiny, ciemne ale mimo to specyficzne. Pozbawione trudnych do pogryzienia włókien. Muszę przyznać, że jest bardzo smaczne. Szkoda tylko, że jest drogie i trudno dostępne. Jeżeli jednak kiedyś będziecie mieli okazję wypróbować to koniecznie spróbujcie. Polecam. Składniki: 2 steki ze strusia Marynata 1 łyżka oleju kujawskiego cytryna – bazylia 1 łyżeczka
Smaki Ewypałki z kurczaka papryka słodka mielona maggi w płynie sól pieprz mielony Twoje ulubione zioła do kurczaka tłuszcz do smażenia Sposób wykonania : P ałki opłucz zimną wodą , oczyść, dokładnie osusz. Wymieszaj wszystkie przyprawy i natrzyj nimi dokładnie wszystkie pałki. Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem, ułóż mięso jedno obok drugiego tak, aby się nie stykało ze sobą. Piec
Przepisy i porady kulinarneimbiru lub 1 łyżeczka drobno posiekanego świeżego imbiru 1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu 1/4 łyżeczki kurkumy sól do smaku Przygotowanie marynaty : wszystkie składniki wymieszać ze sobą Ps. Sos Sriracha, różne rodzaje octu ryżowego i masło ghee są dostępne w sklepie " Kuchnie Świata " Przygotowanie Mięso kroję na kawałki (takie w sam raz na jeden kęs), przekładam
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapowstał pył lecz tylko drobniutko posiekane warzywa ! Następnie dodaj mieloną kurkumę , wymieszaj całość i przesyp do czystego słoja. Słój szczelnie zamknij i przechowuj w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu np. w szafce. M ieszankę tę możesz stosować w zimie do zup, sosów, mięs itp. Jest ona o wiele zdrowsza niż podobna ze sklepu, trzeba tylko pamiętać, aby warzywa
Przepisy i porady kulinarneliście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego kminek olej do smażenia słodka mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Kapustę przepłukać, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka zalać wodą. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, kminek i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, papryką i pieprzem. Podsmażyć na oleju
magiczna kuchnia Kasiłyżeczki koncentratu pomidorowego 150 g żółtego sera 2 kulki mozzarelli sól, świeżo mielony pieprz, oregano masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Duże naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Ryż ugotować na miękko z odrobiną soli, przełożyć do dużej miski. Dodać obrane mięso z kurczaka, pokrojoną na mniejsze kawałki paprykę, pokrojone ogórki, odcedzony z zalewy groszek
Passions hobbies lifemąką żeberka. Kiedy będą już dobrze zrumienione dodać najpierw 1 łyżkę słodkiej mielonej papryki i przesmażyć ją krótko (to nada ciekawego smaku i koloru zupie), a następnie obraną i pokrojoną w grubą kostkę lub piórka cebulę oraz posiekany niezbyt drobno czosnek. Wszystko razem udusić. Kiedy mięso będzie miękkie dodać posiekaną ostrą papryczkę (dla lubiących bardzo ostre potrawy może być
Codzienna kuchnia niecodziennasztuk, cukinia 1 sztuka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżka, woda 2 szklanki, śmietana gęsta 2 łyżki, mąka pszenna 1 łyżka, woda 1/2 szklanki, koperek 1/2 pęczka na gorącym oleju rzepakowym podsmażyć pierś kurczaka pokrojoną w kostkę, mięso z uda kurczaka obrane z kościu i pokrojone w kostkę, dodać pokrojoną cebulę
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: karkówka 1,2 kg/bez kości, olej rzepakowy 1/4 szklanki, kminek cały 1 łyżeczka, papryka słodka mielona Royal Brand 1/2 łyżeczki, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki
W Mojej Kuchni Lubięnasion kolendry rozgniecione w moździeżu 1 łyżeczka mielonego kminu 1 łyżeczka mielonego imbiru 2 łyżki oliwy sól morska i pieprz przygotowanie Dzień przed gotowaniem, umieścić wszystkie składniki marynaty w blenderze i utrzeć na gładką masę. Perliczkę umyć i osuszyć. podzielić na 4 części, natrzeć mięso marynatą i marynować w lodówce przez kilka godzin a najlepiej przez całą
Stare Garydzięki chili ostrość w sobie miały. Można je z mięsem na obiad podawać, ale ja wolę same, tylko ze śmietaną zajadać. Składniki: ok. 1 kg młodych ziemniaków (takiej samej wielkości), 1 główka czosnku, gałązki świeżego rozmarynu, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony, 50 ml oleju rzepakowego, ½ świeżej papryczki chili. Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy
Moniki SmakołykiNastępnie dodać sól, pieprz, 1/2 łyżki oregano i 1/2 łyżki przyprawy do mielonego. Ziemniaki dobrze wymieszać i na chwilę odstawić. Głębokie żaroodporne naczynie wysmarować margaryną. Na patelni rozgrzać oliwę, cebulę pokroić w kostkę i lekko zeszklić, następnie dodać pokrojone w półplasterki pieczarki i drobno pokrojone mięso. Wszystko podsmażać około 4 minut. Na spód naczynia żaroodpornego wyłożyć ziemniaki, następnie połowę
Sama słodycz i szczypta chiliłyżeczki, ziele angielskie 3 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, woda 2 litry golonkę zalać wodą, zebrać szumy i gotować z 1 godzinę na niedużym ogniu, następnie dodać biodrówkę, ziele angielskie, liście laurowe, włoszczyznę, kucharka, pieprz i gotować do miękkości mięsa na niedużym ogniu wystudzone mięso pokroić drobno do miski, włoszczyznę drobno pokroić, zalać wywarem
W Mojej Kuchni Lubiękurczaka gdyż jest nieco ostrzejsza niż biała a zalewa ze śmietany chroni mięso przed wysuszeniem podczas smażenia,zapewnia mu soczystość i miękkość. Składniki na 2 osoby: podwójna pierś z kurczaka 2 plasterki sera żółtego czerwona cebula ser mozzarella pieprz biały i ziołowy,sól słodka papryka mielona czosnek śmietana bazylia Naciąć pojedynczego fileta wzdłuż na kieszeń,rozbić delikatnie
Niespełnione zdolności kulinarne