mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:254/1172)

Szaszłyki wieprzowe w marynacie musztardowej z papryką i cebulą. 169

lodówki najlepiej na całą noc. Cebulę kroimy na ćwiartki i rozdzielamy warstwy. Paprykę kroimy w kostkę 3x3 cm. Nabijamy na patyczki do szaszłyków: mięso, papryka czerwona, cebula, mięso, papryka żółta, cebula itd. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez godzinkę. Smacznego

Magia jedzenia.
Schabowe z marynaty mleczno-cebulowej 294

jajkach a następnie w przełożyłam do bułki tartej. Obtoczyłam je z obu stron. Nie przyklepuję, nie dociskam kotletów do bułki, bo to może spowodować, że podczas pieczenia panierka odklei się od mięsa. Na patelni rozgrzałam smalec. Na gorący, od razu wkładałam kotlety. Smażyłam na dosyć dużym ogniu przez chwilę, zmniejszyłam gaz i już na średnim ogniu dosmażyłam aż skórka nabrała

Kuchnia u Krysi
Zapiekanka z dyni 114

sosem. Doprawić solą i pieprzem. Dynię obrać i pokroić w kostkę. Gotować we wrzącej osolonej wodzie przez dwie minuty. Przełożyć dynię do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego, przykryć mięsem i zasypać startym serem. Piec 30 minut w temperaturze 170 stopni

Karola gotuje
Kurczak pieczony w aromatycznej marynacie 123

false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę: Oliwę, sos, przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną paprykę, chili, cukier, sól i pieprz, dokładnie łączymy. Mięso mieszamy z marynatą i pieczemy 45-50 min w 180°C. Co jakiś czas polewamy marynatą, a 10 min przed końcem pieczenia, włączamy termoobieg. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Polędwica wieprzowa z kaparami 265

się zarumieni, zalewamy ją octem winnym i dodajemy dużą ilość kaparów. Dusimy do momentu, aż ocet trochę odparuje, a cebula stanie się miękka. Przekładamy ją na mięso, polewamy octem, który pozostał. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podajemy z ziemniakami i batatami pokrojonymi w słupki ugotowanymi na parze z dodatkiem mięty i rozmarynu

MarcinChef
Karkówka pieczona z pieczarkami i papryką 266

pół plastry, paprykę pokrojoną w paski oraz pieczarki w plasterki układać warstwami na mięsie. Z wody, koncentratu oraz maggi i ketchupu zrobić zalewę i nią zalać przygotowane mięso. Naczynie przykryć pokrywą i piec 1,5g w 170stopniach. Podawać z ulubionymi dodatkami

W garach u Gosi
Ciapkapusta - proste danie kuchni śląskiej. 134

ziemniaki były powszechnie dostępnymi i tanimi produktami. A sama potrawa szybka i łatwa w przygotowaniu, co było bardzo istotne. Bardziej wypasione wersje to te z pieczonymi żeberkami  lub innym kawałkiem mięsa. Nie można nie wspomnieć, że od czterech lat w gminie Kochanowice odbywa się festyn pn. Święto Ciapkapusty. Jest to okazja aby skosztować tej potrawy w wersji podstawowej

Dieta moja pasja
Pieczona jagnięcina z bakłażanem 159

PIECZONA JAGNIĘCINA Z BAKŁAŻANEM to pyszny pomysł na mięsny obiad. Koniecznie... Artykuł Pieczona jagnięcina z bakłażanem pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Cukinia i pomidory faszerowane mięsem mielonym 169

pomidora odciąć kapelusz i delikatnie wydrążyć środek. Miąższ z pomidora dodać do mięsa mielonego. Cukinię przekroić wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki wydrążyć środek. Usmażone mięso przełożyć do wydrążonych warzyw. Piec około 30 minut w 180ºC. Pod koniec pieczenia całość posypać startym serem

Ugotować
Pasztet z Sarny 123

trzy ząbki czosnku drobno posiekana natkę ale nie cala Konsystencja musi być delikatniutka mieszamy wszystko do smaku dodajemy jeszcze sol pieprz przyprawę nie żałujcie ponieważ mięso jest słodkie podczas procesu pieczenia traci wiele przypraw Dodać z trzy świeże jaja wymieszać Uformować na blaszkach przednio posmarowanym smalcem zwykłym albo gęsim ja preferuje ten drugi ale używałam również zwykłego Powierzchnia musi

Viola cooks with passion
Schab pieczony w soli 282

przepis jest dla leniwców lub dla tych którzy nie mają zbyt sporo czasu. Mięso wrzucamy do piekarnika i pieczemy, a my w tym czasie odpoczywamy. Efekt jest niezwykle przyjemny – otrzymujemy soczysty

Szybko Tanio Smacznie
Babeczki na słono 166

kroję drobno.  Oliwki kroję w krążki.  Ser kroję w kostkę.   Natkę myję i drobno siekam.  Pomidorki kroję w paski.  Dodaję mięso,całość dokładnie mieszam.  Faszeruję. Piekę ok 30 min w piekarniku góra-dół w 180 stopniach

Gotowanie Patki
łopatka 179

łopatka pieczona Chyba wszyscy lubimy soczyste mięsne pieczenie, dlatego dziś przedstawię przepis na pieczoną łopatkę. O ile wszyscy przywykliśmy do tego że pieczemy szynki, schaby, czy karkówki to większość podchodzi do łopatki dosyć podejrzliwie. Moim zdaniem całkowicie niesłusznie ponieważ pieczeń z ładnie wykrojonej wieprzowej łopatki, delikatnie poprzerastana tłuszczem, będzie daniem które z pewnością przypadnie do gustu domownikom. składniki(...)wkładamy bez przykrywki do piekarnika nagrzanego 220 stopni, piekąc przez 30 minut. Następnie  nakrywamy brytfankę pokrywką i zmniejszamy temperaturę do 175 stopni, piekąc mięso dalsze 70 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik zostawiając  pieczeń w zamkniętym piekarniku jeszcze na dalsze 30 minut ( dzięki temu mięso będzie bardziej soczyste) .  Następnie wyjmujemy z piekarnika i podajemy na gorąco

Miód i pieprz
Pałki z kurczaka z miodem. 173

ymieszaj dokładnie wszystkie składniki na marynatę i natrzyj ją dokładnie wszystkie pałki z kurczaka. Odstaw na całą noc w chłodnym miejscu, niechaj mięso nasiąknie przyprawami. Zamarynowane mięso włóż do rękawa do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 180 C. Podawaj gorące z ziemniakami i surówką

Przepisy i porady kulinarne
Karkówka marynowana w papryce i cebuli 190

Ponownie ułożyć mięso, warzywa i całość zalać zalewą. Na samym wierzchu powinny być plasterki karkówki. Przygotowane mięso wstawić do lodówki. Najlepiej na całą noc. Na drugi dzień mięso przełożyć na tackę do pieczenia i usmażyć na rozgrzanym grillu.  Pokrojone warzywa najlepiej ułożyć na lekko podpieczonej karkówce, aby się nie spaliły

Ugotować

Proponowane wyszukiwania