Kaczka luzaczka z farszem mięsno - grzybowo - jarzynowym

Kaczka luzaczka z farszem mięsno - grzybowo - jarzynowym

Kaczka luzaczka z farszem mięsno - grzybowo - jarzynowym

Mam kaczkę i nie zawaham się jej upiec. Ale najpierw kaczucha musi się wyluzować tzn. ja pomogę i ją wyluzuję :D A potem niech się wypcha i już, gotowe, do pieca. Gdy będzie rumiana i mięciutka wystąpi w roli głównej na niedzielnym obiedzie i wszyscy będą się nią zachwycać - przynajmniej taką mam nadzieję. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, zupa grzybowa, pieczenie, mięso, obiad, mięsa pieczone, mięso na obiad

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 22 lutego 2013 09:29:25

świetnie wygląda, super pomysł na farsz:) ja zazwyczaj robię z jabłkami:)

Maria Molicka, 22 lutego 2013 10:09:59

Izo, jak czytam Twój niezwykle sugestywny i plastyczny opis oddziałujący na wszelakie moje zmysły , to mam wrażenie, że stoję obok Ciebie, towarzyszę Ci w tych wszystkich czynnościach, upajając się zapachami i podziwiając Twój kunszt i poczucie humoru :)mało tego, razem z Tobą próbuję wspaniałych potraw :)

Antenka, 22 lutego 2013 10:32:30

pięknie wyszła ta kaczka:) elegancka i smakowita. pozdrawiam!

bk110, 22 lutego 2013 10:35:28

dobrze, że mój mąż tego nie widzi :Dmusiałabym zrobić w niedzielę na obiad. Wygląda naprawdę smakowicie

Iza Kulińska, 22 lutego 2013 11:32:30

ja nadziewam konkretniej bo chłopaki mięso z owocami lubią tak sobie.... a taka kaczka z mięsno jarzynowym farszem to też porządny obiad na 2 dni

Iza Kulińska, 22 lutego 2013 11:33:21

Mario, staram się pisać dokładnie co i jak robię - niektórzy się śmieją, że podaję instrukcję obsługi ciasta czy innych dań :)

Iza Kulińska, 22 lutego 2013 11:33:49

pyszne jedzenie więc warto zrobić

Iza Kulińska, 22 lutego 2013 11:34:19

a nie możesz zrobić ? ja lubię kaczuszkę :)

FoodFashionBlog, 23 lutego 2013 00:02:16

Ślinka mi cieknie! Iza, ciekawam ile czasu zajmuje Ci wyluzowanie kaczki?

Christopher Konkel, 23 lutego 2013 07:21:35

Podoba mi się.Podeszłaś profesjonalnie do kaczki.No i jeszcze te śliczne kopytka.Piątka z plusem.

Iza Kulińska, 23 lutego 2013 09:48:53

dzięki :) taka pochwała, że rosnę w górę :D

Iza Kulińska, 23 lutego 2013 09:50:53

a nie wiem, nie patrzyłam nigdy na zegar i nie spieszę się, tak pomalusieńku to chyba z pół godziny, nie więcej

Anonymous, 24 lutego 2013 22:57:51

jak dla mnie poprzednia wersja stronki byla ciekawsza

Iza Kulińska, 25 lutego 2013 00:46:30

ciekawsza ? ale treść się nie zmieniła tylko troszkę trzeba było odświeżyć wygląda - mieszkanie też trzeba czasami odmalować, meble poprzestawiać żeby było wygodniej - adres i lokatorzy przecież ciągle bez zmian :) Mam nadzieję, że za kilka dni wszyscy się przyzwyczają do nowej "sukienki" Pyzy :)

Anonymous, 28 marca 2013 16:31:47

A co z groszkiem ? Dusimy z marchewką czy dodajemy mrożony do mięsa mielonego ?

Iza Kulińska, 29 marca 2013 09:39:57

dodałam mrożony do farszu - podczas pieczenia spokojnie zmięknie