mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:285/1172)

POLĘDWICA OTULONA CIASTEM FRANCUSKIM 131

Owijamy w folię aluminiową, pozostawiamy do wystudzenia. Rozwijamy ciasto, na środku układamy polędwicę, ciasto nacinamy w paski, smarujemy rozbełtanym jajkiem, zaplatamy ciasto na przemian owijając nim mięso. Wierzch smarujemy jajkiem, posypujemy majerankiem. Pieczemy 30 – 35 min w 180 stopniach

słodki bratek
Kurczak z makaronem inaczej 210

maksymalnie przed postawieniem garnka, po czym zmniejszyć o połowę). Często mieszając, dusić. Jeśli będzie za dużo sosu, można odlać, wtedy łatwiej będzie podpiec mięso na złoto. Ale dobrze dolać ten sos z powrotem pod koniec pieczenia, aby potrawa nie było zbyt sucha. Dodać paprykę. Piec wszystko jeszcze kilka minut, uważając, by się nie przypaliło. 4. Ciepłe mięso i paprykę wymieszać

Anioszek w kuchni
PASZTET DROBIOWY 139

rosole, odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso,bułkę i warzywa. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa.Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp 170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu pasztet nie będzie suchy. Pasztet upiekłam w formie PAPILART , zajrzyjcie koniecznie wysyłka

Z Majeczką w kuchni
Klopsy drobiowe z jajkiem i kukurydzą 446

U mnie bardzo lubią mięso z kurczaka. Zrobiłam więc klopsy z dodatkiem jajka na twardo i dodałam trochę kukurydz y z puszki. Podałam z puree ziemniaczanym

Ala piecze i gotuje
Fileciki w pomarańczowym pieprzu z warzywami 214

wędzoną czerwoną papryką oraz pomarańczowym pieprzem. Mięso odstawiamy na 30 minut do lodówki. Formę o średnicy 26 cm smarujemy olejem. Wysypujemy warzywa, a pomiędzy nimi wciskamy mięso. Całość przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 35-40 minut. Pod koniec pieczenia zdejmujemy folię i całość posypujemy serem. Po upieczeniu dekorujemy natką pietruszki

VioletoweKucharzenie
Pieczona golonka z indyka 178

przez praskę, 3 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, 4 łyżki oleju rzepakowego. Przygotowanie: Wszystkie składniki na marynatę   mieszamy i obtaczamy w niej golonkę. Przekładamy mięso z marynatą do rękawa do pieczenia, dodajemy cebule, związujemy końce, przekładamy na brytfankę i odkładamy w chłodne miejsce na ok. 1 godz. (jeśli przechowujemy w lodówce, należy wyciągnąć 15 min przed pieczeniem). Międzyczasie

Moniki Smakołyki
Ziemniaki pieczone ala frytki z natką pietruszki 117

Znudziły się Wam gotowane ziemniaki czy klasyczne ziemniacznae puree ? Pora na małą odskocznię. Dzisiaj proponujemy bardzo proste w przygotowaniu ziemniaki pieczone z natką pietruszki, które idealnie spiszą się zarówno z mięsem jak i rybą.  Do tego świeże warzywka i mamy przepyszn ą propozycje obiadową. Ziemniaki pieczone ala frytki z natką pietruszki SKŁADNIKI : około

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Saszetki z kurczaka ze szpinakiem 153

Mięso z piersi kurczaka przecinamy wzdłuż tak by powstała kieszonka. 4. Mięso z piersi kurczaka marynujemy w oleju i ulubionych przyprawach. 5. Mięso z piersi faszerujemy szpinakiem. Całość pieczemy ok. 25-30 min w piekarniku. 6. Gotujemy marchewkę i ziemniaki. 6. Saszetki podajemy z ziemniakami i marchewką. Saszetki z kurczaka ze szpinakiem są bogate w: - pełnowartościowe białko, które stanowi budulec

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Pieczona papryka nadziewana ryżem, pieczarkami i parmezanem 129

mojej kuchni pieczona papryka pojawia się zazwyczaj nadziewana mięsem mielonym z różnymi dodatkami. Tym razem czas na wersję wegetariańską ;) Papryka została nadziana mieszanką ugotowanego ryżu i pieczarek. Wszystko przesycone jest delikatnym smakiem parmezanu i wzmocnione małą ilością przypraw

Milion Smaków
PIERŚ ZIOŁOWA POD ANANASEM I SEREM Z KOLOROWYM RYŻEM 185

solą.  Do miseczki wlać sos sojowy, wsypać wszystkie zioła i wymieszać.  Piersi natrzeć powstałą mieszanką i odstawić na 1-2h. Po tym czasie mięso owinąć w folię aluminiową i piec w 200 stopniach ok. 1h.  Pod koniec pieczenia folię odwinąć położyć na każdym kotlecie plaster ananasa, posypać serem żółtym i zapiec, aż ser się roztopi. Wyjąć

Prosto i Smacznie z Anetą
Stek filet mignon z Angusa w tłuczonym pieprzu 101

czołówkę listy czyli mięso z czarnego Angusa - wyraziste a zarazem delikatne o mocno zarysowanym marmurku tłuszczu. Stek przyrządzony jest klasycznie według starego przepisu: obwiązany boczkiem, żeby mięso nie wyschło podczas smażenia i pieczenia, oraz otoczonym grubo tłuczonym pieprzem

Milion Smaków
Schab pieczony ( marynowany obracany ) 153

Schab pieczony di pieczywa jest gwarancją, że wiemy co jemy. Jak wiecie w sklepach jest ogromny wybór wędlin ale takim domowym nic nie dorówna. Ważne jest też to, że zawsze możemy mięsu nadać inny smak komponując różne mieszanki przypraw. Ten jest taki zwykły bez udziwnień, idealny do chleba. Jeżeli wydaje nam się, że mamy go za dużo to możemy

Ewa w kuchni
Paprykowe kotlety mielone 155

surówką, sałatką lub chutneyem. Tak zrobione kotlety nie są suche w środku od bułki tartej. Jeśli sami zmielimy mięso, będziemy mieć danie bez glutenu . ----- Podobne: Pieczarki faszerowane mięsem mielonym Kotlety jaglano-kalafiorowe Pieczeń ze śliwkami na kanapki

Weekendy w domu i ogrodzie
indyk z żurawiną i jabłkami 145

łyżki oleju 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól pieprz Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem i przyprawami. Natrzeć mięso i włożyć do rękawa do pieczenia, wrzucić żurawinę. Wstawić do lodówki na kilka godzin a następnie do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około półtorej godziny. Po tym czasie przeciąć worek, dodać jabłka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania