mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:538/1172)

Gołąbki z kalarepką w sosie borowikowym 163

mięsne  przyprawy dusić do odparowania wody    4.  - Ugotowany ryż przełożyć do miski Dodać mięso z patelni razem wymieszać w razie  potrzeby doprawić pieprzem i solą faszerować liście kapusty układać na wysmarowanej olejem  blasze zalać gorącą wodą piec 150 stopni około 1,5 godziny czas zależy od twardości kapusty 5. - Sos Rozpuścić masło dodać mąkę

W królestwie smaków Beaty
Kotleciki Chińskie z mięsa mielonego 124

Słowackiej stronie  Kotleciki są proste i bardzo smaczne nadają się również na hamburgery Składniki - 400 g mięsa mielonego z łopatki - 200 ml wody mineralnej gazowanej - 3 łyżki z górką mąki - 1 jajko - 3 łyżki oleju - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki przyprawy do mielonego - 1 starty czosnek - 1 łyżka szczypiorku - 1 łyżeczka pietruszki - pieprz Sposób przygotowania 1. Wszystkie

W królestwie smaków Beaty
Kotlet drobiowy z pieczonego kurczaka z kapustą kiszoną i grzybami 141

zostało po pierogach... Składniki 250 g pieczonego kurczaka natka pietruszki maggi garść suszonych grzybów 150 g kapusty kiszonej liść laurowy jajko bułka tarta sól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie   Mięso z kurczaka mielimy ,dodajemy posiekaną natkę pietruszki ,podsmażoną na smalcu cebulę. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz przyprawą maggi. Grzyby gotujemy ,osączamy i kroimy w paski. Kapustę zalewamy

R'n'G Kitchen
Szwedzkie klopsy jak z ikei (pieczone) 146

Bułkę namoczyć w soku jabłkowym, odcisnąć i wymieszać z mielonym mięsem. Korniszony i jabłko drobno posiekać, dodać do mięsa razem z jajkiem, wódką, rukolą i przyprawami do smaku. Następnie dokładnie wymieszać masę , formować pulpeciki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika 220 stopni i piec przez 25 minut na rumiano

Tradycyjna Kuchnia
Roladki mięsne z kapustą i ciastem francuskim 249

ciasta rozwijamy i wykładamy równą warstwą masę mięsną. Pozostawiamy na szerszym boku około 8-10 cm ciasta bez mięsa. Na masie mięsnej układamy przygotowane wcześniej liście kapusty. Ciasto francuskie ściśle zwijamy wzdłuż szerszego boku. Smarujemy żółtkiem jajka i posypujemy białym sezamem. Pieczemy w 200 stopniach C przez około 35-40 minut. Jeśli wierz zacznie się przypiekać można go przykryć folia

Pyry na Gaz
Zrolowany schab z suszonymi pomidorami 209

oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Tak przygotowany schab odstawić do lodówki na ok 12 godzin. Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu skropić olejem i podlać wodą. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C. Piec ok 1,5 godziny, funkcja termoobieg

Monia miesza i gotuje
Pasztet z selera z suszonymi śliwkami 178

wymieszaj.  Teraz czas na przyprawy! Do pasztetu dodaj gałkę muszkatołową, majeranek, czubrycę, słodką paprykę, kozieradkę, przyprawę do mięsa mielonego oraz czosnek. Dokładnie wszystko wymieszaj i w razie potrzeby popieprz i posól do smaku. Pasztet przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Górę ozdób listami laurowymi i zielem angielskim. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 ° C na godzinę . Po upieczeniu

Food Square
Sałatka z kaczką słodko-kwaśną, papryką, awokado i serem lazur 203

godziny) garść roszponki 1/2 awokado 1/3 czerwonej papryki 30 gram sera lazur z niebieską pleśnią Udko kaczki pieczemy według przepisu powyżej i studzimy. Awokado, paprykę i ser kroimy w kostkę. Na roszponce układamy warzywa i ser oraz pokrojone w paski mięso z udka. Gotowe

Mango Papaja
Faworki (chrust) 867

wiele innych, które były przygotowywane w domu rodzinnym, jednak w oryginale posiadał on w swoim składzie proszek do pieczenia i nie wymagał "zbijania" ciasta. Postanowiłam zrezygnować ze sztucznego spulchniacza i pobawić się w napowietrzenie ciasta za pomocą wałka lub tłuczka do mięsa. Jest to proces dość męczący i czasochłonny, warto do tej czynności zatrudnić domownika płci męskiej. Ciasto nie zawiera

Smakołyki Bereniki
SZNYCLE Z SZYNKI W GLAZURZE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ 118

musztardy i przypraw, w której bardzo dokładnie obtoczyć mięso. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Mięso smażyć (na patelni grillowej lub grillu) z dwóch stron na złoty kolor, aż zmięknie.  Przed smażeniem delikatnie natłuścić patelnię olejem. Całości dopełniają pieczone w piecu ziemniaki i marynowane mini patisony

Kuchnia w opałach
Klops z kaszy... 137

przyprawy wraz z pozostałym rozbełtanym jajkiem. Wymieszać na jednolitą masę. Do wyłożonej papryką formy układać warstwami kasę i mięso, które powinno stanowić ostatnią wartę klopsa. Przykryć folią aluminiową, wstawić foremkę do foremki większej z wodą sięgająca do połowy formy z klopsem. Piec w temperaturze 180 stopni. Sos pomidorowy 1 cukinia 1 cebula 1 kg pomidorów sól,pieprz, 1 ząbek

kgwjanczewo
Boczek pieczony 134

natrzeć boczek. Włożyć do rękawa, dodać kilka listków i kilka kulek ziela angielskiego, oraz wbić w mięso czosnek pokrojony w mniejsze kawałki. Worek zawiązać i zostawić w chłodnym miejscu na noc. Następnego dnia piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 60-70 minut. Smacznego :DZAJRZY I TU: Proziaki - chlebek sodowyPasztet z żurawiną

Moje pyszne gotowanie
Łosoś pieczony w niskiej temperaturze 154

Łosoś ma wspaniałe soczyste mięso o charakterystycznym, wyraźnym smaku. Je się go na surowo – w postaci tatara (bardzo popularne w Szwecji) oraz jako składnik sushi, smażonego i pieczonego oraz wędzonego, choć ten ostatni jest wyraźnie uboższy w kwasy omega 3.” Łosoś pieczony w niskiej temperaturze to danie idealne na świąteczny stół… i nie tylko. Przepis zapożyczyłam

mojewypiekiinietylko
Kurczak zapiekany w bazyliowym pesto 160

było czuc drobniutkie kawałeczki ). Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. CAŁOŚC: Przygotowanym sosem dokładnie i gęsto nacieramy mięso. Układamy na folii aluminiowej. Polewamy resztą pesto , zamykamy i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 35minut. 5 minut przed końcem pieczenia otwieramy folię , tak by góra mogła się zrumienic. Podajemy gorące np. z makaronem i sałatką ze świeżych pomidorów. UWAGA

Ostra na Słodko
Zapiekanka makaronowa 164

ilością ciasta.    Posypujemy pokrojoną papryką.    Układamy kolejną warstwę makaronu a na nim mięso i paprykę.    Zalewamy pozostałym ciastem.    Wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C. Na chwilę przed upływem czasu pieczenia posypujemy tartym serem i wstawiamy  do piekarnika na czas  stopienia się sera. Zapiekanka gotowa

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania