Pierś z kurczaka zapiekana z wędzonym twarogiem

Pierś z kurczaka zapiekana z wędzonym twarogiem

Pierś z kurczaka zapiekana z wędzonym twarogiem

Przepis na : obiad

Soczysta pierś z kurczaka z pysznym lekko słonawym wnętrzem,  otulona chrupiącym boczkiem :) Tyle w temacie Składniki: 3 piersi z kurczaka 100 g boczku wędzonego surowego w plastrach 100-150 g twarogu wędzonego chilli w płatkach Przygotowanie: Piersi z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i przeciąć wzdłuż, tak by powstała kieszonka. Do powstałej kieszonki włożyć twaróg, całość zawinąć plastrami boczku i posypać chili. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180*C do zarumienienia boczku. W trakcie pieczenia po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Malinowo w kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Malinowo w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

malinowe, boczek, pierś, piersi, kurczak, twaróg, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, soczysta pierś z kurczaka, mięso, kurczak z boczkiem, obiad, kurczak wędzony , pieczony boczek, szybki obiad, obiad na szybko, mięsa pieczone, kurczak pieczony, mięso na obiad

Inne przepisy z Malinowo w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.