mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:258/1172)

KRUPNIK 139

zupełności wystarczą. Oczywiście jak najbardziej można dodać skrzydełka kurczaka, żołądki czy żeberka. Zupa staje się wtedy bardziej treściwa. Ja postanowiłam tym razem przygotować ją bez mięsa, wykorzystałam natomiast galaretkę z pieczeni. Powiem,że smakowała wyśmienicie. Idealnie rozgrzewa i syci.Polecam!   Składniki: 2 litry wody 1 marchew 1 pietruszka kawałek pora 3-4 ziemniaki pół małego selera pół lub jedna

potrawyregionalne
schab ze śliwką i majerankiem 128

środek i kilka razy obrócić aby zrobić tunel na śliwki. Wkładać śliwki do środka i popychać trzonkiem łyżki drewnianej. Majeranek wymieszać z solą, pieprzem i olejem, natrzeć mięso. Umieścić w rękawie do pieczenia i wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia wstawić do piekarnika i piec w 200*C około godziny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
karczek po włosku 131

Zamarynowane mięso wrzucić na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć szybko z dwóch stron, przykryć rondel pokrywką i dusić około 45 minut, podlewając lenią wodą, jeśli trzeba. 2. Mięso umieścić w rękawie do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około godziny. 3. Upiec na grillu lub patelni grillowej. W przygotowaniu tego dania pomagała mi Emilka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
filet pod paprykową pierzynką 162

sól morska pieprz świeżo mielony słodka papryka Mięso opłukać i przeciąć na dwa płaty. Natrzeć solą, pieprzem, słodką papryką i rozdrobnionym czosnkiem. Papryki pokroić w drobną kosteczkę. Mięso umieścić w blaszce do pieczenia, przykryć kosteczkami papryki, lekko docisnąć. Posypać mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 20 minut. Podawać z ziemniakami lub kaszą i surówką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
,,Boczek faszerowany boczkiem wędzon” 103

małą kostkę i podsmażamy z pieczarkami. 2. boczek rozkrawamy na prostokąt, smarujemy farszem, zwijamy i obwiązujemy nicią. Posypujemy solą, pieprzem, chilli, przyprawą czosnkową i do mięsa. 3. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy 2,5 godziny w temp 200st., boczek kroimy w plastry. Można podać z sosem czosnkowym. Smakuje równie dobrze na zimno i na gorąco! Rewelacja

Podróż w kulinaria
Domowy Kebab (Kebab z Kurczaka) 9927

Kebab to potrawa kuchni orientalnej o wielu odmianach. W Polsce najbardziej popularną formą jest "döner kebap (z tur.)" rozpowszechniony w Turcji jako danie składającej się z pieczonych na pionowym rożnie skrawków mięsa baraniego podawanych wraz z surówkami i owczym serem. Potrawa ta obecnie przekształcona została w danie typu fast food, jakie znamy chociażby z Polskich ulic. W jego skład

Słodka Strona
Karkówka w ketchupie 182

stole, domownicy bardzo lubią ten rodzaj mięsa. Tym razem dla urozmaicenia zrobiłam ją w ketchupie, po pustych talerzach wnioskuję, że wszystkim smakowało. Karkówka jest na tyle wdzięcznym mięsem, że przygotowanie jej do pieczenia nie zajmuje dużo czasu, a gdy się piecze mamy czas na zrobienie np. surówki.  Polecam również: Karkówkę z pieczarkami i cebulą  lub Karkówkę w sosie

Kuchcik gotuje
Ziemniaki Hasselback- i cóż że ze Szwecji? 188

Pieczone ziemniaki. Niech podniesie rękę ten, kto ich nie lubi. Ja jako maniak ziemniaczany robię je w każdej możliwej postaci, a ziemniaki Hasselback – gdy chcę podać niecodzienny, dekoracyjny obiad albo kiedy dopada mnie jesienna chandra. Nie jest prawdą – powielana od lat na wielu blogach, łącznie z tymi najbardziej znanymi i poczytnymi–informacja o tym, że danie to powstało(...)pieczenia możemy je ponownie posmarować rozpuszczonym masłem. Pieczemy do miękkości i zrumienienia. W zimie i na jesieni, kiedy w polskich sklepach dominują mączne odmiany ziemniaków, bardzo lubię hasselbacki podane tylko z gęstym jogurtem lub naturalnym twarogiem. Równie pyszne są z kwaśną śmietaną, zimnym wędzonym łososiem i świeżo usiekanym koprem. Jako dodatek do obiadu piekę je najczęściej razem z mięsem, oszczędzając

Karo in the Kitchen
Pieczony kurczak po portugalsku? 171

ziemniaki. Kawałki papryki układamy na ziemniakach i kurczaku. Nie mogą leżeć na blasze, bo się spalą. Wstawiamy ponownie do piekarnika. Podkręcamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze kwadrans lub dłużej - mięso powinno rozpadać się przy byle dotknięciu widelcem. Po wyjęciu z piekarnika polewamy całość (jeszcze na blasze) sokiem wyciskanym z pomarańczy. Podajemy np. z pomidorami. ----------- Podobne: I jeszcze zdjęcia

Weekendy w domu i ogrodzie
Karkówka pod warzywną pierzynką 161

Pieczarki kroimy w plasterki, odparowujemy z nadmiaru wody na patelni. Wykładamy na mięso. Marchew obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Posypujemy potrawę. Na każdym kawałku mięsa kładziemy po plastrze sera. Pieczemy w piekarniku nagrzanych do 180 stopni

Pobite gary Barbary
Kurczak z rożna 152

smaku do obiadu. Łyżkę cukru rozpuszczamy w połowie szklanki wody.  Kurczaka nadziewamy na rożen, ściśle związując nogi i dbając o przyleganie do całości skrzydełek. Smarujemy mięso wodą z cukrem. Kurczaka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 - 190 stopni; czas zależy od wagi: na 1 kilogram 60/70 minut. Pozwalamy mu chwilę odpocząć, by pozostał soczysty i porcjujemy. Voila! Smacznego

Życie zamknięte w smaku
Pieczony boczek 136

kminku i rozmarynu łyżka oleju ryżowego PRZYGOTOWANIE: Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Plastry boczku wysmarować marynatą 2 łyżki domowej przyprawy barcecue, kminek, rozmaryn i olej. Natrzeć mięso. Ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piec po 10 minut z każdej strony. Pomidory pokroić w plasterki.  Gotowanie bobu krok po kroku: Zanim przystąpimy do gotowania, bób należy

ClauditteMissCooking
Kurczę na patyku, czyli szaszłyki z kurczakiem, ananasem i papryką 271

dużą kostkę. Paprykę umyj i pokrój na kawałki. Cebulę obierz, przekrój na ćwiartki i pooddzielaj poszczególne warstwy. Na patyczki do szaszłyków nabijaj kolejno paprykę, mięso, cebulę i ananasa. Szaszłyki piecz na grillu przez 20-30 minut na rozgrzanym grillu, obracając je do czasu, do czasu. Możesz je również przygotować w piekarniku. W tym celu nagrzej

Food Square
Miso ramen - królowa zup 188

wodzie z curry, solą i olejem, odcedzić, zagotować wodę w czajniku, makaron przelać wrzątkiem, osączyć. , 4. DODATKI ( w zależności od indywidualnych potrzeb, możliwości, smaku i upodobań ;) - mięso kurczaka z wywaru lub pieczona wieprzowina pokrojona w cienkie paski lub filet kurczaka, marynowany w curry, pokrojony w kostkę i podsmażony, albo pieczony w panierce i pokrojony w plastry lub cieniutkie

Kuchnia Prezydentowej
Sos jogurtowy do grillowanego mięsa 151

Jogurtowy sos z ogórkiem, czosnkiem i koperkiem, to doskonały dodatek do pieczonego na grillu, oraz smażonego mięsa. Podałam go do SZASZŁYKÓW Z PIERSI INDYCZEJ W CURRY . Domownikom smakował również z ugotowanymi młodymi ziemniakami, natomiast ja troszkę poeksperymentowałam i polałam nim roladki z grillowanego bakłażana. Też pasował :) Składniki: 1 średni ogórek sałatkowy sól 400 g gęstego jogurtu naturalnego ząbek czosnku

Kuchenne zapiski Edyty

Proponowane wyszukiwania