76. Piersi z kurczaka a'la pizzerinki
76. Piersi z kurczaka a'la pizzerinki
5-6 kotletów z piersi kurczaka 1 opakowanie sosu bolońskiego w proszku 300 g mięsa mielonego 200 ml. bardzo gęstej śmietany 500 g pieczarek 1 cebula 5-6 plastrów dobrego sera żółtego olej do smażenia pieprz, sól Kotlety delikatnie rozbić posolić i popieprzyć. Przygotować sos boloński dodać podsmażone mięso mielone i śmietanę, wymieszać. Pieczarki pokroić w plasterki, posolić, popieprzyć i usmażyć z cebulą. Na każdy kotlet nałożyć gęsty sos boloński następnie warstwę pieczarek. Piec w 170... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło
Autor
Jadło i czytadło
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, kotlet, kotlety, pieczarki, sosy, mięso mielone, mięso, ser żółty, pierś, pierś kurczaka, piersi, kurczak, pierś z kurczaka, pieczarki w sosie, sos do mielonego , mielone pieczarki, sos do kurczaka, kotlety mielone pieczarkami, kotlet mielony z pieczarkami, smażony ser, kotlety mielone, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, kurczak z pieczarkami, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, kurczak z serem, kurczak pieczony
Inne przepisy z Jadło i czytadło
Dodaj komentarz