mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:661/1172)

Dziki łosoś w całości z piekarnika. 269

Lekko, zdrowo i bardzo smacznie. Ryba w takiej postaci nie traci na swojej delikatności. Jest idealna dla dużych i małych ;) Na co dzień i od święta

Tagebuch po polsku
Kaczka luzaczka z farszem mięsno - grzybowo - jarzynowym 221

Mam kaczkę i nie zawaham się jej upiec. Ale najpierw kaczucha musi się wyluzować tzn. ja pomogę i ją wyluzuję :D A potem niech się wypcha

Smaczna Pyza
Roladki z kurczaka z marchewką. 243

mąki 120 g bułki tartej 30 ml oleju Przygotowanie:  Piersie przekrawamy na połowę, aby powstał nam motylek. Układamy między dwiema warstwami foli spożywczej i odbijamy tłuczkiem do mięsa na cienki płat ok. 0,5 cm. Solimy i pieprzymy je z obu stron.  Marchew dokładnie myjemy i oczyszczamy, a następnie kroimy w słupki o długości(...)rozgrzewamy olej i obsmażamy na średnim ogniu przez ok. 3 min z każdej strony roladki. Następnie przekładamy je do brytfanki i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 min.  Roladki serwujemy z chrupiącymi, pieczonymi ziemniaczkami i surówką. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Sernik Oreo 1102

się w ustach sernik, na fantastycznym spodzie z ciastek Oreo :) Przyznam, że to jeden z lepszych serników jakie kiedykolwiek jadłam. Przepis znalazłam na stronie Moje Wypieki . Zapraszam do pieczenia! Składniki na spód: 200 g ciastek Oreo (bez nadzienia) 70 g roztopionego masła Składniki na sernik: nadzienie ze wszystkich Oreo 700 g twarogu z wiaderka 300 g kwaśnej śmietany(...)Składniki na spód wrzucamy do blendera i miksujemy na masę przypominającą mokry piasek. Jeżeli nie macie takiego blendera, włóżcie ciastka do woreczka i delikatnie tłuczemy je tłuczkiem do mięsa na proszek, a następnie mieszamy dokładnie z masłem. Masą ciasteczkową wyklejamy dokładnie dno tortownicy o średnicy 23 cm.  2. Do misy od miksera wbijamy jajka i chwilę miksujemy. Następnie łyżka

My Culinary Art
Łosoś pod pierzynką 4121

Łosoś pod pierzynką 2016-04-06 17:41:46 Łosoś jest bardzo eleganckim mięsem i lubianym przez większość z nas, dlatego też znakomicie nadaje się na wszelkiego typu przystawki na wykwintne przyjęcia, czy zwykłe spotkania w gronie najbliższych przyjaciół. Łosoś pod pierzynką to przystawka, która gości na naszym stole zarówno w Wielkanoc jak i Boże Narodzenie. Subtelny smak łososia świetnie(...)Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 25 min Czas całkowity 55 min Ciasto szpinakowe 300 g mrożonego szpinaku 3 jajka 3 łyżki mąki 1/2 łyżeczki soli szczypta proszku do pieczenia Nadzienie 200 g łososia wędzonego na zimno w plastrach 300 g sera białego 2-3 ząbki czosnku 3 łyżki jogurtu naturalnego pieprz biały sól Dodatkowo 1 pęczek szczypiorku Ciasto szpinakowe

Wędrówki po kuchni
Meksykańska zapiekanka z quinoa i przepis miesiąca 474

sklepach, choć większość z Was pewnie nie wie jak ją wykorzystać. Zapraszam więc wszystkich wielbicieli i znawców komosy ryżowej na przepis miesiąca z quinoa. Zasada jest prosta, gotujemy czy pieczemy z quinoa jako jednym ze składników. Przepisy na quinoa powinny być opatrzone bannerem przepis miesiąca. Możecie je dodawać w komentarzach do tego wpisu. Zapiekanka z czarnej fasoli, białej quinoa(...)komosę ryżową w zimnej wodzie, pocierając nasiona między palcami. Wysyp quinoa na żaroodporne naczynie. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju. Przełóż do naczynia. Pokrój mięso kurczaka na małe kawałki i zrumień na oleju. Zrumień przyprawy przyprawy i zgnieć w moździerzu wraz z płatkami chili. Przyprawy, kurczaka i fasolę dodaj do quinoa i cebuli i wymieszaj

codojedzenia
Rolada schabowa z morelami i śliwkami 235

granulowany liście laurowe Sposób wykonania: 1. Mięso umyć, osuszyć. Przekroić na płat. Lekko oprószyć solą i pieprzem. Posmarować warstwą musztardy. Ułożyć dowolnie śliwki i morele, ciasto zwinąć w roladę. Obwiązać nicią kuchenną. 2. Roladę obsypać majerankiem i czosnkiem granulowanym. Wetrzeć. Za nić włożyć 2-3 listki laurowe. 3. Roladę owinąć folią aluminiową. 4. Piec w naczyniu żaroodpornym przez 80 minut

Kuchnia domowa Ani
Kurczak na ryżu 219

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Mięso myjemy, przyprawiamy i odstawiamy na bok. Jeśli używamy świeże warzywa to je myjemy, obieramy i kroimy w dowolny kształt. 2. Na dnie naczynia wykładamy ryż, który zalewamy rosołem i mieszamy. Na ryż wykładamy przyprawionego kurczaka i warzywa, które przyprawiamy solą i pieprzem i polewamy olejem. 3. Pieczemy przez ponad godzinę (jeśli pod przykryciem

Na moim talerzu
Kurczak na ryżu 233

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Mięso myjemy, przyprawiamy i odstawiamy na bok. Jeśli używamy świeże warzywa to je myjemy, obieramy i kroimy w dowolny kształt. 2. Na dnie naczynia wykładamy ryż, który zalewamy rosołem i mieszamy. Na ryż wykładamy przyprawionego kurczaka i warzywa, które przyprawiamy solą i pieprzem i polewamy olejem. 3. Pieczemy przez ponad godzinę (jeśli pod przykryciem

NA MOIM TALERZU
Klops inaczej 211

Klopsa zawsze piekłam w piekarniku. Tutaj trochę inna wersja, ale również bardzo smaczna. Uwielbiam kotlety mielone , ale nie zawsze chce mi się je smażyć i wyszukałam szybsze i zdrowsze rozwiązanie: klops gotowany. Gdy pierwszy raz przygotowywałam to danie miałam przygotowane składniki na zupę meksykańską w razie gdy podczas gotowania mięso miałoby się rozpaść na kawałki :) Ale jak widać jest całe

Na moim talerzu
Dietetyczne nuggetsy z kurczaka. Bez tłuszczu i glutenu. PRZEPIS 1629

najlepiej na noc, aby mięso się zamarynowało. Dzięki temu będzie miękkie, soczyste i aromatyczne. Gdy już się zamarynuje, do miski wbij jajka i ponownie wszystko wymieszaj. Płatki kukurydziane rozgnieć – najłatwiej zrobić to, wysypując je na dużą deskę i traktując wałkiem do ciasta. Każdy kawałek panieruj w płatkach i układaj na blaszce. Piecz około 30 min. w temperaturze 180 stopni

Kulinarna Polska
Zapiekane gołąbki z wołowiną, kaszą gryczaną i borowikami 213

miski przekładamy: usmażoną cebulę, mięso, suszone grzyby, kaszę. Dodajemy jajko, łyżkę majeranku i sól z pieprzem do smaku. Wszystko ze sobą dobrze masujemy. Na liściach kapusty układamy solidną łyżkę farszu i zakręcamy gołąbki, które układamy w naczyniu żaroodpornym.  Do bulionu grzybowego dodajemy, wcześniej namoczone grzyby i śmietanę. Gotowym sosem zalewamy gołąbki. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez

Niezły Młynek
Gołąbki z kaszą jęczmienną z Hucisk – kuchnia podkarpacka 214

sypko i studzimy. Do kaszy dodajemy mięso i grzyby. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z kapusty wycinamy głąb i gotujemy ją w dużym garnku, stopniowo odrywając liście. Na liście kapusty nakładamy farsz i zwijamy je ściśle. Gotowe gołąbki układamy ciasno w natłuszczonym i wyłożonym liśćmi kapusty rondlu. Podlewamy wodą i dusimy lub pieczemy w piekarniku (180 stopni C, około

Trzeci talerz
Podudzia z kurczaka po amerykańsku 186

mieszamy. Następnie dodajemy ketchup, obtaczamy mięso i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zapiekamy w pierwszej fazie 30 min w temperaturze 200°C na środkowym poziomie, pod przykryciem. Później 20-25 min w tej samej temperaturze, bez przykrycia, w termoobiegu. Podajemy z…czym lubicie. U nas bagietka, świeżo pieczona i maślaki w zalewie

R'n'G Kitchen
Ratujmy klasyki! podsumowanie akcji kulinarnej 215

blog: Iammuffina Kapusta kiszona z pieczonym kurczakiem - bigos autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Konfitura z róży cukrowej autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Roladki ze schabu autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Chłopski garnek z wołowiną autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Gołąbki klasyczne w kapuście z mięsem i ryżem autor: kosapopatelni | blog: Kosą

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania