mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:249/1172)

Pierś w cieście francuskim 224

Pyszne mięsko wyszło, soczyste, delikatne z ulubionymi suszonymi pomidorami w chrupiącej otoczce z ciasta francuskiego. Na pewno powtórzę ten przepis jeszcze nie raz, tym bardziej że

Ala piecze i gotuje
Kurczak w czekoladzie i chili 154

octem winnym. Na wierzchu ułóż gałązki tymianku i rozmarynu. Przykryj naczynie i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 50-60 minut.  W trakcie pieczenia dwukrotnie wyjmij naczynie i przewróć mięso na drugą stronę, aby czekolada i przyprawy dobrze "oblepiły" kurczaka. Podawaj na ciepło

Delicious Place
Szarlotka na kruchym cieście 184

Podchodziłam do pieczenia jak do zła całego świata i długo zajęło mi przekonanie się, że produkcja ciast nie jest dziewiątym kręgiem piekła Dantego. Jednoczesna miłość do mięsa i śledzia oraz niewpadanie w dziki zachwyt na widok eklerka pozwoliły mi na omijanie orgii cukierniczych. Jednak ambicja i głosy w środku kazały przestać mi histeryzować i chociaż spróbować. Tym sposobem — po wielu(...)słodkie. Przed Państwem: SZARLOTKA NA KRUCHYM CIEŚCIE Potrzebujemy: Na ciasto kostkę margaryny lub masła (miękkiego) 5 żółtek ½ szklanki brązowego cukru ziarenka z jednej laski wanilii łyżeczka proszku do pieczenia 3 szklanki mąki tortowej szczypta soli 4 łyżki kwaśnej śmietany Zagniatamy szybko ciasto, z grubsza, tak, żeby dało się zbić w kształtną kulę. Owijamy w folię i wsadzamy na godzinę

ladykitchen
Dietetyczne roladki drobiowe + lunchbox #2 212

ogórki i marchewkę, na to kawałki pora. 2. Zwiń ściśle w roladki, następnie szczelnie zawiń w folię aluminiową. Warto zrobić to bardzo dokładnie, wtedy po upieczeniu mięso nie powinno się rozpadać. 3. Piecz ok. 35 minut (max 40) w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. LUNCHBOX 1. Zimne roladki pokrój w cienkie plastry. 2. Na pieczywie połóż sałatę, pokrojone mięso, rzodkiewkę

Powiedz dietom nie
Kurczak pieczony na słoiku 609

słoiku. Tak, tak - wystarczy kurczaka "nabić" na słoik i uwierzcie mi na słowo - jest to rewelacyjny sposób na upieczenie mięsa drobiowego, ponieważ kurczak będzie miał soczyste mięso i chrupiącą skórkę. Jakiś czas temu pokazałam Wam przepis na kurczaka pieczonego na butelce (przepis tutaj:  http://ugotowac.blogspot.com/2018/06/kurczak-pieczony-na-butelce-podany-z-mlodymi-warzywami.html ), a dzisiaj prezentuje wersję bez alkoholu. Składniki na 4 porcje: 1 kurczak

Ugotować
CIASTECZKA I MASŁO FISTASZKOWE 132

Pomysł na masło fistaszkowe i ciasteczka przyszedł mi do głowy podczas przeglądania szafki, w której trzymam dodatki do pieczenia. Chyba właśnie dlatego, że orzeszki wylądowały w tej szafce, nie uległy szybszej „utylizacji” przez moich chłopaków. Od jakiegoś czasu mam wzmożony apetyt na słodkie, więc nie miałam wątpliwości, że upiekę ciasteczka fistaszkowe. Nie są to takie kruche, chrupiące ciastka(...)jajko. Zmiksować na gładką masę. Dodać przesiane suche składniki oraz posiekane orzeszki i wymieszać dokładnie łyżką. Formować kulki i wykładać na blaszkę wyłożoną pergaminem. Tłuczkiem do mięsa rozpłaszczyć żeby nadać wzorki. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 st. przez 10-12 minut aż lekko się zezłocą. Artykuł CIASTECZKA I MASŁO FISTASZKOWE pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Żeberka w miodzie i ketchupie 144

lubią ‘skubać’, to powinni być zadowoleni. Żeberka w miodzie z piekarnika to mój drugi ulubiony pomysł na ten rodzaj mięsa tuż po żeberkach duszonych w sosie własnym . Żeberka mogą być pieczone pod przykryciem w naczyniu żaroodpornym lub w rękawie do pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żeberka w miodzie i ketchupie – Składniki: ok. 1 kg żeberek wieprzowych(...)ketchupu pikantnego, sosu sojowego, miodu, czosnku i ostrej papryki, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki pod przykryciem na około 2 godziny, by mięso się zamarynowało. Przełożyć całość do naczynia żaroodpornego (lub do rękawa do pieczenia), przykryć naczynie i wstawić do piekarnika. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez ok. 60 minut pod przykryciem (lub w rękawie do pieczenia

Kulinarne Przeboje
Pieczeń drobiowo-wieprzowa 185

mięsa dodajemy kolejno namoczoną i odciśniętą bułkę,wbijamy jajka i przyprawiamy pozostałymi przyprawami.Dokładnie wyrabiamy mięso robotem lub ręcznie. Dwie keksówki smarujemy olejem, wykładamy przygotowane mięso. Keksówki wkładamy do zimnego piekarnika. Pieczemy klopsy przez 1 godz. w temp 180° C od momentu nagrzania się piekarnika. Smacznego

kgwjanczewo
Niedzielna pieczeń z wieprzowiny. 171

deskę i przygotowujemy nóż z ostrym szpicem. Nóż wbijamy w mięso na głębokość około 2-3 cm tworząc kieszonkę, w którą wciskamy kawałek tymianku i czosnku. Czynność tę powtarzamy, aż do skończenia czosnku. Staramy się nacinać mięso w jednakowych odległościach, aby aromat czosnku równomiernie przeszedł cały kawałek pieczeni. Tak przygotowaną łopatkę smarujemy marynatą i wkładamy do brytfanny (czy też(...)naczynia żaroodpornego) i pozostawiamy na 2 godziny w lodówce (najlepiej mięso przygotować wieczorem i pozostawić w marynacie na całą noc). Zamarynowane mięsko wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celcjusza i pieczemy 20-30 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze 30-40 minut (ja piekę przy funkcji grzanie od dołu z termoobiegiem

Rozpustne gotowanie
Meksykanskie chili wolowe z salsa 164

odcedzona fasolkę. Ew. możemy sos w trakcie pieczenia rozrzedzić wodą. Dymki i paprykę bez gniazda nasiennego  oraz pomidorki i kolendrowe listki siekamy. Składniki doprawiamy 2 łyżkami oliwy, łyżeczka octu. Gdy mięso zacznie się rozpadać całość doprawiamy i posypujemy resztą listków kolendry. Podajemy z salsa i kleksem jogurtu. Idealnie pasuje do pieczonych warzyw ale również do ryżu, kaszy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pularda w miodzie z pieczonymi ziemniakami i pieczonym jabłkiem. 187

Wiem że pularda brzmi dziwacznie. Ale to po prostu młoda kura, która jest tuczona w taki sposób, aby uzyskać delikatne i kruche mięso. Jest znana w kuchni staropolskiej. Pyszna, pieczona z dodatkiem miodu, ziół. Dopełnieniem były pieczone młode ziemniaczki i jabłka z wiśniami. Czysto szlachecki obiad. Składniki: 1 pularda (lub mały kurczak do 1,5 kg) miód(...)oleju i dopraw do smaku ulubionymi przyprawami (papryka, sól, pieprz,......). Przełóż na blaszkę i wstaw po 15 min od włożenia mięsa do piekarnika, na górny poziom. Po kolejnych 15 min wstaw blaszkę z przygotowanymi jabłkami na środkowy poziom i piecz kolejne 15-20 min. Jabłka przekrój na pół, usuń gniazda nasienna. Do środka wlej odrobinę miodu i ułóż wiśnie

Malinowe Pocałunki
Polędwiczki z pieczarkami 204

skosie). Lekko rozbijamy przy użyciu dłoni. Nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Delikatnie solimy i pieprzymy z każdej strony. Polędwiczki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Wykładamy na mięso. Gorgonzolę rozdrabniamy. Serem przykrywamy pieczarki. Pietruszkę drobno siekamy. Posypujemy z wierzchu każdą polędwicę. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni C. Pieczemy przez ok. 20-25 minut. Podajemy

Pobite gary Barbary
Tarta z boczniaków podgrzana w samochodzie 149

takie francuskie wynalazki, których korzenie sięgają XV wieku i był to w tym czasie szczyt finezji jeśli chodzi o tamtejsza kuchnię. Do tego momentu w zasadzie tylko piekło się tam wielkie kawałki mięsa natarte ziołami, ale przyjechała Włoszka - Kaśka Medycejska i zrobiła tam wielką awanturę o jedzenie. Oprócz tego, że wprowadziła tam całkiem sporo nowych składników, to zaczęła zmieniać zwyczaje(...)kulinarne, czego efektem był sposób podawania mięsa. Od teraz podawali również pokrojone i zapieczone w cieście. Z czasem powstawały różne wersje tego dania, nie tylko bazujące na cieście drożdżowym, ale i kruchym oraz francuskim. Rozwinęły się również nadzienia. Z czasem zaczęły być nawet słodkie.  Postanowiłem przygotować najprostszą formę czyli na cieście francuskim. Najprostszą pod warunkiem, że ciasto kupicie gotowe

Kryzysowa Książka Kucharska
Pieczone klopsiki z papryką i koperkiem 165

Ostatnio mam spory apetyt na mięso, a że lubię je w postaci mielonej sporo takich przepisów u nas. Dzisiaj coś pieczonego. Tym sposobem chciała troszeczkę "odtłuścić" moje danie. Czy się udało ? O tak !!! Pulpeciki pieczone wyglądają przepysznie i zapewniam Was, że tak też smakują. Następnym razem przygotuję je z większej porcji i przechowam na następny dzień gdyż(...)idealnie nadają się do podgrzania.  Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem SKŁADNIKI : 300 g mięsa mielonego z łopatki 1/2 papryki czerwonej 1/2 pęczka koperku 1 jajko 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku  PRZYGOTOWANIE : Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy drobno pokrojoną paprykę czerwoną oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek, wbijamy jajko, doprawiamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wytrawne muffiny bolognese 239

oregano, papryka słodka i ostra, czosnek w proszkuPrzygotowanie:Mięso przysmażyć na 1 łyżce oliwy . Dodać pomidora oraz koncentrat. Dolewać wody tak aby powstał sos jak do spaghetti. Przyprawić solą, dużą ilością oregano, papryki słodkiej i bazylii. Dodać odrobinę papryki ostrej oraz czosnku w proszku.Do dużej miski wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Jajko rozbełtać z odrobiną soli i połączyć

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania