Klopsiki anyżowe w sosie szafranowym z musem selerowym.

Klopsiki anyżowe w sosie szafranowym z musem selerowym.

Klopsiki anyżowe w sosie szafranowym z musem selerowym.

Walentynki już tuż,tuż - 14 lutego. Sos szafranowy. 1 cebulka 1 łyżeczka masła 3 łyżki śmietany 50ml wina białego wytrawnego 10 nitek szafranu Wykonanie. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle. Wlać wino i chwilę podgrzewać. Przecedzić, wymieszać ze śmietaną i szafranem . Mus selerowy. Składniki. 1 seler mały 2 ziemniaki 1 łyżka masła 3 łyżki sera żółtego, ostrego 1 marchewka ugotowana Wykonanie. Seler i ziemniaki obrać ,pokroić i ugotować do miękkości. Odcedzić i zmiksować. Dodać masło i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Warto przeczytać

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.