ŁOPATKA WIEPRZOWA PIECZONA

ŁOPATKA WIEPRZOWA PIECZONA

ŁOPATKA WIEPRZOWA PIECZONA

   Kolejna udana wędlina do chlebka jak również pyszny obiadek. Tym razem użyłam łopatki. Wędlina wyszła soczysta i aromatyczna. Mąż był zachwycony. Jeszcze chwilę temu dzwonił z pracy,że ta łopatka wyszła mi wyśmienita. Składniki:  1,20 kg łopatki wieprzowej  1/2 szklanki wody 1 cebula  5 ząbków czosnku 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżka octu balsamicznego  1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki czubrycy czerwonej  2 łyżeczki majeranku 5 łyżek oleju sól,pieprz W miseczce zmie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.