mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:280/1172)

Kulki mięsno-ryżowe 138

Zapraszam na smaczne pieczone kuleczki mięsno-ryżowe. Super smakują jako przystawka lub dodatek do dania głównego. Polecam  Składniki: 125 g ugotowanego ryżu 200 g mięsa mielonego z piersi indyka 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa 1 łyżeczka soli, pieprzu i ziół prowansalskich(...)Przygotowanie: Do miski wkładamy wszystkie składniki na kuleczki mięsne i wyrabiamy masę mięsną. następnie formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy je na blaszce. Przykrywamy mięso folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 20 min pod przykryciem a potem jeszcze przez 20 minut bez przykrycia w temperaturze 180 stopni

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pieczona szynka z dzika 111

wsadzać kawałek słoniny. Mięso obłożyć rozmarynem i rozgniecionym jałowcem i zawinąć w otrzewną, lub owinąć plasterkami słoniny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni i piec około 2 godzin, lub gdy temperatura wewnątrz mięsa, osiągnie 72 stopnie. Mięso wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Najlepsza na zimno, ale można jeść również na ciepło. * można upiec szynkę bez otrzewnej

królestwo garów
Rolady z karkówki z kapustą kiszoną i pieczarkami 143

wykałaczkami. Roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania, zalać 0,5 litra wody i dorzucić kostkę rosołowa. Przykryć pokrywką i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 90 minut, do miękkości mięsa. Suszone pomidory pokroić w mniejsze kawałeczki i podsmażyć na patelni z drobno posiekanym czosnkiem. Gotowe roladki podawać z kaszą, okraszone pomidorami z czosnkiem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Filet z indyka na sałacie z Somersby 163

Pieczemy przez ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W tym czasie smażymy/grillujemy ser halloumi. Możemy użyć innego sera. Gdy mięso jest już upieczone, odłóżmy je na chwilę na bok, zaś sos z pieczenia przelejmy na patelnię. Zagęszczamy sos śmietaną. Indyka kroimy w plastry i układamy na sałacie razem z serem. Całość polewamy sosem. Doskonale smakuje

MarcinChef
6 Zasad zdrowego grillowania [ENG] 105

Rules of healthy barbecue Mięso z grilla jest mniej kaloryczne od smażonego, bo nie dość że po wrzuceniu go na ruszt wytapia się jego własny to jeszcze do samego przyrządzenia go nie dodajemy. Co więcej krótki czas grillowania pozwala zachować wartości odżywcze, a potrawy z rusztu zazwyczaj są kruche, chrupiące i aromatyczne. Grilled meat has less calories than fried(...)grillowaniem oczyść ruszt z pozostałości potraw i spalonego tłuszczu; PRODUKTY NA GRILLA: produkty świeże, niemrożone, wrzucone na grilla z temperatury pokojowej. Wcześniej zamarynowane pozwolą skrócić czas pieczenia, a co za tym idzie mięso nie będzie przesuszone, ciężkostrawne. Chude mięso (np. kura, indyk) ograniczy ilość tłuszczu spływającego na rozżarzone węgle (co powoduje uwalnianie się substancji rakotwórczych).  OPAŁ I PODPAŁKA: najlepiej

Better Life By Auntie Ju
21 lat, Sokołów i gotowanie 139

przyjemność wziąć udział w bardzo mięsnych warsztatach w Akademii Smaku. Organizatorem spotkania była marka Sokołów a testowaliśmy nowa linię produktów Naturrino . Gotowaliśmy, robiliśmy sałatki ale też słuchaliśmy na temat mięsa ,z którego powstają wędliny, na temat samej produkcji a także na temat zdrowego odżywiania się a wszystko w pięknym  DWORKU ZIEMIAŃSKIM W WOLI SUCHOŻEBRSKIEJ . Dietetyk Agnieszka Piskała zachęcała(...)miksu sałat, z pomidorami i ogórkiem z golonką i dressingiem z musztarda francuską pierogi na szpinaku pure z ziemniaków , mus z jabłek i chrzanu i kawał pieczonego boczku Jak widzicie najadłam się mięsa w rożnych postaciach zaspokajając swój apetyt chyba na pól roku. Pysznie było tylko zabrakło mi deseru

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pieczona wołowina z warzywami 124

czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej Pieprz Kasza Jęczmienna ok 1 szklanki PRZYGOTOWANIE:  Mięso myję i kroję w kostkę. Doprawiam. Do worka przekładam mięso oraz warzywa. Zamykam worek. Następnie wkładam do piekarnika. Piekę ok 50 min w 180 dtopniach. Kaszę jęczmienną gotuję tak jak w instrukcji na opakowaniu. Upieczone mięso z warzywami podaję z kaszą jęczmienną polaną sosem

Gotowanie Patki
Ziemniaki pieczone w multicookerze 183

urządzenia  w swojej kuchni, ziemniaki również możecie przyrządzić w piekarniku. Trzeba tylko nieco wydłużyć czas pieczenia i przemieszać ziemniaki, aby równomiernie się upiekły i nie przypaliły. Będą idealnym dodatkiem do każdego rodzaju mięsa. Ja bardzo też lubię je jeść same.   Ziemniaki pieczone w multicookerze Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1000 g małych ziemniaków (najlepiej wybrać takie

