Pieczeń rzymska z jajkiem

Pieczeń rzymska z jajkiem

Pieczeń rzymska z jajkiem

Składniki: 1400 g mięsa mielonego  1 czerstwa bułka 5 jajek 1/2 szklanki mleka 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny 1/2 łyżeczki kolendry szczypta gałki muszkatołowej szczypta mielonego ziela angielskiego sól, pieprz 1/4 kostki smalcu 3 jajka ugotować na twardo, wystudzić, zdjąć skorupkę. Bułkę podzielić na mniejsze kawałki, namoczyć w mleku. Mięso przekładamy do większej miski, dodajemy surowe jajka, bułkę z mlekiem, posiekaną natkę oraz przyprawy. Masę dokładnie wyrabiamy. Keksówk... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu kulinarnyswiatdomi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.