Bardzo lubię mięso kurczaka i ciągle szukam nowych smaków, dziś bardzo udany glazurowany kurczak. SKŁADNIKI: 1 kurczak ok. 1,5kg 3 duże ząbki czosnku 2 łyżki miodu 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 3 łyżki musztardy 1/2 szkl wody 1/2 łyżeczki papryki ostrej 2 łyżeczki soli. 1 łyżeczka pieprzu WYKONANIE: kurczaka umyć, osuszyć, zmiażdżony w prasce czosnek rozetrzeć(...)rozgrzanego do temperatury 200 stopni, po godz. pieczenia, gdy skórka z wierzchu będzie przyrumieniona na złoty kolor, kurczaka odwrócić i posmarować z drugiej strony resztą glazury, piec około 1 godziny do miękkości mięsa
Kuchnia Beatystopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i zapiekać przez około 60 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia posypać startą mozzarellą. Gotową zapiekankę posypać drobno posiekaną natką pietruszki. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Można użyć dowolnego gatunku mięsa mielonego: wieprzowego, wieprzowo-wołowego, wołowego i drobiowego, a mozzarellę można zastąpić startym, żółtym serem. Ziemniaki należy(...)bardzo cienko pokroić, inaczej konieczne będzie delikatne podgotowanie ziemniaków przed włożeniem ich do piekarnika. Im grubsze plastrym, tym dłużej ziemniaki będą się piekły w zapiekance (nawet do 90 minut). Do zapiekanki można dodać pieczarki czy paprykę. Mięso i beszamel należy dobrze przyprawić, aby zapiekanka nie była mdła. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni MiejskaUwielbiam pieczone pierożki, zresztą podobnie jak takie tradycyjne. Może dlatego, że można zrobić mnóstwo kombinacji smakowych. Dziś konkursowa - farsz z dodatkiem serka Almette. Na
Pasja SmakuDoprawić vegetą, majerankiem i pieprzem. Przygotować farsz - wątróbkę, mięso z indyka, odciśniętą bułkę i śliwki suszone, zmielić. Dodać jajko, śmietanę i przyprawy. Całość dobrze wymieszać. Płat mięsa z kaczki ułożyć na foli do pieczenia, skórą do dołu i ułożyć farsz. Całość zwinąć w rulon, obwiązać nicią kucharską. Wstawić do nagrzanego do 180 oC piekarnika, piec około 2 godzin. Po upieczeniu
Kulinarny karnet Christopherasmarujemy olejem, układamy udka. Majonez mieszamy z keczupem a następnie smarujemy udka. Wierzch posypujemy bułką tartą. Całość przykrywamy np. folią aluminiową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Gdy mięso będzie miękkie, usuwamy folię i pieczemy do zrumienienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami
Domowy Smak Jedzenianastępnie przekładam do piekarnika na środkową półkę bez termoobiegu z temp. 180C grzanie góra-dół i podpiekam z obu stron przez kilka minut do gotowości mięsa. Może się wydaje, że pierś smażona, potem pieczona jest przesuszona, ale wcale tak nie jest – jest soczysta, całe przygotowanie trwa naprawdę kilka minut. Musicie sami sprawdzić kiedy mięso jest już w pełni
Zasmakuj Kuchniprzekładam do piekarnika na środkową półkę bez termoobiegu z temp. 180C grzanie góra-dół i podpiekam z obu stron przez kilka minut do gotowości mięsa. Może się wydaje, że pierś smażona, potem pieczona jest przesuszona, ale wcale tak nie jest - jest soczysta, całe przygotowanie trwa naprawdę kilka minut. Musicie sami sprawdzić kiedy mięso jest już w pełni gotowe
Zasmakuj Kuchnikażdą położyć na plastrze polędwiczki, dociskając do siebie tworząc kopczyki. • Do naczynia między pulpety wlać śmietanę, ale nie oblewać nią mięsa tylko przestrzenie pomiędzy kopczykami. Nakryć folią aluminową. • Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st.C przez 45 minut. • Mozzarellę pokroić na 9 małych plasterków, położyć na kopczykach upieczonego mięsa i zapiec
