Nie zależnie od pory roku, różne produkty można kupić na każdym kroku. Teraz, zimą, ziemniaki młode w sklepie tak smakowicie wyglądały, że w tym samym dniu na patelni w mojej kuchni wylądowały J Tylko czosnek na oleju usmażyłam, ziemniaki, rozmaryn, chili dołożyłam, wodą zalałam, solą i pieprzem posypałam. Pokrywą przykryłam i 40 min dusiłam. Ziemniaki czosnkowo rozmarynowego smaku nabrały, a dzięki chili ostrość w sobie miały. Można je z mięsem na obiad podawać, ale ja wolę same, tylk... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.