Czwartek: Provencal tian, czyli ratatouille inaczej

Czwartek: Provencal tian, czyli ratatouille inaczej

Czwartek: Provencal tian, czyli ratatouille inaczej

Szczur Remy uratował tym daniem restaurację szefa Gusteau. Krytyk kulinarny stwierdził, że to najlepsze ratatouille jakie jadł. Problem w tym, że to nie było ratatouille. Czas przygotowania : 15 minut Czas pieczenia : około godziny Liczba porcji : 2 duże Poziom trudności : Nie za trudne Pamiętacie jedną z ostatnich scen disney’owskiej kreskówki „Ratotouille”, kiedy do restauracji przychodzi surowy krytyk, przekonany, że następnego dnia opublikuje miażdżącą recenzję, rujnując biznes Gusteau? Kelner kładzie pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, cukinia, zapiekanka, zapiekanki, twaróg, grill, sos paprykowy, pieczywo, mięso, dania bez mięsa, zapiekanka z cukinii, mięsa pieczone, bez pieczenia, zapiekanka z mięsem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.