To co kochamlodówki na 5 godzin. Mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy 500ml wody i przykrywamy. Wstawiamy do zimnego piekarnika, rozgrzewamy go do 150*C i pieczemy przez 110minut. Po pierwszych 55 minutach obracamy mięso
Gotowanie i blogowaniewzbogacenia smaku mojego obiadu, który z prostego dania przerodził się w naprawdę wykwintną ucztę. Indycze udźce pieczone w towarzystwie pomarańczy oraz świeżego tymianku smakowały naprawdę zaskakująco. Powstały w czasie pieczenia sos zyskał wyczuwalną, cytrusową nutę, a w połączeniu z pieczonym czosnkiem i cebulą sprawił, że place i talerze oblizywaliśmy! Polecam gorąco! Składniki: (4 porcje(...)listki, potrzepać po mięsie, pozostałe gałązki ułożyć na wierzchu. Całość polać oliwą, dodać kilka kropel sosu Worcestershire. Piec w 180C przez ok.50-60minut. W trakcie pieczenia polewać powstałym sosem. Pod koniec można użyć termoobiegu dla zrumienienia mięsa. Artykuł Udziec z indyka z pomarańczami, tymiankiem i liśćmi kaffiru, czyli naprawdę dobry obiad pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Witajcie kochani po krótkiej przerwie w Nowym już Roku " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp
Marta Gotujerozmącić, wymieszać z serem i majonezem. Blachę wysmarować olejem i wyłożyć pergaminem, też natłuszczonym. Wylać masę serową i piec 15 minut w temperaturze 200 o C. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w małą kostkę. Mięso wymieszać z pozostałymi(...)jajkami, papryką i odrobiną bułki tartej. Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Wyłożyć na wypieczony ser i zwinąć w roladę. Piec 30 minut w temperaturze 200 o C. Uwaga – sprawdzona rada 1) zamiast papryki do mięsa można dodać 10 dag pieczarek, pokrojonych w plastry i podduszonych na odrobinie masła Życzę smacznego i zapraszam również
Świat Smakupieczonych warzyw i żeberek. Kapuśniak z dodatkiem ziemniaków, doprawiony tymiankiem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Klasyczny kapuśniak z dużymi kawałkami mięsa, syty i rozgrzewający. Oto przepis na pyszny, domowy kapuśniak z kiszonej kapusty , na pieczonych żeberkach : składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku. Składniki i przyprawy na kapuśniak: 800g żeberek 2 marchewki i 2 korzenie pietruszki 4 cebule(...)opłukać ) ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę 1 cebulę obrać i posiekać Krok 2. Nagrzać mocno piekarnik. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem, ułożyć warzywa, czosnek i żeberka (jedną warstwą), skropić oliwą i włożyć do piekarnika. Piec w wysokiej temperaturze, aż warzywa i żeberka mocno się zarumienią. Krok 3. Upieczone żeberka wraz z warzywami przełożyć do garnka, wlać
Moja Książka KucharskaDziś zapraszam wszystkich na pyszny pieczony boczek. Jest wiele razy smaczniejszy od wędlin kupowanych w sklepie. Ze świeżym pieczywem smakuje wybornie. SKŁADNIKI: 1,5 kg boczku surowego bez kości, 1 cebula, ½ łyżki papryki ostrej mielonej, ½ łyżki majeranku, 4 łyżki oleju, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Cebulę obieram i ścieram na tarce(...)drobnych oczkach. Cebulę mieszam z olejem, papryką mieloną, majerankiem oraz solą i pieprzem. 2. Do marynaty wkładam boczek. Mięso dokładnie nacieram marynatą i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. 3. Boczek razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw zawiązuję i układam na blaszce. Piekę 2 godziny w temperaturze 180 stopni
Tradycyjna kuchnia Kasi