mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:277/1172)

Pieczeń z jajkiem 159

patelni oraz czosnek posiekany drobno, doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy. formę wykładamy folią aluminiową,  wykładamy połowę mięsa, układamy jajka i przykrywamy drugą połową mięsa. Piekarnik nagrzewamy do 180stC i pieczemy ok 90 minut

Camilla w kuchni
Karkówka pieczona w kiszonej kapuście 195

przyprawą do grilla. Odstawiamy na parę godziny (np. na noc). Kapustę kroimy na mniejsze kawałki. Dno naczynia żaroodpornego wykładamy połową kapusty a na niej układamy plastry mięsa. Karkówkę przykrywamy pozostałą częścią kapusty. Pieczemy w 180°C pod przykryciem przez 1,5 godziny. Po tym czasie wyjmujemy naczynie z piekarnika. Na wierzch potrawy układamy plastry wędzonego boczku i zapiekamy przez kolejne

Qchnia po prostu
Karczek z grilla w sosie chiimichurri 174

smaku Sposób przygotowania: Wszystkie składniki sosu połączyć za pomocą blendera i natrzeć nim pokrojone w plastry mięso. Tak przygotowane odstawić do lodówki na 24 godziny.  Mięso lekko otrzepać z marynaty i piec na grillu lub patelni grillowej po 4-5 minut z każdej strony.  Lubię jak wieprzowina jest lekko przyrumieniona.  Było pysznie, także polecam i życzę Smacznego

Gosia gotuje
Szaszłyki z mięsa mielonego owinięte boczkiem 374

przeciskamy przez praskę. Kajzerkę moczymy w ciepłej wodzie, kiedy zmięknie odciskamy.  2. Wszystkie składniki i przyprawy zagniatamy razem do powstania gładkiej, lepkiej masy.  3. Mięsem oblepiamy patyczki, owijamy plastrami boczku. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut lub grillujemy

Szefowa kuchni
Domowy pasztet. 187

tartą, śmietanę,i roztrzepane jajka. Przyprawiamy jeszcze ewentualnie do smaku solą lub pieprzem. Masę dobrze wyrabiamy.Jeśli będzie zbyt gęsta można dodać szklankę wywaru z gotowanego mięsa. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę i wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 180/190 stopni około 60 minut aż na pasztecie powstanie ładna zarumieniona skórka. Pasztet odstawiamy do przestygnięcia. Jeśli będziecie go mrozić

Sama słodycz i szczypta chili
Zielone knedle z brokułami i szpinakiem w sosie orzechowym 336

smak, a o emocje, które odczuwamy, jedząc potrawy z dzieciństwa. A te często niestety do najlżejszych nie należą. Rozwiązaniem są modyfikacje – z pewnością znacie pieczone placki ziemniaczane, czy pyzy z mięsem drobiowym. Ja proponuję szaloną propozycję na knedle, w których przemycony jest szpinak, brokuły, szczypiorek. Do tego, żeby nie było nudno i tylko zielono, dodałam chrupiące orzechy

Eat me! Fit me!
Kurczak pieczony na butelce piwa 245

Dziś w końcu mięso :) Od dawna kusił mnie kurczak pieczony w ten sposób. W końcu postanowiłam i ja go sobie przygotować. Nie ma przy nim za dużo pracy a efekt jest na prawdę imponujący. Kurczak wychodzi soczysty i dzięki mieszankom przypraw bardzo aromatyczny. Nam starczył na niedzielny obiad, następnego dnia wylądował w naleśnikach z warzywami i jeszcze trochę zostało

My simple kitchen
Pieczona karkówka z rozmarynem 199

Aromatyczna, soczysta i PIECZONA KARKÓWKA Z ROZMARYNEM to podstawowy składnik... Artykuł Pieczona karkówka z rozmarynem pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
EMPANADAS CZYLI PIECZONE PIEROŻKI Z NADZIENIEM Z KURCZAKA 228

Empanadas to nic innego jak pieczone w piekarniku pierożki nadziewane najczęściej mięsem, serem lub jakimiś warzywami.  Potrawa przywędrowała do nas z Ameryki Południowej, gdzie jest bardzo popularna. Do zrobienia pierożków wykorzystuje się ciasto francuskie, kruche, pierogowe lub chlebowe ... dowolność jest tutaj spora.  U mnie dziś empanadas z kruchego ciasta z nadzieniem mięsno-warzywnym.  Zachęcam

Walijskie Pichcenie
Sznycle drobiowe zapiekane z pesto 133

łyżek pesto 1 pomidor kilka plastrów sera żółtego lub mozzarelli sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Mięso lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. 2. Mięso posmarować z obu stron pesto, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, piec w piekarniku przez 20-25 minut w 180 st.C. Po tym czasie na wierzch mięso wyłożyć po 1-2 plasterki i ser, zapiec

Kuchnia domowa Ani
Kurczak pieczony z warzywami i ziemniakami 136

Składniki są na oko ponieważ można je dowolnie konfigurować. Można dorzucić więcej ziemniaków, mniej marchewek i odwrotnie. Ziemniaki najlepiej wziąć małe. Można je również wrzucić do pieczenia ze skórką, jeśli się nadają. Mięso należy umyć i osączyć z wody, ewentualnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Posypać solą, pieprzem, tymiankiem i ewentualnie papryką słodką. Skropić olejem i wymieszać. Ziemniaki obrać i pokroić

Ze smakiem bez glutenu
Pieczone żeberka w aromatycznej marynacie 99

czosnek, rozcieramy w moździerzu. Miód, olej i sos sojowy łączymy, dodajemy papkę z moździerza, składniki dokładnie łączymy. Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki. Mięso marynujemy przez noc w marynacie. Pieczemy w 180°C przez 45 min, co jakiś czas obracając. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Piersi kurze w panierce z mozzarelli 178

umyć i osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Każdą pierś posmarować cienko musztardą. Płaty mięsa obtoczyć w panierce z mozzarelli. Panierkę trzeba przytrzymać ręką, ponieważ spada. Rozłożyć mięso na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 20-25 minut. Podawać z puree ziemniaczanym i sałatą. Polecam

Kuchnia Pokoleń
Pasztet mięsny z żurawiną 189

dwukrotnie mielimy., dodajemy bułki i również mielimy. Na koniec wrzucamy jajka, dodajemy przyprawy, żurawinę i bardzo dokładnie mieszamy, Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Aluminiowe foremki wypełniamy mięsem i wyrównujemy wierzch łyżką. Pasztety pieczemy około 50 minut

Kulinarne przygody Gatity
Boczek pieczony w rękawie 171

Boczek pieczony czy gotowany? Pieczony w kawałku czy rolowany? Za każdym razem idealny, domowy. Tym razem upiekłam w rękawie foliowym. Wyszedł bardzo smaczny. Może

O kuchni z uczuciem