mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:265/1172)

Cytrynowy kurczak z rozmarynem 157

blogu pojawia się niezwykle aromatyczny cytrynowy kurczak z rozmarynem. Kilka prostych składników, niezwykle łatwe przygotowanie, a  radość z jedzenia przeogromna. Kurczaka podałam z pieczonymi ziemniakami w rozmarynie . Wyszedł pyszny rozmarynowy duet. Cytrynowy kurczak z rozmarynem Czas przygotowania: 70 minut + czas marynowania Składniki:   6  udek z kurczaka 100 ml oliwy z oliwek 1 cytryna(...)marynacie dokładnie obtaczamy udka, przykrywamy pojemnik i chowamy do lodówki na co najmniej 3 godziny.  Piekarnik nagrzewamy   do 180 stopni. Mięso wraz z marynatą przekładamy do żaroodpornego naczynia, okładamy świeżym rozmarynem  i pieczemy około 60 minut, najpierw pod przykryciem, a przez ostanie 20 minut bez, aby mięso się ładnie przyrumieniło

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto do pizzy I 275

niepełną, płaską łyżką przyprawy Gyros i polać 1 łyżką oleju. Zamieszać, przykryć folią i wstawić na co najmniej godzinę do lodówki. Po tym czasie podsmażyć na wolnym ogniu, aż mięso lekko się zarumieni. Paprykę umyć, wydrążyć i również pokroić w drobną kostkę. Odstawić. Pieczarki umyć i pokroić w talarki. Rozgrzać patelnię i przesmażyć je na maśle, dodając pod koniec smażenia(...)się kleiło, najlepiej maczać dłonie w ciepłej w wodzie - a następnie formować spód pizzy. Wyłożyć połowę porcji sosu pomidorowego (fot.3) , połowę pieczarek, połowę papryki i połowę mięsa z kurczaka. Posypać żółtym serem (fot.4) . Piec około 15 - 20 minut w temperaturze 260ºC. Podawać gorącą

Świat Ciasta
„Rozjechany ” kurczak na warzywach 150

pleckach . Wkładamy delikatnie między mięso a skórę palce i robimy nimi kieszonki na masło – w przypadku kupnego kurczaka jest to banalnie proste . Wiejski , stawia już większy opór , ale jest smaczniejszy W kieszonki upychamy masło w ilościach hurtowych , gdzie się da . Całą tuszkę solimy , pieprzymy , doprawiamy połową czosnku ( jedna łyżeczka ) . Na foremkę do pieczenia o dość grubych brzegach wysypujemy baby

Ogrodnik w podróży
Karkówka w ostrej marynacie na grill 214

rozpoczęty. Na dobry początek robiłam karkówkę, chyba jedno z najbardziej tradycyjnych grillowych dań. Wyszło pyszne, wyraziste mięso. Oczywiście warto kupić wieprzowinę dobrej jakości, np QAFP. ale dzięki długiemu marynowaniu w ostrej marynacie, każda będzie smaczna. Podawać z sałatą i np. pieczonymi warzywami. Polecam! składniki 5-6 szt ok 1 kg karkówki  marynata pęczek pietruszki 3-4 ząbki czosnku(...)Ułożyć mięso na aluminiowej tacce lub bezpośrednio na ruszcie i grillować po ok 7 - 10 minut z każdej strony,  co jakiś czas obracając, aż mięso będzie miękkie i rumiane.   Smacznego! Uwaga: Długość pieczenia zależy od grubości plastrów karkówki

Stare Gary
Forszmak 14886

smaku ten lubelski, a przecież o to chodziło. Zróbcie go koniecznie. Składniki: 1,5 l bulionu drobiowego 800 g różnych rodzajów ugotowanych, upieczonych lub uwędzonych mięs (ja użyłam wędzonych szynek, baleronu, pieczonej gęsi) 4 ogórki kiszone 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 plaster cytryny 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka majeranku 2 liście(...)laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1/3 kubka zimnej wody 3 łyżki mąki pszennej sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 5 porcji) Mięsa kroimy w kawałki mniej więcej tej samej wielkości, obsmażamy. Dodajemy do nich pokrojone w kostkę paprykę i cebulę, chwilę smażymy. Całość zalewamy bulionem. Następnie wrzucamy ogórki pokrojone w paski, liście laurowe, ziele, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Wszystko gotujemy

Kardamonovy
Rolada z indyka z papryką i marchewką 252

Mięso porozcinać żeby powstał płat mięsa , lekko rozbić . Połową marynaty posmarować mięso , ułożyć paski papryk , marchewki , pokrojoną w plasterki mozzarelle i zieloną pietruszkę . Zwinąć roladę i obwiązać sznurkiem . Posmarować roladę resztą marynaty i rozsmarować na górze musztardę . Roladę odłożyć na 1 godzinę do lodówki . Włożyć do rękawa do pieczenia i szczelnie związać . Ułożyć roladę w naczyniu żaroodpornym i włożyć

Ala piecze i gotuje
Grillowana hawajska kanapka z rwanym indykiem 159

pozwala na takie przyjemności jak pieczona w ten sposób karkówka czy łopatka. Dlatego postanowiłam upiec w ten sam sposób indyka i to mięso wykorzystać do przygotowania amerykańskiej kanapki w stylu hawajskim. Rwany, długo pieczony indyk, grillowany ananas, jarmuż i majonezowy sos... Pycha. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Schab w mleku 150

prostej przyczyny , jest za słona, za tłusta . Dlatego wyspecjalizowałam się w pieczeniu mięs . Taki upieczony kawa ł ek mięsa jest bardzo praktyczny . Można ukroić grubszy kawałek i podać jako obiad  np. ziemniakami i surówką . Można k ł aść na kanapki . Co najważniejsze wiem co zjadam. Niestety schab pieczony jest najczęściej suchy . Dlatego ja dusze go w mleku . Wychodzi(...)schab swobodnie mieścił się)  wlać mleko i wodę dodać pozostałe przyprawy , zagotować . Do gorącego mleka wlozyć schab i zmniejszyć gaz do minimum. Od czasu do czasu przekręcać mięso. Ok, 40 minut wystarczy

Eli Gotowanie
Rolada z mięsa mielonego w cieście francuskim 237

polewamy zimną wodą aby liście zachowały soczysty, zielony kolor. Zwijamy liście kapusty w rulon kroimy w cieniutkie paseczki. Ciasto francuskie rozkładamy na papierze do pieczenia. Boki ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Na ciasto rozkładamy przyprawione mięso i posiekaną kapustę, zwijamy roladę. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem lub pestkami dyni, przekładamy razem z papierem do podłużnej formy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku

kgwjanczewo
Pyzy 285

Pyzy...pyszne ..polane zeszklona cebulką.. 1,5 kg ziemniaków mąka ziemniaczana mąka pszenna 1 jajko sól, pieprz Nadzienie: około 40 dag mięsa z kurczaka lub wieprzowe (gotowanego, pieczonego] 1 cebula sól pieprz Ziemniaki obrać i ugotować. Następnie przepuścić je przez praskę do ziemniaków.U łożyć równo w misce, wyciągnąć 1/4. W powstałe miejsce wsypać mąką pszenną i ziemniaczaną(...)lekką przewagą mąki ziemniaczanej). Wyciągnięte ziemniaki dodać z powrotem . Dodać jajko, doprawić solą i pieprzem. Wyrobić gładkie ciasto. Mięso zmielić razem z podsmażoną cebulą Wymieszać , doprawić do smaku. Z ciasta formować kulki, rozpłaszczyć, a na środku nakładać trochę farszu.  Pyzy wrzucać do wrzącej, osolonej wody.Gotować do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać polane zeszkloną cebulką

Moje domowe kucharzenie
Mięso pod ziołową kruszonką 142

aromatyczne mięso przykryte kruszonką z zieleniną i zapieczone w piekarniku. Do tego dania nadaje się zarówno filet z kurczaka, indyka lub schab. W towarzystwie pieczonych ziemniaków smakuje świetnie :) Składniki : - 6 plastrów mięsa ( użyłem 2 filety z kurczaka ) - 3 kromki chleba, - 3 łyżki posiekanego koperku, - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, - 1 łyżeczka czosnku granulowanego, - 3 łyżki oleju, - musztarda sarepska, - sól

Przepisy Mikołaja
Sałatka z pieczonymi warzywami, brukselką i jarmużem 183

sałatkę z pieczonych warzyw korzennych. Ziemniaki jemy przez cały rok, na święta musi być inaczej. Jest tyle jedzenia, że lekka sałatka to idealne przystawka do mięsa, drobiu czy zimnej garmażerki. Sałatka z pieczonymi warzywami Składniki: na 4 porcje 1 mały kalafior 2 korzenie pasternaku 2 marchewki 150 g jarmużu, pokrojonego w paski 300 g brukselki sól, chili

codojedzenia
Schab pieczony w sosie grzybowo – koperkowym 194

Pomysł na obiad ze schabu. Schab pieczony w całości z kilkoma składnikami. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron na złoty kolor. Zdjąć obsmażone mięso z patelni i położyć do żaroodpornego naczynia. Na tą samą patelnię na której smażyło się mięso wrzucić pieczarki. jeśli są małe to przekroić tylko na pół

Kuchnia Pokoleń
Dorada pieczona w soli 167

pieczenia w soli można użyć różnych gatunków ryb i ulubionych ziół - za każdym razem ryba może smakować trochę inaczej, Jedno jest pewne - ryba pieczona w soli jest zawsze idealnie upieczona, a jej mięso jest niezwykle soczyste. Naprawdę nie potrzeba do niej wielu dodatków - możemy ją zjeść z ulubionymi warzywami (u nas grillowana cukinia, papryka i pomidorki) lub po prostu(...)resztą soli (głowy i ogony możemy zostawić odkryte). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (z termoobiegiem) i pieczemy przez pół godziny. Po wyjęciu z piekarnika przy pomocy noża delikatnie obstukujemy sól przy krawędziach naczynia i usuwamy skorupę solną.  Oddzielamy mięso od skóry i kręgosłupa i podajemy z ulubionymi dodatkami.  Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Diabelskie żeberka inaczej 250

podlewamy częścią marynaty. Szczelnie przykrywamy naczynie (pokrywką lub folią aluminiową) i umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (termoobieg). Żeberka pieczemy przez ok. 75 minut – powinny stać się miękkie i odchodzić już od kości. Następnie usuwamy przykrycie z naczynia, mięso oblewamy jeszcze dodatkową marynatą i dopiekamy bez przykrycia przez 10-15 minut, w połowie tego czasu odwracając mięso na drugą(...)left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-198 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-198 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki - mięso i marynata Marynowanie żeberek Zamarynowane żeberka układamy w brytfannie... ...i pieczemy do miękkości Składniki - sałatka Składniki - żółty ryż Diabelskie żeberka inaczej Post Diabelskie żeberka inaczej pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania