Faszerowane udka z pistacjami
Faszerowane udka z pistacjami
W ostatnim przepisie napisałam, że skórki ściągnięte z udek kurczaka możemy wykorzystać do innej potrawy. I tak się stało. Nadziałam je mielonym mięsem drobiowym z pistacjami. W ten sposób powstało niebanalne danie. Smacznego! Składniki: 10 udek z kurczaka (pałek) 10 dag pistacji sól pieprz przyprawa z Pomysłu na soczystego kurczaka Z każdego udka ściągamy skórkę, starając się jej nie uszkodzić. Nie zdejmujemy jej jednak do końca, powinna trzymać się przy końcowej kości. Ucinamy tę końcówkę kości ze skórką na... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Salonik smaków
Autor
Ela
Mam na imię Elżbieta. Bardzo lubię gotować, piec. Cieszę się, gdy mogę podzielić się z innymi swoimi przepisami i doświadczeniami.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, dania mięsne, udka , mielone, udka z kurczaka, mięso, przetwory, mięso mielone, sałatki, sałatka, pałki kurczaka, drobiowe, potrawy z kurczaka, dania z kurczakiem, kurczak pieczony, sałatka z kurczakiem, pieczone udka, smaczna sałatka, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone
Inne przepisy z Salonik smaków
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję