minut. Odcisnąć. Do miski włóż zmielone mięso, startą na tarce cebulę, 1 łyżkę koperku, łyżeczkę soli, i 1/2 łyżeczki pieprzu oraz odciśniętą bułkę. Wszystko dobrze wyrób dłonią, pod koniec dodaj jajko. Następnie uformuj kotlety, obtocz je w mące i obsmaż na oleju na lekko złoty kolor. Podawaj z Pieczone ziemniaczki z czosnkiem i rozmarynem oraz z Idealna mizeria
Oka w rosole czyli KaFka gotujetymianku lubczyk 2-3 ząbki czosnku Przygotowanie Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę, porządnie doprawić i odstawić na kilka godzin. Cebulę pokroić na cztery części, paprykę i boczek w kostkę. Wszystkie składniki naprzemiennie nabijać na patyczki do szaszłyków, gotowe poukładać na blasze z kilkoma plasterkami smalcu i do pieca na ok godzinę w 170 st C (góra
Gaździnka warzyczosnek, papryka , tymianek , oregano itp. Skórki oddzielić od mięsa i tłuszczu tak aby były bardzo cieniutki niemal pergaminowej grubości. Tak przygotowane skóry gotować przez 2 godziny w osolonej wodzie. Po ugotowaniu lekko przestudzić i pociąć na paski a następnie malutkie kwadraciki (uwaga rosną w trakcie smażenia!). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia a następnie ułożyć na niej skórki. Skórki suszyć przez
Ola la LCHFMamy dla Was zupełnie niecodzienny przepis z wędzoną rybą, która w połączeniu z plastrami ziemniaków i cebuli tworzy rozpływający się w ustach farsz opakowany kruchym, drożdżowym
Niedzielny kucharzMamy dla Was zupełnie niecodzienny przepis z wędzoną rybą, która w połączeniu z plastrami ziemniaków i cebuli twarzy rozpływający się w ustach farsz opakowany kruchym, drożdżowym
Niedzielny kucharzczerwona używana jest jako przyprawa shiso. Do mięsa okazała się znakomita więc jeśli tylko uda się ją gdzieś zakupić nie wahajcie się ani minuty. Użyłam tutaj przyprawy do wieprzowiny w skład której wchodzą: pieprz, kurkuma, papryka ostra, czosnek, cebula, gorczyca, majeranek, gałka muszkatołowa, kolendra, kminek, cząber, rozmaryn, curry. Żeberka pieczone z pachnotką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWybierzcie dla siebie przepisy i przygotujcie jeszcze w tym miesiącu! moim faworytem tego zestawienia są muffinki ze śliwkami, kremowa zupa z pieczonej dyni z gremolatą
Moja smaczna kuchniagrubych oczkach i podsmażyć na patelni po mięsie - około 5 minut na średnim ogniu, mieszając. Dodać paprykę w proszku. Wymieszać. Dodać powidła, majeranek, cynamon, passatę oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Zalać sosem kotlety. Dusić na bardzo małym ogniu około 1,5 godziny. Podawać z ziemniakami gotowanymi lub pieczonymi. Danie dobrze smakuje z dodatkiem prostego sosu
zadanie-gotowaniepiersi kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do mięsa, solą, pieprzem i ostrą czerwoną papryką. Smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Żółty ser ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Ciasto francuskie dzielimy na 8 kawałków, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. . Każdy smarujemy ostrym ajwarem. Następnie rozkładamy plastry pieczarek, kawałki
VioletoweKucharzenienich galaretkę dżem, sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! ------------------------------------------------------------- Biszkoptowe ciasto z porzeczkami Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na formę o wymiarach 25 x 25 cm Składniki: 4 jajka (temperatura pokojowa) 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 szklanki oleju 1 1/3 szklanki mąki
Kulinarne przygody GatitySoczysta, mięciutka, rozpływająca się w ustach, aromatyczna... mogłabym tu wiele pisać. Karkówka, bo właśnie o niej mowa to moja propozycja na pyszny obiad. Co prawda samo
Zrób to smacznieCzasem nachodzi mnie ochota na domowy fast food 🙂 Przedstawiam przepis na drobiowe burgery. Najlepsze oczywiście z samodzielnie upieczoną bułką (przepis tutaj). Burgery można smażyć na patelni
Bulliowolnym ogniu, aż sos nieco odparuje. Mięso przekładamy do naczynia do zapiekania, zalewamy sosem, dodajemy pokrojoną w kostkę fetę i posiekaną pietruszkę. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 8-10 minut. Gotową zapiekankę przekładamy na talerze i dodajemy pokrojone oliwki. Podajemy z ulubionymi dodatkami - np. pieczonymi ziemniakami lub batatami i tzatzikami (jogurt+czosnek+starty zielony
Moje Kuchenne Rewelacjewywarze czerstwą bułkę mielę w maszynce do mielenia mięsa.( Można dwukrotnie pasztet będzie bardziej gładki.) Do zmielonej masy dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, stopione masło, majeranek, doprawiam solą i pieprzem. Mieszam. Dokładnie wyrobioną masę przekładam do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszkę. Pasztet wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę około 50-60 minut w 170 stopniach
Kuchnia z widokiem na ogród