mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:268/1172)

Udziec z indyka z warzywami 441

curry, pieprzu czarnego lub ulubionych przypraw do mięs Warzywa obierz, umyj, pokrój cebulę. Ułóż w naczyniu .Ziemniaki możesz ugotować osobno lub piec z w/w warzywami. Dołóż liścia laurowego, posyp zmielonym zielem angielskim. Z pozostałych przypraw zrób mieszankę. Mięso oczyść , umyj i osusz. Natrzyj przygotowaną(...)mieszanką ziół. Poukładaj indyka na warzywach. Polej olejem z awokado. Znosi on wysokie temperatury nie tracąc walorów odżywczych. Naczynie żaroodporne przykryj pokrywką i piecz w 200° termo obieg przez 1,5- 2 godziny, aż do miękkości mięsa. Po tym czasie zdejmij pokrywkę i dopiecz przez około 20 minut. Podawaj mięso polane powstałym wywarem i uduszonymi w nim warzywami . SMACZNEGO . CMOK

Pasje Jolki
Lasagne ze szpinakiem i pieczarkami 689

żadne grudki) następnie powoli dodajemy mleko cały czas mieszając, smażymy na małym ogniu ok 5 minut aż sos pięknie zgęstnieje. W naczyniu przeznaczonym do pieczenia dno smarujemy oliwą, układamy warstwę makaronu, połowę sosu pomidorowego z mięsem, posypujemy odrobiną sera. Następnie układamy warstwę makaronu przekładamy smażonymi pieczarkami i posypujemy odrobiną sera, układamy warstwę makaronu, warstwę szpinaku i posypujemy serem. Wszystko(...)przekładamy makaronem, drugą częścią sosu pomidorowego z mięsem, posypujemy odrobiną sera i wszystko przykrywamy pierzynką z sosu beszamelowego.Czas pieczenia: Pieczemy w 180 C,  przez 1h góra i dół, po ok 40 minutach można zostawić na sam dół aby beszamel nie przypalił się.  Smacznego

Niezły Młynek
Sandacz z kurkami 193

Sandacz to ryba bardzo ceniona ze względu na jej walory smakowe. Ponieważ mięso sandacza jest chude, więc dobrze będzie czuło się w towarzystwie lekko kwaśnego sosu kurkowo-śmietanowego oraz masła. Doskonałym tego uzupełnieniem będą takie przyprawy jak kolendra i gorczyca, a także pieczone ziemniaki z rozmarynem i cytryną . Skoro zaś mamy już kurki i śmietanę, to nie zaszkodzi(...)łyżeczki) 1 łyżka soku z cytryny 6-7 łyżek słodkiej śmietany 3 łyżki masła 2 łyżki oliwy 1 łyżka posiekanego koperku Do podania pieczone ziemniaki z cytryną i rozmarynem Instrukcje Mięso z sandacza kroimy na kilka kawałków i nacieramy połową przypraw – kolendry, gorczycy, białego pieprzu i soli. Odstawiamy na kilka(naście) minut. Kurki dokładnie opłukujemy z zanieczyszczeń. Duże

Kulinarna Pokusa
Indiański kurczak , czyli pieczony w ketchupie 154

mięso , oddzielamy ją ostrożnie , tak, żeby nie porozrywać ( jak na zdjęciu ) . W tak powstałe kieszonki , pakujemy boczek, pokrojony w cienkie plastry , wszędzie , nawet na udach Dodatkowo , nabieramy na rękę marynatę i także upychamy pod skórę, jak najwięcej , gdzie się da , przecierając , już tylko delikatnie ,resztą , wierzch oraz spód kuraka . Odstawiamy na noc do lodówki . Drugiego dnia pieczemy w piekarniku nagrzanym(...)folią aluminiową , położoną luźno . Kurczak, ma różny czas pieczenia , w zależności od wagi , zazwyczaj około 1,5 godziny – plus minus Kiedy, jest , już gotowy , wyjmujemy , dzielimy i pałaszujemy z dowolnymi dodatkami, na gorąco Na zimno ,też jest pyszny ,np. w kanapkach z majonezem ..mniam. Smacznego ! Artykuł Indiański kurczak , czyli pieczony w ketchupie pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Golonka w piwie 178

rzeczy. Golonka w piwie 2015-03-22 20:19:52 Golonka w piwie to jeden z tradycyjnych sposobów przygotowania tego mięsa. Nie jest to danie trudne, choć wymaga nieco czasu. Najlepiej smakuje podane z pieczonymi ziemniakami oraz duszoną kapustą kiszoną. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 niezbyt duże golonki (po 450g) 2 średnie marchewki (300g) 300g korzenia(...)Całość zalewamy 500 ml piwa. Zamykamy naczynie i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Dusimy/pieczemy do miękkości mięsa przez ok. 90 minut, w międzyczasie odwracając mięso kilka razy na drugą stronę. Golonkę podajemy na ciepło z warzywami oraz pieczonymi ziemniakami i/lub duszoną kapustą. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-80 {margin: auto;} #gallery-80 .gallery-item {float: left

Kulinarna Pokusa
Kaszotto pomidorowe z jarmużem 190

kubek kaszy pęczak 200g. pieczarek 250g. mięsa z udek kurczaka (gotowane lub pieczone) 200-220g. cukinii 1 puszka pomidorów krojonych 1 nieduża cebula duża garść jarmużu sól, pieprz, płatki czili, cukier, tymianek świeży. Kaszę wstawić na małym ogniu w proporcji 1 do 1,5  ( kubek kaszy, 1,5 kubka wody) z dodatkiem soli. Gotować pod przykryciem(...)małym ogniu przez 10 - 15 minut, a następnie dodać pomidory. Dodać po odrobinie wszystkich suchych przypraw i gotować już bez przykrycia. Mięso oczyścić z wszystkich nie jadalnych części, rozdrobnić i dodać do kaszy. Pieczarki pokroić na spore kawałki np. ćwiartki, cebulę w pióra i cukinię też w większe kawałki (takie żeby było ją widać i bez obierania). Dodać warzywa

Lubię to gotuję
Rosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny 131

angielskie, liście laurowe, szafran do smaku Przepis na rosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny  Kurczaka wraz ze szpondrem i włoszczyzną pieczemy przez około 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. po czym wkładamy do garnka z wrzącą wodą (woda powinna całkowicie zakrywać mięso i warzywa). Gotujemy na bardzo wolnym ogniu około 3 godziny. Następnie wyjmujemy(...)mięso. Do gotującego się wywaru dodajemy liście kapusty, śliwki, cynamon oraz zioła i sok z limonki i gotujemy jeszcze około 1 godzinę. Przepis na rosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny z wolnowaru Uwaga: do owalnego wolnowaru Crock-Pot o pojemności 5,7 litra mieści się mniej więcej połowa wyżej podanych składników. Kurczaka wraz ze szpondrem i włoszczyzną pieczemy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gulasz z baraniny 214

tyle niedużą, że szkoda było ją piec, lepszym pomysłem było duszenie. Gulasz duszony w dużej ilości pomidorów i białego wina, z dużą ilością ziół i czosnku, wyszedł na prawdę smaczny. U nas dodatkiem była kasza bulgur, którą ostatnio  jemy często. Baranina  to  chyba moje ulubione mięso. Pomysł z dodaniem fety okazał się  świetny(...)kilku minutach , gdy poczujemy zapach czosnku i ziół,  dodać mięso, liście laurowe, marchew, pomidory i wino. Płyn powinien zakrywać mięso ( można uzupełnić bulionem). Doprowadzić do wrzenia, pogotować  na około 3 minuty. Przykryć, przenieść do piekarnika i piec przez około 2 do 2 1/2 godziny, lub gotować na kuchence na bardzo małym ogniu. Po tym czasie mięso powinno być

Stare Gary
Polędwiczka wieprzowa z pieczonymi warzywami 290

formy do pieczenia, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C. Piec przez godzinę, mieszając wszystko parę razy. Pod koniec pieczenia warzyw, rozgrzać na patelni masło klarowane. Obsmażyć polędwiczkę po 2 minuty z każdej strony. Przełożyć mięso do warzyw, obłożyć kawałkami masła i dołożyć pokrojonego w ósemki pomidora i ponownie wstawić do piekarnika. Piec, tym razem już bez przykrycia

https:KKuchniaMniam
„Grzeszne” udka w majonezie i ketchupie, pycha 131

wędzonej papryki 3 płaskie łyżeczki curry sól , chilli do smaku Udka płukamy , osuszamy papierowym ręcznikiem i nacinamy od spodu . Czyli tak jak widać na zdjęciu , po prostu oddzielamy część mięsa od kości i rozchylamy . Nie jest to konieczne , ale ułatwia przenikanie przypraw i jedzenie Z wierzchu nacinamy do kości . W każde udko wcieramy kolejno , cukier , sól, chilli , paprykę wędzoną , curry(...)majonezem wymieszanym z ketchupem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Po 2 łyżki mazidła , na sztukę z każdej strony . Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i umieszczamy w nim nasze grzeszne kawałki kurczaka . Pieczemy około 40 – 60 minut . Czas pieczenia, zależy od wielkości udek i wydajności piekarnika . pieczemy z termoobiegiem . Serwujemy na gorąco , przystrojone czerwoną cebulką , koniecznie z niezdrowymi frytkami . Jak grzeszyć

Ogrodnik w podróży
Przepis na kofty 147

Greckie kofty pojawiły się na naszym talerzu całkiem niedawno. I na pewno będą na nim częstszym gościem. Czym są kofty? W wersji greckiej to grillowany, bądź pieczony w piekarniku szaszłyk z wieprzowego mięsa mielonego. Podaje się go zazwyczaj z dipami. My podajemy go w towarzystwie sosu tzatziki, który nadaje trochę orzeźwienia i świeżości, oraz pity z oliwkami. Bardzo smaczne

Jakugotujesz.pl
Gołąbki z młodej kapusty, pieczone w piekarniku 1580

ołąbki z młodej kapusty, z mięsem i ryżem, apetycznie podrumienione, dzięki pieczeniu w piekarniku. Lubicie? Składniki gołąbków: 1 średnia młoda kapusta 200 g ryżu białego 1 kg mielonej karkówki 4 średnie cebule 4 ząbki czosnku olej (kilka łyżek) sól pieprz mielony 2 czubate łyżeczki majeranku 1/2 płaskiej łyżeczki mielonych liści laurowych 1/4 płaskiej łyżeczki mielonego ziela angielskiego Ponadto: 4 ziarna(...)studzimy. Cebulę kroimy w kostkę, solimy do smaku i podsmażamy na oleju, do zeszklenia. Do zeszklonej cebuli dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i całość podsmażamy jeszcze około 2 minuty. Mięso łączymy z cebulą i ryżem. Dodajemy sól (1,5 płaskiej łyżeczki), pieprz mielony (2 płaskie łyżeczki), majeranek, mielone liście laurowe, mielone ziele angielskie. Całość dokładnie wyrabiamy. Przygotowanie kapusty i zawinięcie

Smak mojego domu
Obiad na niedzielę: Soczysty kurczak marynowany w maślance 258

sposób jak w godzinę upiec aromatycznego, soczystego kurczaka. Przepis jest bardzo prosty, nie trzeba robić jakichś wyszukanych marynat, nacierać kurczę, ani specjalnie się nim przejmować, kiedy jest już w piecu. Trzeba tylko przypilnować, żeby za bardzo spiekł z wierzchu – kiedy za nadto się przyrumieni należy go przykryć folią aluminiową. Najlepsza marynata do kurczaka Kurczak marynowany w maślance to stary(...)kurę posoloną maślanką i odstawić na noc lub na 24 godziny. Nie jest to zwykła marynata: maślanka spełnia tu podwójną rolę. Zawarty w niej kwas zmiękcza mięso, które szybciej dzięki temu się piecze. Po drugie, maślanka, która przenika w głąb kurczaka dodatkowo przyspiesza proces pieczenia, gdyż podgrzewa pieczeń od środka. Daje to ten efekt, że pieczyste jest niesamowicie soczyste, miękkie

Niedzielny kucharz
Pieczone podudzia 155

TRUDNOŚĆ: średnie     -CZAS: 1-30 min       -PORCJE: 4  Pieczone podudzia PODUDZIA 4 podudzia z kurczaka papryka słodka przyprawa do kurczaka przyprawa kucharek sól pieprz DIP 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego DODATKOWO grzanki (lub chleb do usmażenia na patelni lub w tosterze) tłuszcz do smażenia Podudzia(...)osuszyć, posolić, popieprzyć. Posypać przyprawą kucharek, przyprawą do kurczaka oraz słodką czerwoną papryką z jednej strony, po przełożeniu na patelkę także z drugiej. Na chwilę odstawić, aby przyprawy naciągnęły mięso. Na patelni rozgrzać tłuszcz i układać na niej przyprawione podudzia. Smażyć z obu stron aż będą miękkie. Zrobić dip: ketchup dokładnie wymieszać z koncentratem pomidorowym. Upieczone podudzia podawać z gotowym

Gotuję Testuję
RAZOWY CHLEB BEZ PIECZENIA (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 164

szpatułki do formowania i  przekładania chlebków na drugą stronę. Razowy chleb bez pieczenia można podawać jako tradycyjne kanapki posmarowane masłem,smalcem, serkiem, pastą w towarzystwie warzyw albo podczas pieczenia po przełożeniu na drugą stronę ułożyć na nich plasterki sera żółtego, boczku czy kiełbasy i zapiekać pod przykryciem by ser się rozpuścił.  Smacznego! — BTW całości bez dodatków(...)kcal, B 9 g, T 7 g, W 1 g. Makro i tłuszcz należy podbić odpowiednimi dodatkami takimi jak masło, smalec, sery, pasty, ryby, mięso itd. Artykuł RAZOWY CHLEB BEZ PIECZENIA (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF

Proponowane wyszukiwania