mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1016/1524)

Mielone z kurczaka z fetą 148

Specjalne danie dla niejadków. Moje dzieci tak lubią mielone, że nawet przymykają oko na dodatek fety i suszonych pomidorów do farszu. Mielone z kurczaka Składniki: na 16 kotletów, średniej wielkości 1 kg mielonego z kurczaka 1 jajko 100 ml śmietanki 100 g feta, oryginalnej 2 dymki ze szczypiorem 6 suszonych pomidorów w oliwie 2 łyżeczki(...)łyżeczka słodkiej papryki w proszku szczypta pieprzu 4 łyżki śmietanki 1 łyżka oleju Dodatkowo makaron natka pietruszki do posypania Przygotuj farsz. Pokrój drobno dymkę i suszone pomidory. Dodaj mięso, przyprawy, jajko i śmietankę. Wymieszaj farsz i uformuj 16 kotletów. Smaż na rozgrzanym tłuszczu po obu stronach, aż będą rumiane. W małym rondelku przyrządź sos. Pokrój drobno cebulę i czosnek. Zeszklij

codojedzenia
Boeuf Strogonow 131

mąki danie jest nieco mniej kaloryczne. W sieci można znaleźć przepisy z różnymi dodatkami (groszek, papryka itp.), które zdecydowanie w tym daniu są zbędne. Wołowina jest bardzo smacznym mięsem i wystarczy, że jej smak jest podkreślony musztardą, a dodatkiem są pieczarki i śmietana, która tworzy pyszny sos o aksamitnej konsystencji. U mnie boeuf Strogonow cieszy się dużym powodzeniem i wszyscy(...)ziela angielskiego świeżo mielony pieprz do smaku (u mnie łyżeczka) sól do smaku (u mnie 2 łyżeczki)  3 łyżki masła klarowanego  Jak zrobić boeuf Strogonow? Wołowinę oczyścić z twardych chrząstek i pokroić w poprzek włókien w paski o grubości 1 cm. Na dobrze rozgrzanym maśle podsmażyć partiami pokrojoną wołowinę. Smażyć tylko tyle, aby mięso się z wierzchu

Kuchcik gotuje
Schab z żurawiną gotowany 210

Schab studzi się kolejne 6 godzin w zalewie, w której był gotowany. Jednym ze składników używanym podczas gotowania jest majonez lub musztarda. Dzięki tym dodatkom schab gotowany, dzięki nim mięso jest bardzo soczyste, kruche i miękkie. W zeszłym roku na naszym Wielkanocnym stole znalazł się schab ze śliwką. , który był peklowany, a następnie parzony. Polecam ten przepis. Schab z żurawiną(...)płaska łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżka domowej przyprawy (suszony czosnek z cebulą) 1 łyżka majeranku 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka musztardy francuskiej (z całą gorczycą) Suszona żurawina Przygotowanie schabu z żurawiną: Surowy schab układamy na desce i za pomocą cienkiego, długiego noża robimy w środku w schabie nacięcie przez całą długość mięsa. Do środka wkładamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kaczka po umbryjsku z leśnymi grzybami 201

pieczonymi ziemniakami z majerankiem. Przygotowanie tej potrawy wymaga wprawdzie nieco uwagi i czasu, jednak nie powinna to być bariera nie do przeskoczenia w weekend czy z okazji jakiegoś święta. Mięso z kaczki przeżywa swój renesans w naszym kraju, więc warto spróbować również kaczki w wersji po umbryjsku. Kaczka po umbryjsku z leśnymi grzybami 2015-01-22 10:15:59 Oryginalne(...)łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 2 ząbki czosnku Do podania pieczone ziemniaki wg naszych porad, np. w wersji z majerankiem i czosnkiem dodatkowa natka pietruszki do dekoracji Instrukcje Przygotowujemy marynatę. Do dużej miski wsypujemy sól, pieprz, cynamon oraz rozbite w moździerzu goździki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalewamy winem i dokładnie mieszamy. Mięso zanurzamy w marynacie i wkładamy

Kulinarna Pokusa
Łopatka wieprzowa pieczona w sosie 105

papkę. Jeśli nie mamy moździerza wybieramy mielone wersje przypraw, które mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i olejem. Łopatkę kroimy w plastry grubości około 1,5 cm. Każdy plaster nacieramy wcześniej przygotowaną marynatą. Całość zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na przynajmniej dwanaście godzin. Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układamy cebulę pokrojoną

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak pieczony w panierce – chrupiący i soczysty! 345

żeby przy wysokiej temperaturze która zamknie i przypiecze panierkę, mięso pozostało kruche i soczyste. Piersi z kurczaka oczyszczamy z błon. Odcinamy polędwiczki i zostawiamy je w całości, a pozostałe mięso kroimy w poprzek piersi, pod lekkim skosem, na kawałki grubości około 1,5cm. Rzadki naturalny jogurt albo maślankę mieszamy z ulubioną przyprawą do kurczaka – jeśli przyprawa nie ma w składzie(...)Wkładamy do takiej marynaty kawałki kurczaka, dokładnie go nią pokrywamy i ostawiamy do lodówki na przynajmniej 3 godziny a najlepiej na całą noc. Czerstwą bułkę rwiemy na kawałki i mielimy w malakserze – zwykła bułka tarta do tego przepisu się nie nadaje, potrzebne nam lekkie i większe okruszki bułki. Startą bułkę mieszamy z mąką pszenną i kukurydzianą, słodką albo ostrą papryką

Karo in the Kitchen
CHRUPIĄCE FILECIKI W KUKURYDZIANEJ PANIERCE 154

mielonej słodkiej 1/2 łyżeczki wegety 1/2 łyżeczki pieprzu Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE:  Filety myję i filetuje na kotlety. Rozbijam tłuczkiem na cienkie kotleciki.  Płatki kukurydziane przesypuje do strunowego woreczka, zamykam i za pomocą wałka do ciasta dokładnie rozdrabniam. Przesypuje do miski. Do drugiej miski wbijam jajka, wsypuję przyprawy i dokładnie rozbijam. Na patelni rozgrzewamy olej, mięso

Gotowanie Patki
Tortilla z polędwicą wieprzową i warzywami 170

lekka i zdrowa przekąska z chudym mięsem i dużą ilością świeżych warzyw. Zapisz przepis Drukuj Składniki 300g polędwicy wieprzowej 150g kukurydzy konserwowej 1 średni mięsisty pomidor (180g) 1 mała czerwona cebula (120g) kilka liście sałaty (najlepiej lodowej) pęczek świeżej naci kolendry 2 łyżki soku z limonki 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ostrej(...)papryki 5 łyżek oliwy 8 niedużych tortilli kukurydzianych Instrukcje W niedużej misce mieszamy ze sobą 5 łyżek oliwy oraz po 1/2 łyżeczki: oregano, mielonego kminku, soli oraz ostrej papryki. Polędwicę kroimy w długie, ale cienkie (ok. 1,5cm) paski, dokładnie obtaczamy w marynacie i pozostawiamy w niej na co najmniej 1 godzinę w lodówce. Pomidora kroimy w niezbyt grube

Kulinarna Pokusa
Domowe kotlety z musztardą miodową 111

chrupiącą skórką. Pyszne kotlety z delikatnego mięsa, z dodatkiem musztardy miodowej, która doskonale sprawdza się jako główna przyprawa. Bez wątpienia posmakują wszystkim i są bardzo proste w przygotowaniu. Kotlety rybne nie muszą być tylko pomysłem na piątkowy obiad. Powinny gościć na naszych stołach o wiele częściej. Są przecież doskonałą alternatywą dla kotleta mielonego lub nielubianej przez dzieci smażonej ryby(...)mała cebula 2 – 3 łyżki musztardy miodowej 1 łyżka otartej skórki z cytryny sól i pieprz do smaku olej do smażenia DOMOWE KOTLETY Z MUSZTARDĄ MIODOWĄ Wykonanie: 1. Mięso z ryby zmiel w maszynce lub zblenduj. Jeżeli używasz mięsa mrożonego, dobrze odsącz je z wody w dłoniach, a następnie osusz, używając do tego ręczników papierowych. 2. Czerstwą kajzerkę namocz

