Faszerowane udka z pistacjami

Faszerowane udka z pistacjami

Faszerowane udka z pistacjami

W ostatnim przepisie napisałam, że skórki ściągnięte z udek kurczaka możemy wykorzystać do innej potrawy. I tak się stało. Nadziałam je mielonym mięsem drobiowym z pistacjami. W ten sposób powstało niebanalne danie. Smacznego! Składniki: 10 udek z kurczaka (pałek) 10 dag pistacji sól pieprz przyprawa z Pomysłu na soczystego kurczaka Z każdego udka ściągamy skórkę, starając się jej nie uszkodzić. Nie zdejmujemy jej jednak do końca, powinna trzymać się przy końcowej kości. Ucinamy tę końcówkę kości ze skórką na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Salonik smaków

Autor

ElaEla

Mam na imię Elżbieta. Bardzo lubię gotować, piec. Cieszę się, gdy mogę podzielić się z innymi swoimi przepisami i doświadczeniami.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, dania mięsne, udka , mielone, udka z kurczaka, mięso, przetwory, mięso mielone, sałatki, sałatka, pałki kurczaka, drobiowe, potrawy z kurczaka, dania z kurczakiem, kurczak pieczony, sałatka z kurczakiem, pieczone udka, smaczna sałatka, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone

Inne przepisy z Salonik smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.