Piersi z kurczaka z cytryną i oliwkami

Piersi z kurczaka z cytryną i oliwkami

Piersi z kurczaka z cytryną i oliwkami

Składniki: 4 piersi z kurczaka, curry, 1 cytryna, 2 – 3 cebule, sól, pieprz, pół szklanki oliwek,1 główka czosnku, 2 – 3 łyżki brązowego cukru, masło lub olej do smażenia.  Przygotowanie: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem i curry. Na patelni rozpuścić tłuszcz. Położyć mięso i podsmażyć na rumiano. Cebulę pokroić w cienkie krążki, cytrynę w plasterki. Przełożyć mięso do żaroodpornego naczynia. Cebulę podsmażyć na złoty kolor i dodać do kurczaka. Pomiędzy mięsem poukładać nieobra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnajamka.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.