Kuchnia Na Wypasie
Roladki schabowe z bazyliowym pesto i suszonymi pomidorami 82

mojej diecie coraz mniej mięsa, nie dlatego, że zamierzam podążać za modą i zostać wege ale dlatego, że trudno znaleźć mięso i wędliny dobrej jakości. Mam to szczęście, że moi rodzice hodują jeszcze świnki karmione tak bardziej tradycyjnie i od czasu do czasu zaprzyjaźniony masarz przygotowuje im wędliny takimi zajadam sie z przyjemnością. Teraz znalazłam dla nich świetną alternatywę jaką(...)salcesonik są po prostu przepyszne i nie zawierają niczego więcej poza mięsem i przyprawami. W paczce znajdują się także szynka, boczek, kaszanka, wątrobianka, schab, karkówka i żeberka, ale one czekają dopiero na spróbowanie, choć już czuję, że będą pyszne. To tyle o tych smakołykach, a gdybyście mieli ochotę osobiście sprawdzić, czy to co piszę jest prawdą

Cynamonowe szczęście
Pita z kurczakiem i warzywami 97

często czytam, że nie macie pomysłu na mięso, które zostaje Wam z rosołu. Dzisiaj chciałabym Wam przedstawić jedną z propozycji jak możecie je wykorzystać. Zapraszam na pyszne pity wypełnione kawałkami kurczaka i sezonowymi warzywami. Jest to świetna propozycja na piknik, obiad do pracy, czy nawet drugie danie. Ja robię je właśnie z mięsa z rosołu, które lekko podsmażam, a także(...)rozkrawamy i środek smarujemy sosem, wkładamy sałatę, warzywa i pokrojone na kawałki mięso. Sos majonezowy: 3 łyżki majonezu mieszamy razem z 3 łyżkami ketchupu Sos czosnkowy: Składniki: pół szklanki jogurtu greckiego, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę lub roztarty ze szczyptą soli, 1 łyżeczka suszonego oregano, świeżo mielony pieprz. Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka minut

To co lubię - gotuję i polecam
SAŁATKA Z FETĄ I POMIDORAMI- pyszna do grilla 97

papryczkę chili. Sałatka z fetą świetnie smakuje doprawiona czerwonym, mielonym pieprzem oraz gęstym sosem balsamicznym. Zobacz prosty przepis na sałatkę na grilla.  Przepis na letnią sałatkę do grilla.      Sałatka z fetą - w kilka chwil przygotujesz smaczną, świeżą sałatkę, która doskonale będzie pasować do grillowanych mięs, grillowanej ryby, ale też jako przekąska podczas grilla . Oto sprawdzony

Moja Książka Kucharska
Buraczany kotlet mielony 93

innego pokoju 😄 Buraczany kotlet mielony - przepis Do przygotowania buraczanych mielonych będziesz potrzebować: 100g piersi z indyka, buraka, przypraw (np. chilli, kurkumy, majeranku, soli i pieprzu), oleju rzepakowego (do smażenia). 1. Buraka ugotuj (lub wykorzystaj gotowego z wczorajszego obiadu - moja ulubiona opcja). 2. Buraka i mięso zmiel w maszynce. 3. Zmieloną masę wymieszaj z przyprawami, dodaj łyżeczkę zimnej wody

Z notatnika dietetyka
Pasztet pieczony z suszonymi pomidorami 224

łyżeczka papryki słodkiej mielonej 2 ząbki czosnku czarny pieprz mielony sól Przygotowanie: Filety umyć osuszyć pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i papryką. Wymieszać i odstawić na pół godziny. Udka ugotować. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju z pomidorów, dodać zamarynowane mięso i razem usmażyć, pod koniec dodać posiekany czosnek. Ugotowane udka oddzielić od kości

Swojskie jedzonko

Proponowane wyszukiwania