Mam kaczkę i nie zawaham się jej upiec. Ale najpierw kaczucha musi się wyluzować tzn. ja pomogę i ją wyluzuję :D A potem niech się wypcha i już, gotowe, do pieca. Gdy będzie rumiana i mięciutka wystąpi w roli głównej na niedzielnym obiedzie i wszyscy będą się nią zachwycać - przynajmniej taką mam nadzieję. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
świetnie wygląda, super pomysł na farsz:) ja zazwyczaj robię z jabłkami:)
Izo, jak czytam Twój niezwykle sugestywny i plastyczny opis oddziałujący na wszelakie moje zmysły , to mam wrażenie, że stoję obok Ciebie, towarzyszę Ci w tych wszystkich czynnościach, upajając się zapachami i podziwiając Twój kunszt i poczucie humoru :)mało tego, razem z Tobą próbuję wspaniałych potraw :)
dobrze, że mój mąż tego nie widzi :Dmusiałabym zrobić w niedzielę na obiad. Wygląda naprawdę smakowicie
ja nadziewam konkretniej bo chłopaki mięso z owocami lubią tak sobie.... a taka kaczka z mięsno jarzynowym farszem to też porządny obiad na 2 dni
Mario, staram się pisać dokładnie co i jak robię - niektórzy się śmieją, że podaję instrukcję obsługi ciasta czy innych dań :)
Ślinka mi cieknie! Iza, ciekawam ile czasu zajmuje Ci wyluzowanie kaczki?
Podoba mi się.Podeszłaś profesjonalnie do kaczki.No i jeszcze te śliczne kopytka.Piątka z plusem.
a nie wiem, nie patrzyłam nigdy na zegar i nie spieszę się, tak pomalusieńku to chyba z pół godziny, nie więcej
ciekawsza ? ale treść się nie zmieniła tylko troszkę trzeba było odświeżyć wygląda - mieszkanie też trzeba czasami odmalować, meble poprzestawiać żeby było wygodniej - adres i lokatorzy przecież ciągle bez zmian :) Mam nadzieję, że za kilka dni wszyscy się przyzwyczają do nowej "sukienki" Pyzy :)
A co z groszkiem ? Dusimy z marchewką czy dodajemy mrożony do mięsa mielonego ?
dodałam mrożony do farszu - podczas pieczenia spokojnie zmięknie