mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:263/1172)

Siekane kotleciki z kurczaka i cukinii 345

jajka 5 dkg żółtego sera 2 łyżki majonezu 2 łyżki posiekanego koperku (lub szczypiorku albo pietruszki) 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu olej do smażenia   *** Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę *** *** Cukinię kroimy w drobną kosteczkę, a ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach *** *** W dużej(...)misce umieszczamy mięso z kurczaka, cukinie, ser żółty, jajka, mąkę, majonez, proszek do pieczenia, koperek oraz sól i pieprz *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy porcje ciasta tworząc kotleciki *** *** Smażymy z dwóch strona po około 4 minuty, na mocno rumiany kolor *** *** Usmażone kotleciki odsączmy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu *** *** Podajemy na gorąco (chociaż

Blog z Apetytem
Bitki wieprzowe z szynki 302

Bitki wieprzowe z szynki są mniej znane niż te z karkówki czy tradycyjne wołowe . A szynka wieprzowa to chude, niedrogie i smaczne mięso, które warto wykorzystywać w kuchni nie tylko w postaci pieczeni. Same bitki to jeden z najprostszych pomysłów na szynkę. Aromatyczne mięso w sosie świetnie nadaje się na codzienny obiad. Ja bitki podałam z kluskami śląskimi

Poezja smaku
Indyk z pomarańczami. 167

wyłożyć indyka (zalewę, w której się moczył zachować, bez przypraw), a na mięso drugą pomarańczę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez ok. godzinę, polewając co jakiś czas marynatą. Upieczone mięso wyłożyć na talerz.  Z naczynia przelać do garnka powstały sos, cebulę i pomarańcze, zmiksować. Zagotować i odparować nadmiar płynu

zadanie-gotowanie
Sałatka z awokado i pieczonym kurczakiem 235

ulubione przyprawy: np. papryka słodka, papryka ostra, curry. Sposób przygotowania 1. Rozdrabniamy listki sałaty 2. Awokado i ogórka obieramy i kroimy w kostkę 3. Mięso z piersi kurczaka marynujemy w oleju, ulubionych przyprawach i pieczemy w 200 ⁰ C przez ok. 15-20 min. Czekamy aż mięso ostygnie, kroimy je na plasterki i układamy na sałacie. 4. Całość skrapiamy oliwą

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Gruszki w occie z goździkami 118

nasz obowiązkowy dodatek do wszelkich świątecznych (i nie tylko) mięs i pasztetów. Słodko-kwaśne gruszki o delikatnym aromacie goździków wspaniale komponują się ze smakiem pieczonego schabu, czy boczku, sprawiając jednocześnie, że trochę zbyt tłuste mięso nie jest mdłe. Świetnie sprawdzają się także jako dodatek do pieczonego drobiu (zwłaszcza kaczki). Wypróbujcie koniecznie ten przepis, a już zawsze będziecie przygotowywać

MyCookBook.pl
No to klops! Ale z cukinią w środku :) 163

Znudziły Wam się tradycyjne pieczenie rzymskie z jajkiem w środku? Potrawa ta wymyślona na święta specjalnie pod mojego pana, który nie lubi gotowanych jajec. Oto klops po małym tuningu ;) Do środka mięcha wkładamy młodą cukinię, a do środka cukinii kolorowe warzywa. Efekt wizualny jest powalający :) w smaku zresztą też pyszne, na gorąco na obiad jak i na zimno do pajdy(...)mieszankę warzywną mieszamy z białkiem i nadziewamy nimi cukinię. Do formy wykładamy połowę mięsa, układamy na nim na nim cukinię a później przykrywamy pozostałym mięsem, tak by szczelnie "otulić" cukinię. Na wierzch układamy plasterki boczku. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach C. Zajadamy się mięskiem na gorąco jak i na zimno :)klops z cukinią w środku

Bon Appetit Małgorzaty
Kanapka z wolno pieczonym rwanym indykiem 186

Uwielbiamy pulled pork . Ale nasza dieta ostatnio nie pozwala na takie przyjemności, dlatego postanowiłam upiec w ten sam sposób indyka i to mięso wykorzystać do przygotowania amerykańskiej kanapki w stylu hawajskim. Rwany, długo pieczony indyk, nowalijki, grillowany ananas i amerykański majonezowy sos... Pycha. Samo przygotowanie tego mięsa pojawi się wkrótce w osobnym poście. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Piersi z kurczaka pieczone z ziemniakami i papryką. Szybkie danie 2w1 z piekarnika. 287

powstały dwa płaty. Ziemniaki z papryką wyjmuję z naczynia, przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie rozkładam na całej jej powierzchni. Na dnie naczynia w którym mieszałam ziemniaki z papryką została marynata z oleju i przypraw, przekładam do niej pokrojone mięso(...)dokładnie każdy kawałek w niej obtaczam. Tak przygotowane piersi układam na blaszce pomiędzy ziemniakami i papryką. Całość wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę 40-45 minut w 170 stopniach z termoobiegiem. Kiedy ziemniaki są chrupiace, a mięso zarumienione, ale jeszcze soczyste potrawa jest gotowa. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą 187

Dania z wykorzystaniem mięsa drobiowego są bardzo szybkie w przygotowaniu. Teraz za oknem coraz piękniejsza pogoda więc trzeba korzystać i jak najwięcej czasu spędzać na wolnym

Ala piecze i gotuje
W marcu jak w garncu 145

autentycznej, spektakularnej wiosny. Warto pomieszać w garncu smaki z całego świata, na przykład ze słonecznej Grecji, którą Agata odkrywa dla nas na talerzu. Greckie pulpeciki pieczone z sosem jogurtowym Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 115 g pokruszonego sera feta 1/4 szklanki drobno posiekanej natki pietruszki 1/3 szklanki szczypiorku świeża bazylia lub oregano drobno pokrojone (ilość wg uznania(...)odcisnąć i wrzucić do dużej miski. Dodać mięso, pokruszoną fetę, natkę, szczypiorek (drobniutko posiekane), czosnek, cebulę, doprawić solą i pierzem. Wszystko dokładnie wyrobić ręcznie. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. W rękach uformować małe kuleczki i ułożyć na blaszce. Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni. Piec pulpety ok 35 minut. W trakcie pieczenia pulpety można ze dwa razy przewrócić na drugą

KulinarneImpresje.pl
,,Rolada z kurczaka z pistacjami i żurawiną’’ 234

pieprzem. Dokładnie mieszamy. Kurę dobrze nacieramy przygotowaną marynatą i pieczemy 90 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st. C. Co kilkanaście minut podlewamy mięso powstałym sosem. Zwiniętego kurczaka obwijamy na około szpadatem i papierem do pieczenia a następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika w temp. 200 stopni

Podróż w kulinaria
Roladki z polędwicy z maślanymi kurkami 152

zdjęłam je z patelni, masło związało masę, a dzięki temu łatwiej zwijam całość w zwartą roladę, dokładając jeszcze do środka pół łyżki masła, drugą połówką nacieram mięso z zewnątrz. Szczelnie owijam folią i piekę w piekarniku w 150-160 stopniach przez około 30-40 minut, w zależności od grubości rolady.  Po upieczeniu, zanim podzielę mięso, odkładam je na kilka

Pichceniomania
SAŁATKA OBIADOWA Z KASZĄ BULGUR 200

ziarna, pokroić drobno. Dodać do mięsa. Wymieszać. Wstawić do lodówki na 20 min do zamarynowania. Po tym czasie, grillować na patelni lub wstawić do piekarnika i piec w 200 stopniach ok.30 min. Kiedy mięso będzie już gotowe poczekać aż wystygnie. Wymieszać z kaszą, dodać świeże warzywa pokrojone w kostkę.Polać sokiem z limonki. Doprawić do smaku solą i pieprzem

pieprzny smaczek
Indyk z owocami w galarecie 181

sól, pieprz, słodka papryka – oliwa z oliwek   Pierś z indyka natrzeć oliwą, solą, pieprzem i papryką. Zawinąć w folię aluminiową, włożyć do brytfanny i piec w piekarniku około 30 minut – mięso musi być soczyste. Żeby sprawdzić można nakłuć i sprawdzić soki – powinny być czyste. Zostawić do ostygnięcia. Pokroić na plastry grubości(...)indyka – zaczynamy od wypełnienia przestrzeni między kawałkami mięsa; im żelatyna gęstsza, tym łatwiej będzie nam nią pokryć dekoracje (nie będzie spływać; płynna żelatyna zburzy nam konstrukcję, nie mówiąc nawet o tym, że majonez będzie pływał w żelatynie). Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Podobne przepisy Roladki z wędzonego łososia Jesienny pieczony udziec indyka Sos tatarski prawdziwy Crostini z pate

Pociąg Do Kuchni
SCHAB ZE ŚLIWKĄ 199

Schab  czy pieczony , czy faszerowany, ten po warszawsku kojarzy się nam ze Świętami. Idealna wędlina do podania w ten szczególny dzień.  Ja często robię schab również jako zamiennik tradycyjnej "kupnej" wędliny.  SKŁADNIKI:  700 g schabu surowego bez kości 100 g śliwek suszonych Przyprawy: Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej(...)otwór. A następnie faszeruje śliwkami suszonymi. Mięso dokładnie doprawiam i nacieram solą i pieprzem, czerwoną słodką i ostrą papryką oraz suszonym czosnkiem. Mięso  bardzo ciasno zawijam w folię aluminiową, formując gruby, równy wałek. Piekę w piekarniku ok 90 min w 180 stopniach.pozostawiam do całkowitego przestygnięcia

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania