mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:249/1172)

Rolada z schabu z mięsem mielonym 279

mrożony) 1 łyżeczka krojonej zielonej natki pietruszki (u mnie mrożona) 3/4 szkl bulionu  Dodatkowo sznurek bawełniany rękaw do pieczenia naczynie żaroodporne Przygotowanie: Schab oczyścić z białych włókien, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozciąć wzdłuż tak, by powstał szeroki płat mięsa. Mięso lekko rozbić z jednej strony (wewnętrzna strona rolady). Z dwóch stron mięso doprawić solą i pieprzem a wewnętrzną(...)stronę rolady oprószyć tymiankiem. Mięso połączyć z jajkiem, przeciśniętym czosnkiem, przyprawami, koperkiem, pietruszką i wyrobić na jednolitą masę. Rozsmarować mięso na schabie pozostawiając po bokach około 2 cm wolnego miejsca. Zwinąć roladę i obwiązać bawełnianym sznurkiem. Włożyć do rękawa do pieczenia, wlać bulion i szczelnie związać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 1 godzinę. Rozciąć rękaw i piec kolejne

Ala piecze i gotuje
Pierś kaczki w mandarynkowej marynacie, pieczona w jabłkach 156

przekładamy plastikowej miseczki. Wyciskamy na mięso sok z mandarynki. Obracamy je i to samo czynimy z drugą stroną. Przygotowaną pierś odstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc, jeśli jednak czas nas goni, można go skrócić (z uszczerbkiem na smaku). Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w średniej grubości pół plastry. Kaczkę przed pieczeniem wyjmujemy z lodówki, przynajmniej na kwadrans(...)żaroodpornego naczynia. Na tłuszczu, który wytopił się z mięsa podsmażamy dosłownie przez kilka chwil pokrojone jabłka. Te następnie wrzucamy do kaczki w naczyniu i zamykamy je. Mięso wstawiamy na środek piekarnika i pieczemy przez około pół godziny. Pierś dzielimy na połowę. Każdą z części nacinamy jak na zdjęciu (nie przecinamy do końca) i w te kieszonki wkładamy ostrożnie plastry jabłka

Kuchenna Kontrrewolucya
BOCZEK Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ (keto, LCHF, paleo, optymalny) 229

stoi 1,5 doby. Zamarynowane mięso ułożyć w głębokiej blaszce skórą do dołu i zalać wlać na dno ok 1 cm wody. Piec bez przykrycia 40 min w temperaturze 180 °C. Po tym czasie wyjąć blachę, odwrócić mięso by ponacinać skórę w kratę. Ponownie wstawić do piekarnika, ale tym razem skóra do wierzchu by się przypiekła. Piec ok 40 minut

Ola la LCHF
Pieczona kaczka z jabłkami 226

jakiś czas polewając je wytapiającym się tłuszczem. Po tym czasie wyjąć mięso z naczynia i położyć na kratce i dopiec jeszcze ok. 20-30 minut aż skórka zrobi się rumiana. Sos powstały z pieczenia można przecedzić przez sitko i zagęścić mąką lub odparować. Smacznego Post Pieczona kaczka z jabłkami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Czulent 221

angielskieprzygotowanie:Dzień wcześniej namoczyć fasolę. Obraną cebulę, marchew i ziemniaki  pokroić na duże kawałki. Jeżeli używamy ziemniaków małych , zostawiamy je całe. Do dużego naczynia do pieczenia, włożyć odsączoną fasolę, kaszę, cebulę, mięso. Dodać przyprawy, całą główkę czosnku + ząbki czosnku, posolić i popieprzyć. Zalać wodą tak aby sięgała ok 2 cm powyżej zawartości gara. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Stare Gary
Grillowany łosoś z salsą z mango, pomidorów i ogórka 176

moim blogu za mało jest przepisów z wykorzystaniem świeżych ryb. Jest okazja, by to zmienić. Lato sprzyja grillowaniu, zatem zamiast mięsa, proponuję od czasu do czasu przygotować rybę. Dzisiaj padło na łososia. Rybę podałam na słodko-kwaśno, z salsą z mango, pomidorów i ogórka. Składniki: 4 filety z łososia sól, pieprz sok i skórka starta z limonki rukola(...)solą i świeżo mielonym pieprzem. Zostawić w lodówce na ok. 30 minut.  Po ty czasie skropić z obu stron oliwą. Filety ułożyć na tacy do grillowania, piec z obu stron aż mięso będzie rumiane. W czasie grillowania przygotować salsę. Ogórka, mango i pomidory obrać (pomidory wcześniej sparzyć) i pokroić w kostkę. Wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić do smaku. Umytą

Czerwień i błękit
Kurczak w cytrynach z rozmarynem i "Italia do zjedzenia" Bartka Kieżuna - recenzja 124

zewnątrz i wewnątrz. Do środka wkładamy ćwiartki cytryn, gałązki ziół i obrane ząbki czosnku. Układamy kurczaka w foremce, skrapiamy oliwą, jeszcze raz solimy i pieprzymy. Okładamy mięso pozostałymi kawałkami cytryn i posypujemy ziołami. Pieczemy w temp. 170 st. (termoobieg) przez około 1,5 godz (w zależności od wielkości kurczaka, aż mięso będzie miękkie :)) Od czasu do czasu polewamy powstałym sokiem

Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczę po polsku, kurczę pieczone – faszerowane 274

czyli kuchnią dworską, dostojną, królewską. A co za tym idzie uroczystą. Często na salonach królował faszerowany podrobami drób. Moja propozycja to kurczak nadziany mięsem mielonym z warzywami, natką pietruszki,  w białku. Wszystkim dobrze znany pieczony kurczaczek w mojej wersji... 2 kg kurczak w całości 250 g mięsa mielonego z indyka Garść posiekanej natki pietruszki 2 cebule 1 jajko(...)farsz. Cebulkę i pieczarki kroimy w kosteczkę i szklimy na patelni. W misce mieszamy mięso mielone, groszek z marchewką, natkę pietruszki, żółtko, bułkę tartą. Przyprawiamy solą, pieprzem.  Białko ubijamy na sztywną pianę, delikatnie łączymy z farszem. Napełniamy kurczaka, otwór spinamy wykałaczkami, udka związujemy. Kurczaka pieczemy pod przykryciem przez 1 godzinę w 190*C oraz przez 30 minut bez przykrycia

VioletoweKucharzenie
Przepis na udka z kurczaka 168

Udka z kurczaka ? Jakie lubicie, pieczone, smażone, czy z grilla? Mięso z udek jest delikten i soczyste. Dzisiejszy przepis to udka z kurczaka marynowane w cytrynowym tymianku i cytrynie. Ciekawy sposób na przyrządzenie udek, przepyszny i szybki obiad ! Cytrynowy tymianek o żółto zielonych liściach pachnie naprawdę cytrynowo. Rośnie u mnie na balkonie jak zwariowany, więc go dzisiaj obcięłam(...)łyżka oliwy Pokrój cytrynę na grube plasterki. Wymieszaj z tymiankiem, solą, pieprzem i oliwą. Dodaj opłukane i osuszone udka z kurczaka. Wymieszaj i odstaw na godzinę lub na noc. Piecz udka z kurczaka w nagrzanym piekarniku na 180ºC przez 45 minut. Po upływie połowy czasu pieczenia odwróć udka na drugą stronę

codojedzenia
Karkówka pieczona 131

Kolejna rozgrzewka przed zbliżającymi się świętami .  Dziś zapraszam na przepyszną karkówkę pieczoną z cebulką , super smakuje , w takim tempie znikała z talerzy że na pewno zawita na stole świątecznym po raz kolejny , zapraszam do wypróbowania przepisu .  Składniki  1 kg karkówki  ( bez kości ) 2 łyżeczki papryki czerwonej  2 łyżeczki pieprzu ziołowego  2 łyżeczki pieprzu(...)bardzo dobrze owijam folią aluminiową . Kiedy mięso jest zawinięte , w naczynie żaroodporne wlewam wodę do połowy , na to wykładam folię aluminiową i wkładam na to mięso , wkładam do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni , pieczemy około 3 godzin , sprawdzając aby nasza woda nie wyparowała z naczynia . Po tym czasie , mięso wykładamy na talerz i czekamy do wystudzenia , i gotowe do podania

Mój Smak
Poniedziałek: Panzanella ze stekiem i pieczonymi warzywami 137

proste toskańskie jedzenie jest po prostu pyszne. W naszym przepisie zamiast świeżych pomidorów, użyliśmy pieczonych, bo o tej porze roku trudno o dobre pomidorki. Upieczone nabierają słodyczy i smaku. W sałatce są ponad to pieczona papryka i bakłażan. Oraz stek. Dodatek mięsa sprawia, że to letnie danie zmienia się w pełnowartościowy obiad. Przepis inspirowany blogiem myrecipes.com Składniki(...)dobrze podkręć temperaturę. Patelnia musi być gorąca. Połóż na rozgrzanej patelni mięso, dociśnij lekko do powierzchni. Smaż 1 minutę, obróć na drugą stronę znowu smaż minutę. Znowu przewróć mięso i wyłóż na patelnię łyżkę masła. Kiedy się rozpuści polewaj wytworzonym sosem steki. Po minucie ponownie przewróć mięso. Polewaj cały czas sosem. I po minucie znowu na ostatnie 60 sekund

Niedzielny kucharz
Pieczone udka z kurczaka w białym sosie ze świeżego chilli 238

Klasyka w połączeniu z tym co tygryski lubią najbardziej czyli chilli :). Świeże papryczki są już dostępne w większości marketów i często też są uprawiane w Polsce - jak odmiana pepperoni. Pieczone udka to ulubione danie wielu Polaków, dodatek słodkiej papryki, czosnku i kminu rzymskiego doda w nich natomiast świetnego koloru i smaku. Jestem zwolennikiem umiarkowanej ostrości tak by kapsaicyna(...)limonki szczypta kakao sól kmin rzymski szczypta pół łyżeczki koncentratu pomidorowego Dodatki: Puure ziemniaczane z dodatkiem pietruszki suszonej, masła i gałki muszkatałowej obsypane czarnym sezamem Przygotowanie: 1/ Mięso marynujemy i wstawiamy do pieczenia do piekarnika na środkową półkę na ok 35-40 minut przy temp. 185 stopni 2/ Ucinamy ogonki papryczek i wstawiamy do wody wraz z obranym i pokrojonym

Kuchnia PROzdrowotna
Pulpety pieczone w sosie serowym 432

pulpety w kremowym sosie pieczarkowym Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 jajko 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki slodkiej papryki sól pieprz 2 łyżki mąki do obtoczenia olej do smażenia sos 250 ml śmietany (dałam 18%) 1/3 szklanki mleka 100 g startego sera szczypta płatków chilli sól Mięso włożyć do miski, dodać jajko, posiekaną drobno cebulę, przeciśnięty przez(...)każdej strony. Po obsmażeniu ułożyć je w naczyniu do zapiekania. Delikatnie skropić olejem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut. Śmietanę wymieszać ze startym serem, mlekiem , płatkami chilli i solą. Wlać na pulpety i ponownie zapiekać około 15-20 minut. pulpety pieczone w sosie serowym

O kuchni z uczuciem
Pierś z gęsi z sosem śliwkowym, pyzami i kapustą modrą zasmażaną 192

laurowe 5 łyżek gęsiego tłuszczu 4 łyżki cukru 1 średnia cebula fioletowa 1 jabłko woda pieprz sól ocet Przygotowanie: PIERŚ PIECZONA Skórę na piersiach nacinamy. Piersi gęsi obtaczamy w suchych przyprawach (sól, pieprz, majeranek, przyprawa do gęsi). Następnie mięso smażymy na suchej patelni (skórą do dołu(...)małym ogniu. Chodzi o to, aby wytopić jak najwięcej tłuszczu znajdującego się w skórze. Po kilku minutach przekładamy mięso na drugą stronę i lekko podsmażamy. Mięso przekładamy do naczynia, w którym będziemy je piec w piekarniku. Z patelni odlewamy połowę tłuszczu np. do małego garnuszka, który wytopił się ze skóry (przyda nam się do kapusty). Na patelnię wlewamy czerwone wino

Kierunekuchnia
FIT PIECZONE KOTLECIKI Z KUSKUSEM 183

Pyszne fit kotleciki z kaszą kuskus. Kotleciki nie smażę tylko piekę w piekarniku, dzięki temu są chrupiące i delikatne bez dodatku zbędnego tłuszczu. Kotleciki są z dodatkiem kaszy kusku i płatków owsianych. Polecam nie tylko na obiad ale również do kanapek czy do sałatki. Smacznego.  SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 szalotka 3 jajka 1/3 szklanki kuskusu(...)PRZYGOTOWANIE: Mięso mielone i pozostałe składniki mieszam dokładnie. Cebulkę obieram a następnie kroję w kostkę. Kaszę kuskus przygotowuję jak na opakowaniu. Następnie dodaję do mięsa. Mieszam dokładnie. Formuje kotlety. Na papier do pieczenia kładę kotlety. Piekę ok 30 min w 180 stopniach. Podaję gorące lub zimne do bułki czy kanapek

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania