mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:282/1172)

Strudel mięsny 118

oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Podsmażamy mięso z dodatkiem suszonego ananasa na odrobinie oliwy z oliwek.Doprawiamy do smaku. Rozwinięte ciasto smarujemy żurawiną.Następnie układamy na nim mięso.Zwijamy całość w rulon. Całość pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy z żurawiną i natką pietruszki. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Udka z kurczaka zapiekane z papryką i pieczarkami 388

pieczarek, 1 cebula, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Olej mieszam z papryką mieloną, przyprawą uniwersalną oraz odrobiną soli i pieprzem kolorowym. Udka z kurczaka nacieram marynatą. Mięso układam w naczyniu żaroodpornym, przykrywam. Piekę 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.  2. Papryki oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski. Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w piórka

Tradycyjna kuchnia Kasi
Baranina ze śliwkami i migdałami 121

cynamonu, skórkę cytryny, wlać około 700 ml wody, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na około 6 godzin – mięso powinno być miękkie. Do mięsa dodać migdały, śliwki i miód, piec jeszcze pół godziny. Najlepiej podawać z kuskusem.   zastawa

królestwo garów
Polędwiczki z fetą i suszonymi pomidorami 163

feta i suszone pomidory. Zwinąć wszystko w roladę i związać sznurkiem. Posolic i popieprzyć polędwiczkę. Smażyć na oliwie z każdej strony, tak aby polędwiczki się zrumieniły. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec ok 20 minut w tempetarurze 170 stopni.  Po upieczeniu zostawić w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem 10 min. dzięki temu soki rodejdą się po mięsku równomiernie. Podawać

Kulinarne Inspiracje
Kurczak w sezamie + film 214

obtaczamy w jajku i panierujemy w sezamie i bułce tartej. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pałki z kurczaka z każdej strony na złoty kolor około 5minut. Podsmażone mięso przekładamy do żaroodpornej formy i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200st.C. przez około 20 minut

Smakowite Dania
Pieczony udziec z indyka 229

Jeśli chodzi o mięso z indyka, to ja nigdy nie odmówię. Jak wiadomo indyk oprócz walorów smakowych jest jeszcze mięsem zdrowym i chętnie spożywanym. Udziec pieczony ma soczyste delikatne wnętrze i chrupiącą skórkę, a wszystko to za sprawą użytej do posmarowania marynaty. 1 udziec z indyka (około 1 kg 20 dag) 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka

Kuchcik gotuje
Baeckeoffe 211

pieprz. Tą mieszanką zalać mięso z warzywami. Ziemniaki obrać i pokroić (najlepiej na tarce) w plastry o grubości ok. 2mm. Ułożyć z nich rozetę na wierzchu mięsa, tak jak widać na zdjęciach. Piec w 160 stopniach pod przykryciem 3,5 godziny. Na koniec zdjąć przykrycie i dopiekać kolejne 15 minut. Podawać z pieczywem

W kuchni wieczorem
Karczek na wyjątkowe okazje - SOKOŁÓW 110

szklanka wody Przygotowanie: Mięso myjemy i lekko nacinamy w krzyżyki, następnie nacieramy marynatą z wyżej wymienionych produktów. Odkładamy zamarynowane mięso na noc do lodówki. Wkładamy rano do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika. Proces pieczenia to ciągłe obserwacje i manewrowanie funkcjami w piekarniku. Ja piekłam prawie 2 godziny, przy czym po 1 godzinie i 30 minutach

ClauditteMissCooking
Domowa pizza gyros 176

zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 8. Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachy ( 2 duże). 9. Na ciasto dodać : sos, pieczarki z cebulą, kukurydzę, paprykę, mięso. Całość posypać startym serem. 10. Piec w temperaturze

A Ty Smakuj Mnie
Właściwości kalarepy oraz przepis na zupę krem z kalarepy z chrzanową nutą 182

kalarepa i nie mam pojęcia dlaczego. Kiedyś kupiłam to warzywo, zrobiłam na próbę i... od razu się polubiliśmy :) Kalarepę można jeść na surowo, gotować, smażyć oraz piec . Łączyć z innymi warzywami lub mięsem albo jeść solo . Jej smak na surowo trochę przypominający kapustę (ale w lżejszej wersji), łagodnieje pod wpływem obróbki termicznej. WŁAŚCIWOŚCI KALAREPY: Ma witaminy: C, z grupy

Zofiana
Udka z kurczaka w marynacie z miodem z bakłażanem grillowanym. 200

wkładamy na kilka godzin do lodówki.Naczynie żaroodporne skrapiamy olejem i układamy na nim czosnek i cebulę.Przygotowane mięso kładziemy na cebuli i czosnku.Pieczemy w 170 stopniach zależnie od wagi danego udka w stosunku 1kg/godzinę. Ja, a w zasadzie żona piecze ok 40 minut.Ścinamy boki bakłażana i kroimy go na grube plastry.Solimy, pieprzymy i posypujemy ulubionymi ziołami (użyłem

BaRepas
Kurczak z octem balsamicznym z wolnowaru 226

zniechęciły mnie do kurzego mięsa na lat kilka a może nawet kilkanaście)  Wolnowar okazał się świetnym garnkiem do robienia kurzyny. Dzięki powolnemu gotowaniu, mięso jest zdecydowanie bardziej aromatyczne niż pieczone tradycyjnie, nie jest też wysuszone. Ten przepis jest kolejnym tego dowodem. Polecam! Oryginalny przepis   tutaj składniki 8 nóżek z kurczaka - najlepiej wiejski lub zagrodowy 1 łyżeczka

Stare Gary
LASAGNE BOLOGNESE - NAJLEPSZA 374

posyp odrobiną parmezanu (lub innego startego sera) wymieszanego z mozzarellą. Powtórz wszystkie czynności jeszcze 4 razy - do wyczerpania składników (na samej górze nie kładź jednak mięsa). Zapiekankę wsadź do piekarnika i piecz około 25-30 minut. Jesli góra po pewnym czasie będzie za bardzo sie spiekała możesz przykryć ją folią aluminiową. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Lasagne z mięsem / Lazania 289

CAŁOŚĆ : Ser żółty ścieramy na grubych oczkach. Makaron podgotowujemy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Układamy warstwami: - makaron – mięso – ser – sos – makaron – mięso – ser … aż do wyczerpania składników. Pieczemy około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Zajadamy gorące

Ostra na Słodko
Żeberka w marynacie Jack Daniel's 185

wszystkie składniki. Żeberka nacinamy ukośnie, nacieramy solą i pieprzem, a następnie marynatą. Tak przygotowane żeberka wkładamy do lodówki na kilka godzin (a najlepiej na noc). Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w temperaturze 160 stopni C przez około 2 godziny. Po godzinie pieczenia żeberka obracamy

Smakowity Blog Kulinarny