mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:284/1172)

Pasztet light 168

stracić puszystości , Jak już mamy przygotowany nasz pasztet , do formy na keksa , smaruję masłem , następnie posypuje bułkę tartą , kiedy mamy naszykowane formy , przekładamy nasze mięso , wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy na 160 stopni około 80  minut .     Po tym czasie wyjąć z piekarnika , odstawić do wystygnięcia , i gotowe do podania

Mój Smak
Surówka z czerwonej kapusty 150

dużo. Myślę, że każdy znajdzie taki, który lubi najbardziej. Ostatnio robiałam surówkę z czerwonej kapusty i mam dla Was na nią przepis. Serwuję ją do każdego mięsa. Najbardziej smakuje mi podawana z pieczoną kaczką a także schabowym. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Składniki

mecooks
PULLED PORK BBQ NA DOMOWYCH FRYTKACH 168

pieprzu, chilli Dodatkowo Jarmuż myty i drobno siekany PRZYGOTOWANIE:  Pulled Pork w sosie BBQ na frytkach Na początku biorę się za przygotowanie mięsa. Kawałek łopatki doprawiam solą i pieprzem następnie wkładam do woreczka do pieczenia i wkładam do piekarnika. Nastawiam piekarnik na 180 stopni i piekę ok 1 godziny a następnie zmniekszam do 140 stopni i dalej piekę(...)zwiększam temperaturę na ok 180 stopni. Międzyczasie przygotowuję frytki. Ziemniaki obieram, myję i kroję w grubsze słupki. Na blachę rozkładam papier do pieczenia a następnie układam frytki. Posypuję przyprawami i wkładam do piekarnika., do mięsa kiedy już będzie prawie gotowy, na ok 180 stopni 40min. Ja frytek nie polewam olejem ale oczywiscie mozna to zrobić. Po wyjęciu mięsa, jeszcze ciepłe

Gotowanie Patki
Rolada serowa z mięsem mielonym i jajkiem 1359

Składniki: Masa serowa: 250g startego sera żółtego, 3 jajka, 1/4 szklanki majonezu ( szklanka o pojemności 250ml ), troszkę posiekanego koperku ( może być mrożony ). Masa mięsna: 1 cebula

W kuchni u Moniki
PIEROGI RUSKIE – idealne! 257

skwarkami, smażoną cebulką albo śmietaną. We Lwowie popularne było podawanie pierogów ruskich posypanych kminkiem . A jeszcze w XIX w. pod nazwą pierogi ruskie rozumiano pierogi pieczone, z różnorodnym nadzieniem (także z mięsa, kapusty i grzybów). Ja uwielbiam, a Wy? Dziś mam dla Was przepis na te idealne pierogi ruskie! Z delikatnym ciastem, z przepysznym farszem ziemniaczano – serowym

Ostra na Słodko
Kanapka z plastrem pieczonego bakłażana z patelni grillowej 141

Czas grillowania wciąż trwa i chyba już wielu z nas przejadło się grillowane mięsiwo. Ja do moich ulubionych z grilla zaliczam pieczonego bakłażana, mmmmm. Znakomicie zastępuje mi mięso bo jest po prostu pyszny. Bakłażan to jest właśnie takie warzywo, które idealnie nadaje się na grilla. Po upieczeniu jest kremowy i nie potrzebuje kombinowania z przyprawami. Sól, pieprz i ewentualnie

Sztuka gotowania w/g Samiry
STIR-FRY Z PIECZONYM ŁOSOSIEM, JAJKIEM i BRUKSELKĄ 155

minimum ¹⁄₂ godziny do zamarynowania (najlepiej na całą noc). Piekarnik rozgrzewamy do 180℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Wstawiamy formę łososiem i pieczemy przez około 20. Widelcem rozdzielamy mięso na kilka części i obtaczamy w pozostałej marynacie. MAKARON RYŻOWY moczymy w wodzie, przez około 10 minut. Odsączamy, wrzucamy na wrzątek. Gotujemy 1 minutę. Ponownie odsączamy na sicie

cool and minty
Szaszłyki w miodowo-sojowej marynacie 302

niezbyt grubą kostkę. W misce mieszamy sos sojowy, miód, pieprz, paprykę i sezam. Łączymy z mięsem i dokładnie mieszamy by marynata obtoczyła każdy kawałek.  2. Mięso nabijamy na patyczki do szaszłyka. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut lub grillujemy na grillu

Szefowa kuchni
Udziec indyczy z brzoskwiniami 283

zagłębienia mięsa i zwinąć ciasno jak roladę. Obwiązać ciasto nicią bawełnianą i włożyć do rękawa do pieczenia. Piekarnik ustawić na temperaturę 180*C i piec udziec przez ok 1,5 godziny. Przed pokrojeniem pozostawić mięso na 10 min, aby odpoczęło i wchłonęło wszystkie soki. Pokroić na grube plastry. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Na specjalne okazje

https:KKuchniaMniam
Kurczak w orzechach na roszponce z warzywami i owocami 179

wiecie czasem co zrobić z pozostałym z obiadu kurczakiem. Mam dla Was pyszny przepis na takiego pozostałego, gotowanego lub pieczonego kurczaka... w orzechach. Zamarynowane kawałki mięsa w sosie na bazie orzechów i ziół oraz soku z limonki, podane na zdrowej sałatce z dodatkiem owoców i zamarynowanej w winegrecie czerwonej kapusty i czerwonej cebuli, zdrowego mixu z młodych listków różnych

Sztuka gotowania w/g Samiry
Rolada z ciasta serowego z kurczakiem i pieczarkami 168

tarce na dużych oczkach i mieszamy z rozbełtanymi jajkami i majonezem. Wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia i natłuszczoną foremką o wymiarach ok. 25x40 cm. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.   Mięso kroimy na plasterki około 1 cm plasterki, dodatkowo lekko rozbijamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem.   Pieczarki kroimy na cienkie plasterki i podsmażamy wraz z poszatkowaną cebulą

Jadło i czytadło
AROMATYCZNE UDKA Z KURCZAKA ZAPIEKANE Z WARZYWAMI 235

czosnek lekko zmiażdż nożem i pozostaw w łupinkach. Wrzuć warzywa do miski, dodaj 2 łyżki oliwy, zioła prowansalskie, sól i pieprz, wymieszaj. Na blasze ułóż kawałki mięsa, pomiędzy nie poukładaj warzywa i piecz całość najpierw 15 minut  pod przykryciem (folia aluminiowa lub pokrywka), a następnie 35-40 minut do miękkości warzyw. 10-15 minut przed końcem pieczenia ułóż

Słodko-Słony Świat Ilony
Zupa z pomidorami i pęczakiem 127

Blueberry Corner by "jagodzianka" Staram się, żeby w moim domu jedzenie się nie marnowało. Po zjedzeniu mięsa kurczaka z dania pt. „Kurczę pieczone”, pozostałości, … Przeczytaj cały artykuł Post Zupa z pomidorami i pęczakiem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Kurczak mole 139

Podsmażyłem posiekaną dymkę i czosnek. Dodałem koncentrat pomidorowy i rodzynki, wymieszałem, chwilę smażyłem. Dodałem goździki, kakao, kunimi i chili, dolałem tyle wody, aby powstał gęsty sos. Mięso ułożyłem w brytfannie, zalałem sosem, piekłem godzinę w temperaturze 180 stopni C. z ryżem i surówką

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania