mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:277/1172)

Piersi kaczki z cykorią 110

Smażyłem na suchej patelni, od strony skóry ok. 8 minut, od strony mięsa 1 minutę. Przełożyłem do piekarnika, wcześniej rozgrzanego do 180 stopni C, piekłem 10 minut. Upieczone, obłożone folią aluminiową, przełożyłem na kratkę, aby mięso odpoczęło 10 minut. Tłuszcz wytopiony z kaczki wymieszałem ze zredukowanym sokiem pomarańczowym, podgrzałem, dodałem starty imbir i sos sojowy. Włożyłem oczyszczone przekrojone cykorie, dusiłem

R'n'G Kitchen
ZIOŁOWA PIECZEŃ RZYMSKA. 281

miota się między jej nogami. Bo On już wstał, zbudził się. Radości czas nastał więc! Wszystkim, ale to wszystkim bez wyjątku - WESOŁEGO ALLELUJA! ZIOŁOWA PIECZEŃ RZYMSKA. (musiała, po prostu musiała coś w niej zmienic) 500g mięsa mielonego 6 jajek na twardo 2 jajka surowe bułka tatra (zależy od konsystencji masy) garśc majeranku garśc mięty garść oregano natka pietruszki koperek sól(...)pieprz, Mięso wymieszałam z przyprawami, siekanymi natką i koperkiem, jajkami surowymi, bułką tartą. Doprawiłam do smaku. Średnią keksówkę wysmarowałam obficie masłem. Wylepiłam częścią mięsa, ułożyłam jajka na twardo i pokryłam resztą masy. Wstawiłam do nagrzanego pieca. Piekłam ok. 1h w 170 stopniach, początkowo pod folią. Na ostatnie 10 minut zdjęłam ją, by wierzch się dopiekł. Podałam na obiad, do ziemniaków

W kuchni Karmel-itki
Pęczak pełen smaku. 181

wszystkim ono odpowiada. Ja lubię przepisy, w których te składniki tworzą związek z w wyraźnie dominującą jedną ze stron. Jeśli rybka, to na przykład pieczona, zawinięta w plastry wędzonego boczku. Jeśli mięso, to aromatyzowane anchois. Dzisiaj mam dla Was właśnie taki, subtelnie łączący te składniki przepis. Choć głównym bohaterem wcale nie jest żaden z nich, a kasza pęczak! Uwielbiam

Pichceniomania
Karkówka z jabłkami pieczona w ziołach 138

karkówkę kroimy na plastry o grubości około 1 cm. Każdy plaster lekko doprawiamy pieprzem i solą a następnie smarujemy po obu stronach smalczykiem Smakowita Pajda. Plastry mięsa układamy obok siebie w rękawie do pieczenia. Gdy już wszystkie plastry będą wysmarowane, na całość wysypać zioła, zamknąć rękaw do pieczenia i całość wstawić na 24 godziny do lodówki. Piekarnik nagrzać

Na słodko lub wytrawnie
Kaczka pieczona z jabłkami 127

aczka pieczona w całości z jabłkami to klasyk, który nie może się znudzić. Ładnie przypieczone mięso z chrupiącą skórką i soczystym wnętrzem to coś, za co mogę się dać pokroić. ;) W moim domu taką kaczkę nadziewaną jabłkami i pachnącą majerankiem zwykle piecze się na Święta i specjalne okazje i tak sobie pomyślałem, że na jutro będzie(...)pokrój na ósemki. Część z nich umieść w środku kaczki, a następnie zabezpiecz kaczkę wykałaczkami, aby jabłka nie wypadły. Mięso przełóż do rondla lub żaroodpornego naczynia grzbietem do góry i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C. Piecz przez pół godziny, aż znaczna część tłuszczu się wytopi. Następnie zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz kolejne 2 godziny, podlewając wierzch

Food Square
Papryka faszerowana 227

przestudzić i dodać do mięsa. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na złoto na niewielkiej ilości oleju i dodać do mięsa. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki, dodać do mięsa. Dodać przyprawy wymieszać. Na koniec dodać jajko i ponownie wymieszać. Papryki dokładnie umyć, odciąć górę, wyczyścić z nasion. Masą mięsną napełnić z lekką górką papryki dociskają masę mięsną żeby dokładnie(...)około 2 cm. Czapeczki posmarować oliwą i przykryć papryki. Zapiekać w 170 st około 50 min. 10 min przed końcem wyjąć, położyć plaster mozzarelli i włożyć z powrotem do pieca do roztopienia się sera. Po dodaniu sera do zapiekania nie przykrywać czapeczkami. Jeśli w trakcie zapiekania czapeczki będę się za mocno przypalały to albo zdjąć albo nakryć papierem do pieczenia

Ala piecze i gotuje
pierś z kurczaka pieczona z morelami 141

owocami. Z morelami. Bardzo ciekawy smak. Mi, jako wielbicielce wszelkich nowych i niecodziennych połączeń bardzo zasmakował. Polecam wszystkim, którym znudziło się 'zwykłe' mięso na obiad ;) Zobaczcie też pierś z kurczaka w miodowej glazurze . PIERŚ Z KURCZAKA PIECZONA Z MORELAMI przepis autorski // 1 porcja ~1/2 (podwójnej :)) piersi z kurczaka ~odrobina soli ~5 sztuk moreli Mięso umyć i oczyścić z błonek(...)tłuszczu itp. Lekko osolić. Morele pokroić na ćwiartki. Mięso ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową, na nim ułożyć morele (skórką do góry ). Włożyć całość do piekarnika rozgrzanego do 180*C i piec ok. 35-40 minut. Podawać z kaszą / ryżem, u mnie kasza gryczana niepalona. Smacznego! :) Przepis dodaję do akcji

chili & sugar
Tarta z mięsem mielonym, porem i oliwkami na cieście francuskim 95

opakowania, wyłożyć ciastem dno i boki formy, ponakłuwać. Ser żółty zetrzeć na tarce na dużych oczkach, wyłożyć na spód, następnie wyłożyć nadzienie mięsne, na mięsie równomiernie rozprowadzić mieszankę jajeczną, na wierzch wyłożyć mozarellę. Piec tartę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 45-50 minut. Smacznego Tarta z mięsem mielonym, porem i oliwkami na cieście francuskim Tarta z mięsem

Smaki Armine
Bataty z pieczoną fetą 76

Prosty i szybki przepis na pieczone bataty z... pieczoną fetą :-) Rewelacyjne połączenie słodyczy ziemniaków ze słonym serem. - tylko kilka składników - prosto, szybko i bez mięsa - niezapomniany smak Czas przygotowywania:  do 20 minut Czas pieczenia: do 35 minut temperatura 220 stopni Ilość porcji:   4-6 Składniki: • 1,5 kg batatów z pomarańczowym miąższem • 4-5 łyżek

AniaGotuje.pl
ŻEBERKA W COCA COLI 153

solą, pieprzem, słodką papryka i ziołami prowansalskimi, odstawiamy mięso na min 12 godzin do lodówki, po tym czasie układamy  w naczyniu żaroodpornym, zalewamy colą, pieczemy ok 1,5 godz, przewracając co jakiś czas mięso

Z Majeczką w kuchni
Muffiny mielone 144

już mięso mamy dokładnie wymieszane , to następnie mięso wykładamy do sylikonowej formy na muffiny i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni i pieczemy około 45 minut .  Po upływie naszego czasu wyjmujemy mięso i można podawać jako danie główne , a jeżeli chcemy muffiny wykorzystać jako dodatek do kanapek  to mięsko musi bardzo dobrze ostygnąć i aby się dobrze

Mój Smak
Skrzydełka w słodko-pikantnym sosie Madziarów 128

Madziarów mieszamy z oliwą z oliwek. Zalewamy nim mięso i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie kurczaka układamy w naczyniu i pieczemy w 200*C przez 40 minut. Często przewracamy mięso. Tak zamarynowane mięsko możemy również ugrillować

VioletoweKucharzenie
Indyk z marynacie miodowo-musztardowej 177

marynatę. Miód, musztardę i olej wymieszać, dodać przyprawy. 3. Mięso zamarynować i odstawić na kilka godzin do lodówki. 4. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. 5. Piec bez przykrycia ok. 20-25 minut, tak żeby mięso pozostało miękkie i soczyste.  1 porcja   (140 g) zawiera: 170 kcal; 23,7 g białka;   3,5 g tłuszczów

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania