mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:252/1172)

Kotlety ze schabu 264

schabowego mogę Wam polecić więcej smakowitych przepisów na wykorzystanie schabu wieprzowego: – Stripsy ze schabu – Szaszłyki ze schabu – Schab w sosie ziołowym. Sztuka mięsa. – Schab ze śliwką – Schab pieczony z grzybami. Schab faszerowany. – Schab pieczony z boczkiem. Schab szpikowany boczkiem. – Schab faszerowany, z ryżem i groszkiem – Schab faszerowany podgrzybkami – Schab

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Karkówka w marynacie 137

każdy plaster mięsa odstawiamy do lodówki na noc/na kilka godzin czy ile mamy czasu. Na dno naczynia żaroodpornego kładziemy pokrojoną  w piórka cebulę, układamy na nią mięso i dokładnie polewamy marynatą. Pieczemy 30-40 minut w 200 stopniach.  Karkówkę pokroiłam w plastry i podałam na sałatce. Mmm Pycha! Mój Facebook

Na moim talerzu
Udka kurczaka z pigwą 116

starte jarzyny, pokrojone ziemniaki, mieszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Udka z kurczaka nakłuwamy, mieszamy z marynatą, odstawiamy na noc w chłodne miejsce. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, mięso oprószamy sezamem, przykrywamy i pieczemy 30 min w 180°C . Następnie przez 20 min bez przykrycia w termoobiegu

R'n'G Kitchen
Udka kurczaka pieczone w sosie pomidorowo-paprykowym 409

obtoczyć w mące obsmażyć udka na rozgrzanym tłuszczu, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego  na tej samej patelni zeszklić obraną, posiekaną cebulę. Przełożyć na podsmażone udka. Zalać mięso sosem paprykowo-pomidorowym piec w nagrzanym piekarniku do 200`C około 35-40 minut podałam z młodymi ziemniaczkami i żółtą fasolką szparagową

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Udka z kurczaka z tymiankiem i cytryną 92

mniejsze kawałki cytrynę (można z niej wcześniej wycisnąć sok do marynaty) i gałązki tymianku. Marynatą zalewamy kawałki kurczaka i odstawiamy przynajmniej na godzinę. Mięso razem z marynatą wrzucamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i pieczemy w 180 stopniach około 45 minut (w połowie pieczenia można kurczaka obrócić). Po tym czasie pieczemy już bez przykrycia, do zrumienienia i do momentu aż mięso

Kardamonovy
Maślana młoda kapustka 116

prostotę. Prostota tej potrawy ma jeszcze inną ogromną zaletę – można ją sobie przygotować np. w czasie biwaku. Wystarczy tylko kociołek lub kucheneczka turystyczna. Jako dodatek do mięs, dań z grilla, czy pieczonych ziemniaczków jest wprost idealna. A z jajkiem sadzonym… mmm to już niebo w gębie. Bierzcie przepis i gotujcie Składniki: Główka młodej 50 g masła 1-2 łyżeczki

Kate's Kitchen
KLASYCZNE KOTLETY DROBIOWE Z ANANASEM I SEREM 139

bułce, rozbełtanym jajku i jeszcze raz w bułce.  Każdy kotlet smażymy z obu stron na złocisty kolor. PO usmażeniu układamy po 1 plastrze ananasa na mięso i przykrywamy go serem. Pieczemy ok 10-15 minut

Kuchnia w oparach
Hawajska wieprzowina Kalua i polskie podpłomyki 191

Najpierw o wieprzowinie. Kalua to tradycyjna metoda przygotowania mięsa na Hawajach, polegająca na pieczeniu w specjalnych, podziemnych piecach zwanych imu. Przygotowane w ten sposób kawałki wieprzowiny lub indyka zyskują charakterystyczną wędzoną nutę dzięki użyciu drewna sandałowego. Moja wieprzowina przygotowana jest w piekarniku z użyciem płynnego dymu. Płynny dym do nabycia w Kuchniach Świata lub szukajcie w internecie. Wieprzowina jest delikatna

Moje Małe Czarowanie
Schab paprykowy na cebuli 1569

kroimy w grube plastry, solimy i przyprawiamy. Pozostałe składniki przygotowujemy, tak jak widać na fotkach...obieramy, kroimy. Smalcem natłuszczamy naczynie żaroodporne i układamy cebulę. Następnie układamy pokrojone mięso przekładając papryką i czosnkiem. Pieczemy 60 minut w 200 st.C Smacznego

chleba naszego
Pomysł na… zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym 131

puszki). Doprawiłam kolendrą mieloną, ziołowym pieprzem i majerankiem. Ziemniaki wymieszałam z połową startego sera i gałką muszkatołową. Ziemniakami wyłożyłam spod i boki formy. Wyłożyłam na to mięso i posypałam pozostałą częścią sera. Piekłam w 180 st. C przez 45 minut. Nie podam wartości odżywczych, bo proporcje mocno na oko. Można przyjąć, że połowa takiej zapiekanki to solidna porcja obiadowa

Kucharzyca
Dip azjatycki 113

zupy tajskiej ale nie tylko. Znakomicie się nadaje do zanurzania w nim surowych warzyw, również można polać gotowane warzywa. Może służyć do marynowania mięsa kurczaka, wołowiny ,wieprzowiny. Mięso marynować w sosie przed pieczeniem lub grillowaniem od 30 minut -2 h. Składniki 70 ml sosu sojowego bezglutenowego 30 ml przegotowanej chłodnej wody … Czytaj dalej Dip azjatycki

gotuj ze mną
Terrina drobiowa 174

pieczarkami, drugą część z podsmażoną papryką i papryką słodką, trzecią część z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i kurkumą. 7. W foremce keksowej układamy warstwowo trzy części mięsa z dodatkami. 8. Terrinę pieczemy w kąpieli wodnej w 180 stopniach C ok. 1 h 15 min. Terrina drobiowa jest bogata w: - pełnowartościowe białko (pochodzące z piersi kurczaka), które pełni funkcję budulcową. Wartość

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Kryzysowa wigilia - tradycyjna. 148

utrudniać sobie życia. Bywa i tak, że pewne tradycje były aktualne kiedyś, a nie są już aktualne dziś. Tak jak ta, o której opowiadała anegdota z przycinaniem mięsa po dwóch stronach, przed pieczeniem. Czasem tradycje się ścierają. Co do tego, że wigilijna wieczerza jest tradycją, jesteśmy zgodni. Potwierdza to nawet Tłoczyński, bohater filmu Miś , autor słynnego monologu. Natomiast przyczyny owej(...)moczymy kilka godzin. Pietruszkę, seler i grzyby gotujemy w wodzie. Kiedy się ugotują, warzywa wyciągamy. Dodajemy wypłukany groch i gotujemy aż zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Carpaccio z pieczonego buraka z sosem jałbkowym Niby jakieś carpaccio, ale składniki tradycyjne. Według wierzeń jabłka i buraki gwarantowały zdrowie. W nowym roku chyba chcemy być zdrowi, co nie? Składniki: - buraki - jabłka

Kryzysowa Książka Kucharska
UDZIEC Z INDYKA FASZEROWANY ŻOŁĄDKAMI 185

Można również usunąć skórę. Rozkrajam wzdłuż ale uważam żeby nie przekroić mięsa. Mięso nacueram przyprawami. Na środek kładę Żołądki,posypuję pieprzem i solą do smaku. Zawijam. Wkładam mięso. Do siatki do wędlin. Piekę w piekarniku pod przykryciem najlepiej w naczyniu żaroodpornym ok 1.5 godziny w 180 stopniach. Podaję odrazu albo zdejmuję siatkę, pozostawiam do wystygniecia, wkładam do lodówki na monimum

Gotowanie Patki
Paszteciki z mięsem - idealne 788

rozwałkowaniu ciasta). Cebulę poddusić na maśle. Grzyby lub pieczarki poddusić na oleju. Przepuścić przez maszynkę cebulę, mięso i grzyby. Dodać sól, pieprz, śmietanę (kilka łyżek aby mięso nie rozpadało się podczas pieczenia). Ciasto podzielić na 4 części, tak samo i farsz. Z jednej części ciasta zrobić wałek, lekko rozwałkować i ułożyć pasek farszu. Zawinąć rulon i kroić na paszteciki. Białko

Cukiernia Pychotki

Proponowane wyszukiwania