Kulinarne przygody Gatity
Maślane ciasteczka w czekoladzie. 123

wkładamy do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto formujemy w wałek i ostrym nożem kroimy w 8 mm plastry, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w średnich odstępach. Teraz za pomocą tłuczka do mięsa rozgniatamy nieco ciastka, tworząc kratkę. Teraz już tylko wkładamy do nagrzanego do 170 stopni C i pieczemy około 15 minut, pilnując by ciasteczka się tylko

Rozpustne gotowanie
Szynka pieczona w całości babci Basi 167

przygotowaniu szyneczkę pieczoną , która jest bardzo smaczna i na ciepło do obiadu i na zimno do kanapek. Składniki : jedna lub dwie nieduże surowe szyneczki, sól, Na marynatę : pół szklanki oleju, kilka ząbków czosnku, pół łyżeczki przyprawy do mięs Knorr, na czubku łyżeczki słodkiej papryki w proszku, Na samym początku szynkę solimy – nacierając mięso solą. Przygotowujemy marynatę z oleju(...)temp. 180 st. C. na 60 min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i pieczemy 30 min. Zdejmujemy pokrywę i pieczemy kolejne 30 min , a potem przykrywamy ponownie, wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim mięso na dodatkowe 30 min. Szynka jest gotowa. Możemy ją podawać na ciepło jako dodatek do obiadu, lub na zimno do chleba lub sałatek. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Schab ze śliwką w przyprawie korzennej 184

granulowanego czosnku 1 łyżka miodu 1 płaska łyżeczka pieprzu sól do smaku można pod schab przed pieczeniem podłożyć kilka listków szałwii ale nie trzeba Schab płukamy , oczyszczamy z wszelkich błon i innych paskudztw . Teraz najważniejsza rzecz , nacinamy, bardzo ostrym nożem sam środek mięsa , ale nie do końca ,tak żeby tył pozostał zamknięty . Nacięcie nie powinno być zbyt szerokie , bo farszu

Ogrodnik w podróży
Kotlety mielone pieczone z warzywami – Angie gotuje odc. 12 192

indycze mięso. Nie używam bułki tartej, a zamieniam ją na świeżo mielone siemię lniane. Do środka kotletów wkładam warzywny farsz z serem feta. Całość piekę w piekarniku zamiast smażyć na patelni. Upieczone bez tłuszczu kotlety mielone podaję z pieczonymi plastrami bakłażana i pomidorów. Zapraszam Was do oglądania kolejnego odcinka z serii „Angie gotuje” – PIECZONE(...)kłaść łyżkę farszu i zawijać dookoła mięso. Tak uformowane kotlety kłaść do naczynia żaroodpornego, a następnie zapiekać około 30 minut w temperaturze 190 stopni. Bakłażana i pomidory pokroić w plasterki, rozłożyć na dużej blaszce do pieczenia, posmarować pędzelkiem nawilżonym oliwą i doprawić solą i pieprzem. Wstawić na dół piekarnika (pod kotletami) i piec 15-20 minut. W tym czasie przygotować

Dietolog
Udka z cytrynową nutą 98

upał był dzisiaj. Wiem, że jestem szalona, bo odpaliłam piekarnik. Jednak uśmiech dzieci po zjedzeniu i słowa "mama było pyszne" wynagradza trud przygotowań. Polecam Wam również pyszne udka pieczone z cytrynową nutą. Podałam je z młodymi ziemniakami i sałatką  caprese. Składniki: 10 podudzi z kurczaka 1 cebula 2 łyżki oleju Marynata sok z 1/2 cytryny 5 łyżek(...)rondla wlać olej i dodać pokrojoną cebulę w piórka. Ułożyć na niej udka i zalać marynatą. Podsmażyć na rumiano z każdej strony, a następnie piec w piekarniku w 180 stopniach C do momentu aż mięso będzie rumiane i miękkie. udka z cytrynową nutą

O kuchni z uczuciem
Schab nadziewany śliwkami 121

zostawiamy na dwie godziny. Następnie odcedzić. Za pomocą ostrego noża naciąć otwór wzdłuż mięsa i powpychać śliwki. Ja pomogłam sobie długim drewnianym kijkiem. ( rączka od tłuczka) Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć schab ze wszystkich stron. Włożyć schab do rękawa do pieczenia. Na patelnię wylać(...)pól szklanki wody wody, tylko tyle, żeby odzyskać wszystkie przyprawy pozostałe po obsmażeniu schabu. zagotować, wymieszać i lekko doprawić solą. Wlać sos do mięsa, szczelnie zamknąć i stawić do piekarnika nagrzanego do 180 C Czas pieczenia zależy od jak ciężki i gruby jest schab. Są dwie zasady, pierwsza to – na każdy kilogram schaby piec 1 godzinę – druga

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania